Αντιδρούν στην ανάπλαση του κόμβου της Αγ. Γεωργίου: Διαμαρτυρία κατοίκων για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και την κατασκευή τσιμεντένιων παρτεριών
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60325″ img_size=”full”][vc_column_text]Έντονες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει στους περίοικους του κυκλικού κόμβου της Αγίου Γεωργίου το έργο ανάπλασης που εκτελείται από το Δήμο Πύργου με τις διαμαρτυρίες τους να αφορούν την τοποθέτηση έξι κάδων απορριμμάτων (τεσσάρων ανακύκλωσης και δυο σύμμικτων) αλλά και την κατασκευή τσιμεντένιων παρτεριών.
Χθες το πρωί, διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το σημείο των εργασιών, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αλλάξει το σχεδιασμό καθώς όπως υποστηρίζουν το έργο αυτό δεν εξυπηρετεί αντιθέτως προκαλεί προβλήματα.
Ο κ. Θανάσης Σηπέτας, που είναι ιδιοκτήτης των δυο οικοπέδων ακριβώς πίσω από το σημείο των έργων εξέφρασε την αγανάκτηση του καθώς όπως είπε, από τις παρεμβάσεις που γίνονται αποκλείεται η πρόσβαση στην ιδιοκτησία του. «Σύμφωνα με την μακέτα του έργου, αποκλείεται η πρόσβαση στο οικόπεδο μου καθώς μου αφήνει φάτσα μόλις 2,5 μέτρα. Ετοιμάζουν μόνιμες τσιμεντένιες κατασκευές για να βάζουν σκουπίδια! Αν κλείσει το σημείο, δε θα μπορώ να έχω είσοδο και εγώ σχεδιάζω στο μέλλον τα παιδιά μου να φτιάξουν μαγαζί στο οικόπεδο… Πήγα στο δήμο, και με καθησύχαζαν ότι θα ακούσουν τις παρατηρήσεις μου αλλά δυστυχώς εδώ ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο. Λυπάμαι που το λέω αυτό γιατί ήμουν δημοτικός σύμβουλος του Λιατσή και περίμενα ότι θα είχα καλύτερη μεταχείριση. Δε μας ενημέρωσε κανείς για το έργο να το συζητήσουμε και κανείς στη γειτονιά δε γνώριζε. Είναι ένα ανάθεμα αυτό που κάνει ο δήμαρχος».
Ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Δημήτρης Σαργέντης, αντιδρά στην τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών στο σημείο τονίζοντας πως την περίοδο του προβλήματος με τα απορρίμματα δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού τους και τώρα, παρότι του υποσχέθηκε ο δήμαρχος ότι δεν θα ξαναβάλουν κάδους, βάσει του έργου θα τοποθετηθούν έξι… «Επί χρόνια μας φέρνουν απ’ όλες τις γειτονιές σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο. Δε μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Υπογράψαμε όλοι οι γείτονες αναφορά και την καταθέσαμε στο δήμο προτείνοντας εδώ να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Που θα πάνε όλα τα αυτοκίνητα τώρα με το έργο αυτό. Να μας πει ο σχεδιαστής του έργου, σε ποια πλατεία της Ελλάδας υπάρχει σκουπιδότοπος; Εγώ δε θέλω να γίνει αυτό το έργο. Κάνουμε πρόταση να γίνει χώρος στάθμευσης».
«Παρέμβαση μπετόν»
Ο κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, κάτοικος της περιοχής, επισήμανε ότι πριν το πρόβλημα των σκουπιδιών το σημείο φιλοξενούσε δυο κάδους που στην πορεία έγιναν έντεκα! «Τώρα στο νέο σχεδιασμό, σε έναν κόμβο υψηλής κυκλοφορίας, βάζουν κάδους. Γίνεται μια παρέμβαση με όγκους από μπετόν που ανάμεσα τους θα τοποθετηθούν κάδοι σκουπιδιών μονιμοποιώντας και νομιμοποιώντας τη συγκέντρωση του σκουπιδότοπου της πλατείας. Αντιλαμβάνεστε ότι το καλοκαίρι εδώ θα γίνεται χαμός από σκουπίδια. Δε μπορούμε να το δεχτούμε. Όλη η παρέμβαση είναι άγαρμπη και στερείται αισθητικής και πρακτικότητας. Γιατί αντί να βελτιώνεται η ζωή μας χάνουμε τους χώρους στάθμευσης που είχαμε (8-9 αμάξια) και αντί αυτού θα έχουμε μόνιμους κάδους σκουπιδιών. Οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται εδώ έχει γίνει βιαστικά και χωρίς διαβούλευση με κατοίκους που θα έπρεπε να δώσουν τη συγκατάθεση και τη γνώμη τους».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]