FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρόβα τζενεράλε ο Αστέρας

Ημερομηνία: 25-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Γενική πρόβα ενόψει του πρώτου αγώνα στα μπαράζ ανόδου κάνει ο λαοφιλής Αστέρας σήμερα νωρίς το μεσημέρι (4.30), με αντίπαλο τον Παναρκαδικό. Είναι άγνωστο ποια ενδεκάδα θα κατεβάσει ο Σούλης Παπαδόπουλος, αφού προέχει ο αγώνας με τον Ηρόδοτο την Κυριακή. Πάντως είναι σίγουρο πως θα παίξουν ορισμένοι παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Άσχετα τούτου οι «βυσσινί» θα «χτυπήσουν» το παιχνίδι. Να θυμίσουμε πως στο πρωτάθλημα ο Αστέρας είχε νικήσει στην Τρίπολη (2-0) ενώ στην Αμαλιάδα οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2 σε εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι που έβρεχε ο Θεός με το Θεό και οι Τριπολιτσιώτες είχαν ισοφαρίσει στο 90΄+. Διαιτητής ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).

 

Μεγάλο παιχνίδι

Μεγάλο παιχνίδι έγινε την τελευταία αγωνιστική της Α΄ τοπικής στο «Β. Μουρκιώτης» της Ν.Μανολάδας. Εκεί κρίθηκε η δεύτερη θέση των πλέι-οφ με τη Δόξα να παίρνει τη νίκη (1-0) απέναντι στο ρωμαλέο Ολυμπιακό Σαβαλίων. Η μελανόλευκη ομάδα ήταν καλύτερη. Είχε 9 τελικές, έναντι τεσσάρων της ομάδας του Γιάννη Δούμα. Πέτυχε και δύο γκολ (το ένα ακυρώθηκε), ενώ της αρκούσε η ισοπαλία. Έγινε δυνατό παιχνίδι, σκληρό, με την ανοχή του ρέφερι που άργησε να βγάλει κίτρινη κάρτα. Μετά το ακυρωμένο γκολ της Δόξας στο 53΄, ο Χοτζάι πέρασε μπροστά και ο Ολυμπιακός έγινε επιθετικότερος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ρέφερι Σταθόπουλος πέρασε δύσκολες στιγμές στο 53΄ με το ακυρωμένο τέρμα και την έβγαλε καθαρή με 5 κίτρινες (Δημητρόπουλος, Μπουρλάκης, Αθανασόπουλος-Κ. Τσακοπιάκος, Χ. Μαρκόπουλος).

 

Το λόγο η Α2 Κατηγορία

Ξεκινούν σήμερα οι λεγόμενοι αγώνες πλέι-οφ, ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της Α2. Εδώ δεν ακολουθείται το σύστημα της Α1 (πρώτος με τέταρτο και δεύτερος με τρίτο που θα ήταν και το δικαιότερο) αλλά ο ένας με όλους, λες και δεν έπαιξαν στην κανονική περίοδο! Άλλο ένα αποτυχημένο σύστημα της ΕΠΣΗ, που παρατείνει την αγωνιστική περίοδο… Τέλος πάντων τον πρώτο λόγο έχει ο Αίας που πήρε το μεγάλο μπόνους, ενώ ο Κένταυρος Μαγούλας ξεκινάει με μηδέν!

 

Το Καταστάρι έκανε το μπρέικ

Στη γειτονική Ζάκυνθο ο Α.Ο. Καταστάρι νίκησε 1-0 το Τσιλιβή κι έκανε το μπρέικ απέναντι στην ομάδα που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο πασίγνωστος Στέλιος Λιβέρης (πέναλτι) ενώ το Τσιλιβή είχε δοκάρι. Τώρα, το Καταστάρι θέλει δύο νίκες και μάλλον θα τις κάνει ώστε να βγει πρωταθλητής. Στο παιχνίδι σφύριξε ο Άγγελος Αδαμόπουλος που ήταν εξαιρετικός.

 

Ανανέωσε το… διαβατήριο

Έστω και την τελευταία αγωνιστική ο Παμβουπρασιακός ανανέωσε την παραμονή του στην εθνική κατηγορία και μάλιστα δικαιότατα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, λόγω της ιδιάζουσας διαμόρφωσης του ομίλου, από τον οποίο πέντε ομάδες υποβιβάστηκαν. Άλλωστε, ο Ηλίας Φωτόπουλος πολύ νωρίς είχε επισημάνει τις δυσκολίες.

*Η ομάδα πήγε καλύτερα στο β΄ γύρο, όταν κρίθηκαν τα πάντα. Μάλιστα, τη 13η αγωνιστική είχαμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία καθώς μετά την ήττα στους Μολάους από το Βλαχιώτη, παραιτήθηκε ο Ηλίας και το Δ.Σ. ρίσκαρε και δικαιώθηκε με την επιλογή του Κόκου Κωνσταντινίδη, που απέκτησε διπλό ρόλο στην ομάδα.

*Η «Μπάρτσα» νίκησε 10 φορές (Πύλος, Καλαμάτα, Ζάκυνθος (δις), Ληξούρι, Παναρκαδικός, Διαγόρας, Λεωνίδιο (δις), Πανηλειακός). Είχε τρεις ισοπαλίες (Πύλος, Παναρκαδικός, Αχαϊκή) ενώ γνώρισε και 9 ήττες. Παίκτες πήγαν και ήρθαν ενώ αποδείχτηκε πολύτιμη η μεταγραφή του Γούρμου το Γενάρη. Πρώτος σκόρερ ο Κόκος με 6 γκολ. Ακολούθησε ο Ντόμας με 5 και ο Δημήτρης Νικολόπουλος 3. Αποκάλυψη ο Θ. Καλογερόπουλος (2 γκολ), ενώ λίαν πολύτιμος αποδείχτηκε ο Λιόσης (2 γκολ).

 

Έκανε την έκπληξη

Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, ομάδα μιας κωμόπολης των 2.600 ψυχών ήταν ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Αχαΐας. Οι υπεύθυνοι της ιστορικής αυτής ομάδας, που έχει παίξει κι άλλες φορές στις εθνικές κατηγορίες, είχαν αποφασίσει να μην κατέβουν, ώσπου βρέθηκε ο χορηγός κι όχι μόνο έπαιξαν, αλλά έσωσαν την κατηγορία! Συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΒ, αλλά είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ξεκίνησαν με δύο νίκες μέσα-έξω, αλλά γρήγορα… ξεθύμαναν. Έσωσαν όμως την παρτίδα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, όταν κέρδισαν 13 βαθμούς έναντι είκοσι του υπολοίπου πρωταθλήματος. Την 17η αγωνιστική έχασαν στον Πύργο 3-0 και είχα περιγράψει εκείνο τον αγώνα. Σημείωσα, πως οι Βραχναίοι θα σωθούν, όπως κι έγινε! Ξεκίνησε με προπονητή το σπουδαίο Χρήστο Τσίκα και συνέχισε με τον Ανδρέα Ζήκο. Πρώτοι σκόρερ οι Γεωργαντόπουλος, Χριστόπουλος με 5 γκολ.

 

Της «Μαύρης» τα χάλια

Η Καλαμάτα είχε την ίδια πορεία με τον Πανηλειακό. Από το τοπικό στη Γ΄ Εθνική. Παρότι έκανε δυνατές μεταγραφές δεν ήταν το φόβητρο. Όπως στον Πανηλειακό, έτσι και στην Καλαμάτα απείχε ο κόσμος. Είχε καλό προπονητή, το Μακεδόνα Ζαλίκα που καθ’οδόν παραιτήθηκε. Ήταν η ώρα του Μάνα, χωρίς κάτι να προχωρήσει. Το θέμα ήταν κυρίως διοικητικό. Τους «έσβησε» το οικονομικό. Ούτε στο Κύπελλο δεν δήλωσαν συμμετοχή. Αυτό λέγεται κατάντια.

*Είχε δυνατή άμυνα. Ομάδα των ισοπαλιών. Συνολικά είχε 13 και μόνον δύο ήττες (από ΠΑΟΒ και Αστέρα). Έκανε και ζημιές και εν τέλει έκρινε τον πρωταθλητή του ομίλου, γιατί νίκησε το Βλαχιώτη. Πρώτος σκόρερ ο Αθανασόπουλος με 4 γκολ, όσα και ο Γουέρε, που στο μέσον του πρωταθλήματος έφυγε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος