FOLLOW US: facebook twitter

Αντάμωμα λεβεντιάς και χάρης…: Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα στο Επαρχείο το Σάββατο από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με τίτλο «… μια γιορτινούλα μέρα βγήκα να σύρω το χορό…»

Ημερομηνία: 19-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πάνω από 250 μαθητές και χορευτές του ΛΕΠ έκλεψαν τις εντυπώσεις

Άλλη μια χορευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον ερχομό του καλοκαιριού και όλο το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου το Σάββατο το βράδυ… έσυρε το χορό σε ένα αντάμωμα λεβεντιάς και χάρης, στην υπέροχη πραγματικά γιορτή λήξης των μαθημάτων στο κατάμεστο από κόσμο Επαρχείο.

Πάνω από 250 μαθητές όλων των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου συν την μεγάλη χορευτική ομάδα του, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα,  Πελοπόννησο, Ήπειρο, Μακεδονία, νησιά Ιονίου, Κύθηρα, Κύμη, Νάξο, Κρήτη, χορούς από τον Πόντο κλπ σε μια παράσταση- υπερθέαμα που έφερε τον τίτλο  «… μια γιορτινούλα μέρα πήρα να σύρω το χορό…».

Το εκπληκτικό σε αυτήν την τρίωρη – ίσως και παραπάνω- μουσικοχορευτική παράσταση, ήταν οι ηλικίες των μαθητών και χορευτών, ή καλύτερα το… χορευτές χωρίς ηλικία, αφού στην παράσταση συμμετείχαν νήπια από 4-5 χρονών, μεγαλύτερα παιδιά, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου  και  ενήλικες ανά ομάδες, όπου το κάθε τμήμα παρουσίασε συγκεκριμένους χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που στην κυριολεξία πλημμύρισε το Επαρχείο, ενώ την γιορτή λήξης έκλεισε η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου με χορούς από την Θεσσαλία.

Βέβαια, οι άντρες χορευτές έκλεψαν την παράσταση με τα «ακροβατικά» χορευτικά τους και αποθεώθηκαν!  Να σημειώσουμε ότι η  Μεγάλη Χορευτική Ομάδα, οι Εφηβοι και τα τμήματα ενηλίκων χόρεψαν και  τραγούδησαν, με υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τα μικρότερα τμήματα είχαν ομοιόμορφη απλή ενδυμασία.

Ωστόσο, όλα τα τμήματα μαζί ανέβηκαν στο τέλος στην σκηνή και επειδή βεβαίως δεν χωρούσαν, απλώθηκαν και σε όλο τον κάτω ελεύθερο χώρο και χόρεψαν καλαματιανό, ένα πραγματικό γλέντι!. Μικροί και μεγάλοι, χόρεψαν πιασμένοι χέρι – χέρι, δύο και τρεις γενιές μαζί, ενώ στο τέλος έβγαλαν και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Την επιμέλεια των καλοκαιρινών χορευτικών επιδείξεων 2016-2017,  είχαν η Έφορος χορού του τμήματος Παραδοσιακών Χορών κ. Ελένη Κόλλια που άνοιξε και την εκδήλωση και η Συνέφορος κ. Τέσσυ Διαμαντοπούλου, ενώ το πρόγραμμα είχαν επιμεληθεί ο δάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Κώστας Τζανέτος και οι δάσκαλοι του Λ.Ε.Π Γωγώ Μουρούτη, Κώστας Ζώντος, Νίκος Χρυσανθόπουλος και Ανδρέας Μικελόπουλος.

Μάλιστα όλους τους προαναφερόμενους ευχαρίστησε από καρδιάς μαζί και όλα τα μέλη του Δ.Σ και εφόρους και συνεφόρους, η πρόεδρος κ. Τούλα Καλαμπόκα που αναφέρθηκε στην σημασία των παραδοσιακών χορών και στον πλούτο της παράδοσής μας, τον οποίο προσπαθεί το Λύκειο Ελληνίδων να διατηρήσει ζωντανό και να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές. Όπως τόνισε η κ., Καλαμπόκα, η μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων ήταν ένα αντάμωμα λεβεντιάς και χάρης για τους μεγάλους, αισιοδοξίας και φρεσκάδας για τους μικρότερους και πολλά υποσχόμενους μαθητές που θα είναι και οι αυριανοί χορευτές του ΛΕΠ.

Η πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τόνισε ότι γίνεται μια πολύ αξιόλογη δουλειά στο Λύκειο Ελληνίδων χάρη στους δασκάλους χορού και παρότρυνε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους να διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε το Σάββατο το βράδυ και ανανέωσε το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη με νέους στόχους από το ΛΕΠ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος