FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 23-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

marathonios

Πλούσιο το πρόγραμμα σε αγωνιστικό και πολιτιστικό επίπεδο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας, Κόροιβος Αμαλιάδας και ΑΓΕ Πύργου και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και του Σ.Δ.Υ. Αθηνών, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 26 Μαρτίου τον 3ο Μαραθώνιο Ολυμπίας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνιστούν στη μαραθώνια απόσταση, στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα. Το πρόγραμμα είναι πλήρες όχι μόνο στο αγωνιστικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα 12 χλμ. και τους  Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας (Πύργος, Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία) αλλά και στον τομέα του πολιτισμού, αφού οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει πλήθος εκδηλώσεων τόσο για την τελετή έναρξης  όσο και για τις υπόλοιπες μέρες των αγώνων.
Περιγραφή της  διαδρομής

H διαδρομή του Μαραθωνίου ξεκινά από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερμού για να κατευθυνθεί μέσω των οδών Αντ. Πετραλιά, Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου στην Ε.Ο. Πάτρας- Πύργου. Συνεχίζει περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της Ε.Ο. Πύργου -Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Στους σταθμούς υδροδοσίας, οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισοτονικό, φυσικό μεταλλικό νερό, αλλά και ενεργειακό gel αποκτώντας έτσι την ενυδάτωση και την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Οι σταθμοί υδροδοσίας θα βρίσκονται στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20χλμ., 25χλμ., 30χλμ., 34χλμ., 36χλμ., 39χλμ. και στον τερματισμό.

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Αμαλιάδας) και η Εθελοντική Οργάνωση Ρόμμελ θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον τερματισμό έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί, μαζί με τους 400 και πλέον εθελοντές της διοργάνωσης.
Οδηγίες για τη συμμετοχή

Ο αριθμός συμμετοχής  θα πρέπει να ζητηθεί από τη γραμματεία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, Μανωλοπούλου 47 , το Σάββατο 25 Μαρτίου (10:00-19:00). Τα πακέτα συμμετοχής θα μπορούν να παραλαμβάνονται και από την εκκίνηση του αγώνα. Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής είναι υποχρεωτικό να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους, είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε κάποιο δικό τους έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου) ή του δρομέα για τον οποίο θα παραληφθεί το πακέτο συμμετοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος