FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηλείας

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ο πρώην αντινομάρχης Κώστας Λάμπρος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας».

Μέχρι 16 Νοέμβρη η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Κ. Νικολούτσος και Κ. Λάμπρος επικεφαλής των δυο πρώτων συνδυασμών που θα συμμετέχουν

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηλείας και την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Δεκεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή από τις 07.34 έως τις 17.07) στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ».

Πολλά είναι τα ονόματα των υποψηφίων που φέρονται να δηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής ωστόσο μέχρι στιγμή, επισήμως έχουν καταγραφεί δυο και συγκεκριμένα του νυν προέδρου Κώστα Νικολούτσου, και του Οικονομολόγου, επιχειρηματία, πρώην αντινομάρχη Κώστα Λάμπρου καθώς ο μέχρι πρόσφατα ενδιαφερόμενος πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιώργος Μαραγκός θα συμπορευτεί με τον τελευταίο. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η ομάδα Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε για το καλό της Ηλείας να συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηλείας με επικεφαλής του συνδυασμού τον κύριο Λάμπρου Κώστα. Από τον σύλλογο μας συμμετείχε και συμπορεύεται ο πρόεδρος Γιώργος Μαραγκός και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Αναγνωστόπουλος».

Ο νυν πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας ωστόσο θα κατατίθενται κατά συνδυασμό, από τον επικεφαλής αυτού στο Πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής, το αργότερο τριάντα μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (από ώρες 09.00πμ-15.00μμ).

Μάλιστα, η ανακήρυξη του πίνακα των υποψηφίων και η ανάρτηση του θα γίνει μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας και συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Στην περίπτωση ενστάσεων κατά των υποψηφίων, αυτές θα υποβάλλονται σε προθεσμία τριών ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης, ενώπιον της Εκλογικής Επιτροπής, δηλαδή από 27/11/2017 έως και 29/11/2017 και ώρα 15.00μμ. Την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει η εκδίκαση τυχόν ενστάσεων και θα αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας των υποψηφίων.

Ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Γεώργιος Μαραγκός και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, που συμπορεύονται με το συνδυασμό του Κώστα Λάμπρου.

Όσον αφορά τις επιμέρους λεπτομέρειες, οι έδρες που θα εκλεγούν σε κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου έχουν ως εξής: Εμπορικό 4 έδρες, Υπηρεσιών 10 έδρες, Μεταποίησης 5 έδρες, Τουριστικό 1 έδρα και Εξαγωγικό 1 έδρα.

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους σε αυτό, δηλαδή όσα έχουν εγγραφεί έως και την 15 Δεκεμβρίου 2016 και είναι ταμειακά ενήμερα μέχρι και τον προηγούμενο από τις εκλογές χρόνο. Η προθεσμία για την εξόφληση των οικονομικών τους υποχρεώσεων λήγει 40 ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

Οι προσωρινοί εκλογικοί κατάλογοι στους οποίους περιλαμβάνονται εκείνοι που έχουν δικαίωμα ψήφου, θα κυρωθούν από την εκλογική επιτροπή ένα μήνα πριν τις εκλογές και θα εκτεθούν στα γραφεία του ΕΒΕ επί τρεις συνεχείς ημέρες δηλαδή από 16/11/2017 έως και 18/11/2017. Για να ασκηθεί το δικαίωμα ψήφου από τα Νομικά πρόσωπα θα πρέπει να γίνει υπόδειξη των εκπροσώπων τους, που θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα. Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβληθούν στην Εκλογική Επιτροπή το αργότερο 7 ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή μέχρι  τις 9 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο. Εκπρόθεσμη υποβολή δεν γίνεται δεκτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος