FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σφίγγουν τα λουριά στον Πανηλειακό

Ημερομηνία: 22-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Προβληματισμός υπάρχει στον Πανηλειακό και μετά την ήττα στην Τρίπολη, όπου η ελλιπής ομάδα του Γ. Κούτση έχασε για τρίτη φορά φέτος (δύο ήττες από Παναρκαδικό, μία από Βραχνέικα). Δεν είναι δε μόνον οι ήττες. Είναι και οι ισοπαλίες (έξι συνολικά) που δεν απέχουν και πολύ από τις ήττες. Έτσι διαβάσαμε αλλού, πως οι «Πυρσοί» αποφάσισαν να σφίξουν τα… λουριά, ενόψει της συνέχειας. Προσωπικά θεωρώ την ήττα από τον Παναρκαδικό (τον λίαν ενισχυμένο το Γενάρη) ως απόρροια των απουσιών τριών τουλάχιστον βασικών στελεχών, όπως είναι οι Κρεββατάς, Γκοτσούλιας, Μπουρλάκης.

*Εκείνο όμως το αποτέλεσμα που δεν υπάρχει είναι η ισοπαλία με τον Παλληξουριακό. Δεν μπορεί η ομάδα με 9 γκολ σε 16 αγώνες να βάζει γκολ στην άμυνα του Πανηλειακού μέσα στον Πύργο. Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που έγινε πριν 15 μέρες στον Πύργο. Μην ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκλειστεί από το Κύπελλο. Έχουν χάσει στα Βραχνέικα και τώρα είναι μόνο ένα βαθμό μπροστά από τον ΠΑΟΒ. Αν κινδυνεύει η ομάδα της Βάρδας, άλλο τόσο κινδυνεύει κι ο Πανηλειακός. Γι’ αυτό λέμε πως ο κυριακάτικος αγώνας με τα Βραχνέικα είναι οριακός με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

 

«Καθαρίζει» στην Α2

Ο Αίας Γαστούνης είναι πλέον επικεφαλής, έστω και με ένα βαθμό. Επικράτησε και στο Βαρθολομιό, επί του Ηλειακού 2-0 και είναι αήττητος οχτώ αγωνιστικές. Τελευταία φορά έχασε στον πρώτο γύρο, μέσα στη Γαστούνη από το Σκουροχώρι! Έκτοτε μετράει επτά νίκες και μια ισοπαλία (στο Πελόπιο). Έχει πολλές ελπίδες στις υπόλοιπες επτά αγωνιστικές να τερματίσει πρώτος. Αν τώρα μπορέσει να πάρει και διαφορά πέντε βαθμών είναι λίαν δύσκολο (με βάση το υπόλοιπο πρόγραμμά του), γιατί υπάρχουν και ντέρμπι.

*Την πολύτιμη νίκη του ο Αίας πήρε στο 88΄ και στο 92΄αντίστοιχα με σκόρερς τους Δ. Παναγιωτόπουλο και Κώστα Γαλάνη αντίστοιχα.

 

Υποβιβάζονται μόνον δύο

Σε σχόλιό μας την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφέρει πως από την Α2 θα υποβιβαστούν τέσσερα σωματεία όπως ακριβώς αναφέρει η προκήρυξη στο άρθρο 11. Όμως στο ίδιο άρθρο, αλλά και στο άρθρο 12 αναφέρεται πως την περίοδο 2018-2019 στην Α2 τα σωματεία θα είναι 16, ενώ φέτος είναι 14. Έτσι, με απλό υπολογισμό υποβιβάζονται μόνον δύο. Είναι κι αυτή μια αβλεψία της προκήρυξης που δεν έχει διορθωθεί… Και ευχαριστώ το φίλο αθλητικογράφο, Νάσο Σκούρα, που παρατήρησε το γεγονός στην προκήρυξη.

 

Η Δάφνη επικράτησε πάλι

Η Δάφνη επικράτησε για δεύτερη φορά του Λευκού Αστέρα φέτος στο πρωτάθλημα της Α2. Τον είχε νικήσει 2-1 στο Σκουροχώρι. Τον νίκησε και προχτές στην Ανδραβίδα (1-0) με γκολ στο 33΄ του Βάσσου, ο οποίος ήταν και ο MVP του αγώνα. Ο Ντούγκας έχασε την ευκαιρία του αγώνα, ενώ στην επανάληψη, παρά την πίεση που άσκησε ο Λευκός Αστέρας, η Δάφνη κράτησε τη νίκη.

 

Η τιμωρία της Νίκης

Προ καιρού είχαμε αναφέρει απ’ αυτήν εδώ τη στήλη πως το ΙΧ των διαιτητών, λίγο μετά το γήπεδο Τραγανού, είχε δεχτεί επίθεση από αγνώστους. Το γεγονός καταγράφηκε ως φαίνεται και η Νίκη τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική να παίξει μακριά από την έδρα της και 100 ευρώ πρόστιμο.

 

Τα έπαθλα των πρωταθλητών

Η διοργανώτρια του τοπικού ποδοσφαίρου έδωσε τα κύπελλα στους πρωταθλητές όλων των κατηγοριών της περσινής περιόδου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πανηλειακός, Α.Ο. Μακρίσια, Πέλοπας Πελοπίου και Α.Ο. Αμπελώνας πήραν τα έπαθλα, δηλαδή μόνο το κύπελλο και όχι μετάλλια. Έτσι «καθάρισε» από μια υποχρέωσή της που προβλέπεται από το έθιμο, αλλά και την προκήρυξη.

*Πόσοι και ποιοι χάρηκαν το έπαθλο του πρωταθλητή. Για τον Πανηλειακό π.χ. ο Καπετανάκης, ο Χήτος και ο Γιαννακόπουλος. Και όλοι άλλοι οι υπόλοιποι; Οι είκοσι περίπου παίκτες, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι; Κανείς από αυτούς. Αν όμως το κύπελλο και τα έπαθλα δίνονταν σε μια άλλη εκδήλωση εντός γηπέδου, πόσοι θα χαίρονταν;

*Η εκδήλωση της πίτας έχει άλλον χαρακτήρα. Όχι πανηγυρικό αλλά εθιμοτυπικό, Εκεί μπορούν να δοθούν άλλου τύπου διακρίσεις. Όλα στην ώρα τους. Όμως αυτή είναι η φιλοσοφία τους και ποιος να την αλλάξει;

 

Πίτες με παρατράγουδα

Πιστεύουμε πως οι πρωτοχρονιάτικες πίτες αποτελούν παρελθόν. Πάνε 45 μέρες πια. Είδαμε πολλά. Διαβάσαμε περισσότερα. Ακόμη και μάρτυρα να βραβεύει διάδικο. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Ακόμα και απαίτηση αξιωματούχου ότι δεν θα παραστεί σε πίτα, αν καλέσουν συγκεκριμένο πρόσωπο που αντιπαθεί σφόδρα. Κόσμος και κοσμάκης. Εδώ οι άλλοι έφυγαν από αίθουσα, γιατί δεν γούσταραν συγκεκριμένη παρέα. Άντε και του χρόνου!

 

Ξεφάντωσε ο Ηλειακός

Ο Ηλειακός Λεχαινών, πιστεύω, πως είναι η μόνη ομάδα που χόρεψε με το κλείσιμο των Απόκρεω. Παραδοσιακά, μετά το λεχαινίτικο καρναβάλι, ακολουθεί ο χορός του Ηλειακού που είναι κοσμικό γεγονός. Έτσι, το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο, στο κέντρο ΕΙΔΑΡ της Κυλλήνης, ιδιοκτησίας του πατέρα του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας και νυν φοιτητή της Νομικής, Βόσσου, έκανε με επιτυχία τον ετήσιο χορό του για διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα. Πέρασαν καλά, ενισχύθηκε οικονομικά το σωματείο και αποχαιρέτησαν τη φετινή Αποκριά.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot