FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρώτος τελικός για παραμονή

Ημερομηνία: 02-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έχουμε μείνει όλοι οι φίλοι του μπάσκετ μ’ ανοιχτό το στόμα από το διπλό του Κοροίβου στο «Αλεξάνδρειο» με τον Άρη. Για να έχει όμως αντίκρισμα αυτή η τρομερή νίκη, οι «μπλε» θα πρέπει να πάρουν για πάρτι τους το ροζ φύλλο αγώνα αύριο στην Ήλιδα κόντρα στο Ρέθυμνο.

*Πρόκειται για ένα καταλυτικό παιχνίδι για την τύχη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Κρήτης είναι ελαφρά καλύτερη του Κοροίβου ως τώρα. Είχε νικήσει στον α΄ γύρο πολύ δύσκολα (95-90). Ήρθε όμως η ώρα για τη ρεβάνς, κάτι απόλυτα εφικτό. Η προϊστορία στην Αμαλιάδα λέει, πως το Ρέθυμνο κάνει καλές εμφανίσεις εδώ: 2014-15 (72-75), 2015-2016 (83-79) και πέρυσι 67-68.

*Θα σφυρίξουν ο κορυφαίος ρέφερι Σχινάς (Αττικής), ο Συμεωνίδης (Θεσσαλονίκης) και ο Θεονάς (Αττικής).

 

Για το διπλό στα Βραχνέικα

Δίχως πολλά λόγια, ο Αστέρας πάει στα Βραχνέικα για τη νίκη, σε ένα δύσκολο γηπεδάκι με συνθετικό χλοοτάπητα. Τεράστια η σημασία του αγώνα για τις δύο ομάδες και για διαφορετικούς λόγους που είναι σ’ όλους γνωστοί. Στα Βραχνέικα ο Διαγόρας έχει 5 νίκες, ενώ έχει χάσει μόνον από την  Καλαμάτα. Θα σφυρίξει ο Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας), που είναι έμπειρος καθώς έχει παίξει και στη Β΄ Εθνική.

 

Ενισχυμένη η Ζάκυνθος

Ενισχυμένη έρχεται η Ζάκυνθος στον Πύργο, όπου θα αναμετρηθεί με τον Πανηλειακό, ο οποίος τη νίκησε στον πρώτο γύρο στο νησί με 3-0. Δεν ξέρουμε ποιος από τους Κεϊτά, Γιασίν, Χαλίλ και Ράδη θα παίξει. Πάντως ο Καραμαλίκης θα δώσει το «παρών» και καλόν είναι να την έχουν υπόψη τους οι «ερυθρόλευκοι». Θα σφυρίξει ο Μεσσήνιος Τουρλομούσης, ένας εκκολαπτόμενος ρέφερι (λίγος ως τώρα) που θα σφυρίξει για φέτος τέταρτο παιχνίδι. Να μην ξεχάσουμε ο Τουρλομούσης την περασμένη Κυριακή σφύριξε τα κορίτσια Νίκη Τραγανού-Λύκαινες Αιγίου.

 

Όλα για όλα στη Βάρδα

Όλα για όλα θα τα παίξει ο Παμβουπρασιακός την Κυριακή στο «Γρ. Καλάκος» με την Καλαμάτα. Στην, μετά Ηλία Φωτόπουλο, εποχή η ομάδα του ΠΑΟΒ ενισχύθηκε με τον Ανδρέα Γούρμο, μετά τους Θ. Νικολόπουλο, Πρίφτη. Η «Μαύρη Θύελλα» αν κι έχασε παίκτες στις μεταγραφές, αποκτώντας μόνο τον Κανελλόπουλο (από Εθνικό Μελιγαλά) είναι πάντα μια επικίνδυνη ομάδα. Θα σφυρίξει ο Αχαιός Καδδάς που είναι νέος στη Γ΄ Εθνική.

 

Τέσσερα διπλά!

Μπήκαμε στο Φλεβάρη κι ο «πόλεμος» στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής εντείνεται, αφού η ερχόμενη αγωνιστική είναι η εικοστή. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο στην τετράδα, ενώ και η μάχη των ουραγών γίνεται ανάμεσα στα Καβάσιλα και την Πηνεία… Μπορούν να έρθουν ακόμη και τέσσερα διπλά λέει η Πυθία της Πρωινής! Για το γούρι δεν θα τα ονοματίσω τα παιχνίδια, αφού και το παραμικρό φαλτσοσφύριγμα μπορεί να καθορίσει ένα αποτέλεσμα.

 

Τέλος οι μεταγραφές

Θα αξιολογήσουμε εκτενώς τις μεταγραφές. Ακόμη και την ύστατη στιγμή η Νίκη κάλυψε το κενό του Μπαρδούση με το Μπελεκούκια, ενώ η Δόξα που έδωσε το Γούρμο στον ΠΑΟΒ, πήρε δύο παίκτες από Αχαΐα (Γεωργόπουλος, Βορύλλας) για να καλύψει τα κενά της.

 

Άλμα ο Άρης Λάνθι

Σίγουρος, όπως από την αρχή του πρωταθλήματος Γ΄ τοπικής είχαμε επισημάνει, είναι ο Άρης Λάνθι για την επάνοδο στη Β΄ Κατηγορία. Όχι μόνον επάνοδος απλή, αλλά επάνοδος ως πρωταθλητής Γ΄ Κατηγορίας. Καθοδηγούμενος από τον έμπειρο, Τάση Τσαντίλη, κάνει το όραμα πραγματικότητα.

*Την έσχατη αγωνιστική δάμασε 1-0 την Αναγέννηση Μακρισίων, η οποία παρεμπιπτόντως είναι ισχυρή. Όμως ο Άρης τη νίκησε και τις δύο φορές με το ίδιο σκορ. Το μοναδικό γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε με εκπληκτική ενέργεια ο Δημήτρης Δημητρόπουλος.

*Ωστόσο, παρά τη διαφορά εννέα βαθμών από το δεύτερο της κατάταξης, ο Τάσος Τσαντίλης κρατάει χαμηλούς τόνους και θέλει προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές του!

 

Ένα χρόνο μετά

Ο λόγος για την πρώτη επέτειο των εκλογών-οπερέτα της ΕΠΣΗ, πέρυσι τέτοιον καιρό. Με την ανακοίνωση των εκλογών τρία σωματεία κινήθηκαν δικαστικά με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Όμως τους παρέσυρε σκόπιμα (κατά τη γνώμη μας) ένας δικηγόρος της Αθήνας ασχολούμενος με τέτοιες υποθέσεις και αντί να προσφύγουν στο διαιτητικό δικαστήριο πήγαν στα πολιτικά. Η αντίδραση της ΕΠΣ ήταν άμεση και σκληρή.

*Ο Κακόβατος, η Βαρβάσαινα και ο Θρίαμβος, τέθηκαν εκτός πρωταθλήματος, με απαγόρευση μεταγραφών. Γνωστά τερτίπια που τα επιτρέπει το Καταστατικό και οι κείμενες διατάξεις. Τα δύο πρώτα σωματεία υποχώρησαν κι εκεί έληξε το…παραμύθι. Ο δρόμος για τις εκλογές ήταν ορθάνοιχτος, ώστε ο Κουλούρης να κερδίσει τις εκλογές άνετα.

*Από Τρίτη θα πάμε και στη διαδικασία ώστε να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι…

*Άντε, αδέρφια, καλό Σαββατοκύριακο, καλό μήνα!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος