FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στα ύψη η Νίκη Τραγανού

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Άλλη μια νίκη για τη… Νίκη και το… τρένο του Τραγανού συνεχίζει να ταξιδεύει καλά πάνω στις ράγες της Α΄ τοπικής. Συμπλήρωσε 22 νίκες ήδη η ομάδα της κωμόπολης που προπονεί ο προπονητής των επιτυχών, Σπύρος Αντωνόπουλος. Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, που γι’ αυτόν είχε ύψιστη σημασία (βαθμολογική).

*Το παιχνίδι ήταν επιβεβαίωση ότι η Νίκη είναι το μέγα φαβορί για τον τίτλο, έστω και μέσα από το θεσμό των ακατανόητων πλέι-οφ, χωρίς φραγμό που έχει επιβάλλει η Διοργανώτρια.

*Από τους «μπλε» που πέτυχαν μία από τις καλύτερες-μεγαλύτερες νίκες τους, κορυφαίοι ήταν οι Δούλος, Καλογερόπουλος, Γεωργιόπουλος και Δημήτρης Κολοτούρος (πρώτος σκόρερ με δύο γκολ ενώ είναι και το πρώτο κανόνι της ομάδας με 15 γκολ!

*Η ομάδα την επόμενη αγωνιστική πάει Λαντζόι, ενώ στις 21/3 θα παίξει στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δύο διπλά είχαμε στην 25η αγωνιστική. Το ένα στο ντέρμπι των Μακρισίων, όπου η ομάδα των «Αετών» της Ν. Μανολάδας πήρε μια από τις μεγάλες φετινές νίκες επί του γηπεδούχου Α.Ο.Μ., που βλέπει να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειες για είσοδο στους «4» των πλέι-οφ. Απεναντίας ο Γιώργος Λαγός είδε τους παίκτες του να σημειώνουν τη 15η φετινή νίκη τους, μια όντως σπουδαία επιτυχία. Αν μάλιστα κάνουν άλλη μια την επόμενη αγωνιστική, τότε θα έχουν κάνει άλμα τετράδας.

*To άλλο διπλό πέτυχε ο Ξενοφών και ήταν αναμενόμενο και πανεύκολο, αφού τα Καβάσιλα είναι από τις αδύνατες ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα της Κρέστενας είναι προς το παρόν εκτός τετράδας, αλλά πολύ κοντά σε αυτήν. Η ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου πέτυχε και αυτή τη 15η νίκη της, ενώ ήδη βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα, στις τάξεις της έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Πάρη Κωνσταντόπουλο, με 19 γκολ.

 

Έφερε την ισοπαλία ο ΑΠΟΚ

Είχαμε προβλέψει μια επιτυχία του Κουρτεσίου στο προχτεσινό παιχνίδι στο Χάβαρι. Ήρθε με τη μορφή της ισοπαλίας, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Γιάννη Καραλάγα. Παρά το γεγονός πως αγωνίζεται με περιστασιακό τερματοφύλακα, τον Πέτρο Κωστόπουλο, παρά την απουσία του Ντίνου Καπώνη (λόγω κίτρινου… πυρετού), η ομάδα πέτυχε το «Χ» γιατί είχε καλή άμυνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Κουλούρης!

 

Οργανωτικά λάθη

Δεν αποφεύγουν τα οργανωτικά λάθη στη Διοργανώτρια. Προχτές, είχαν ορίσει την ίδια ώρα δύο παιχνίδια στο γήπεδο Καλυβίων. Έπαιζαν κι ο Πηνειακός και ο Ίφιτος Κυριακή απόγευμα. Όταν το ανακάλυψαν αναγκάστηκαν να βάλουν τον Ίφιτο να παίξει άλλη μέρα (Τετάρτη). Ήδη η ομάδα αυτή, που διεκδικεί είσοδο στα πλέι-οφ, στη Β΄ Κατηγορία (όμιλος κάμπου) έχει κι άλλο εξ αναβολής παιχνίδι. Όμως το πρωτάθλημα τελειώνει και δεν θα πάμε με… σημαδεμένη τράπουλα. Μεταφέρω αρκετά παράπονα ενδιαφερομένων ομάδων.

 

Ουσιαστικά πρωταθλητής ο Άρης Λάνθι

Ολοταχώς για πρωταθλητής Γ΄ τοπικής ο Άρης Λάνθι. Ο Τάσης Τσαντίλης τον οδηγεί από νίκη σε νίκη. Προχτές με χατ-τρικ του Δημήτρη Δημητρόπουλου νίκησε και την ομάδα του Νίκου Λαγού στο γήπεδο Σμίλα και είναι  μια ανάσα από τον τίτλο. Απέχει επτά βαθμούς από την Αναγέννηση Μακρισίων, η οποία δεν έχει κάνει ρεπό, άρα και με δύο νίκες δεν πιάνει τον Άρη! Τυπική διαδικασία από δω και πέρα. Μπράβο σε όλους, λοιπόν.

*Ακόμη ο Δημήτρης Δημητρόπουλος είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και της κατηγορίας (ως τώρα) με 20 γκολ. Ο αδερφός του Χρύσανθος που αγωνίζονται μαζί έχει 6 γκολ, ο Νίκος Γεωργίου 5 και από 4 οι Γιάννης Καραγκούνης, Αδαμόπουλος.

 

Προχειρότητες και εκδίκηση

Αυτή η Επιτροπή Διαιτησίας με την προχειρότητα που τη διακρίνει πρωτοτυπεί ανάλογα με τις διαθέσεις ή τις άνωθεν εντολές. Έτσι κατά την τελευταία αγωνιστική δεν έβαλε παρατηρητές σε Χάβαρι, Καβάσιλα, Μυρσίνη, προφανώς γιατί θεώρησε εύκολα τα παιχνίδια. Όμως έβαλε στη Ζαχάρω, όπου υπήρχε ο έμπειρος Σφυρής, σε παιχνίδι χωρίς σημασία και στο Πελόπιο σ’ αδιάφορο παιχνίδι.

*Ακόμη, στη Σαλμώνη ο κ. Κυριακάκης, υπεύθυνος ορισμών, για μια ακόμη φορά έστειλε διαιτητές από μακριά, ώστε να ξεπατώσουν οικονομικά την τοπική ομάδα, κατά παράβαση κάθε ηθικού κανόνα αλλά και του Κανονισμού Διαιτησίας ΕΠΟ που λέει πως οι διαιτητές αμείβονται από την έδρα της ΕΠΣ. Αν του χρόνου η Πρόοδος, δεν κατεβεί στο πρωτάθλημα, όλοι τους θα είναι υπεύθυνοι για τη διάλυση μιας ακόμη ομάδας!

 

Εξάσφαιρος και δυνατός

Εξάσφαιρος παρουσιάστηκε προχτές ο Λευκός Αστέρας. Συνέτριψε 6-0 τον Αχιλλέα Νεοχωρίου και συνεχίζει την προσπάθειά του να είναι στα πλέι-οφ. Σε μια κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος κι ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές οι παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πέτυχαν προχτές στο Σκουροχώρι πλατιά νίκη. Χατ-τρικ έκανε ο Καραντώνης, δύο ο νεαρός Λιαρόπουλος (το ένα με πέναλτι) κι άλλο ένα ο Αχαμνός. Στο ματς είχαμε και την κόκκινη κάρτα στον Αλεξανδρή των φιλοξενούμενων.

 

Το καταστατικό τους

Προετοιμάζονται στην ΕΠΣ για τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο νέο καταφύγιό της, το ξενοδοχείο «AMALIAS». Πάλι καλά γιατί ο χώρος είναι στο μέσο του Νομού. Μηδαμινό το ενδιαφέρον της. Με το ζόρι θα μαζευτούν οι εκπρόσωποι να κάνουν απαρτία (συνήθως δεν κάνουν διαχρονικά). Θα πουν ναι σε όλα, πλην κάποιων που έχουν το θάρρος να λένε όχι!

*Κοιτάξτε τώρα πόσο δημοκρατικό είναι  το καταστατικό τους. «Ο απολογισμός διοικητικός και οικονομικός γνωστοποιούνται στα μέλη το αργότερο, πριν την έναρξη των εργασιών»! Και πότε θα τα μελετήσουν ρε παιδιά, τα μέλη, ώστε να πουν τις απόψεις τους;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος