FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Πάλεψε ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 17-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος προχτές στην Πάτρα έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε! Έχασε 75-70 αφού πάλεψε το παιχνίδι με νύχια και με δόντια. Και είναι κρίμα που δεν το γύρισε, παρότι στην τελευταία περίοδο το σκορ ήταν 17-22.

*Ερωτοτρόπησε από το α΄ ημίχρονο να πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε. Βλέπετε υπάρχουν οι λεγόμενες λεπτομέρειες. Θυμίζω πως στη λήξη του ημιχρόνου, με το σκορ 34-32 οι «μπλε» δέχτηκαν ένα 5-0 και το σκορ έγινε 39-32…

*Κάποια στιγμή η ομάδα του Καλαμπάκου και με το σκορ 63-60, πήρε αντιαθλητικό φάουλ και δεν κέρδισε τίποτε!

*Ο Γκίκας έδωσε μαχαιριά στον Κόροιβο, ενώ εκτελεστής στο τέλος ήταν ο Λίποβι με τέσσερις βολές!

 

Συγκινητικός ο κόσμος

Κάπου εκατό φίλαθλοι του Κοροίβου ανάμεσα σε 1800 Πατρινούς έδωσαν τη μάχη της εξέδρας, «Κοροιβάρα ολέ» και ενίσχυσαν την ομάδα τους, όπως έδειξε και η τηλεόραση.

*Ο ΝτεΚόζι ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 24 πόντους και δύο τρίποντα. Ήταν εντυπωσιακός και αποφασιστικός. Πάντως στο τέλος ο Κόροιβος, όπως είπε και ο Ντίνος χαρακτηριστικά, έκανε χαζά λάθη κι έχυσε την καρδάρα με το γάλα! Ήταν η περίπτωση του 63-60, όταν είχε ένα τρίποντο κι ένα λέι-απ άστοχα!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Καμία έκπληξη στην προτελευταία αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Είχαμε προβλέψει πως θα έρθουν τέσσερα διπλά και δύο άσοι. Και ήρθαν! Σιγά που δεν θα έρχονταν. Μπορούσε να έλθει άλλο ένα διπλό (στο Χάβαρι) αλλά έκατσε «Χ». Οδεύουμε στην τελευταία αγωνιστική όπου απομένουν λεπτομέρειες. Ως τότε θα τα δούμε όλα.

*Με τεσσάρα ο Ολυμπιακός Σαβαλίων διέλυσε την Α.Ε. Πηνείας που είδε τον ουρανό σφοντύλι!

*Ο Βρέτταρος έχει κάνει τέσσερις νίκες σερί. Θα πάει στις πέντε σερί, αλλά την τύχη του Α.Ο.Μ. την κρατούν άλλοι στα… πόδια τους! Κάποιες κακές γλώσσες λένε πως το Σάββατο δεν ήταν στα Καβάσιλα αλλά σε άλλο γήπεδο…

 

Όταν συνήλθαν, νίκησαν

Τη 19η νίκη τους πέτυχε η μελανόλευκη ομάδα της Ν.Μανολάδας στη Σπιάντζα επί της Θύελλας με άνετο σκορ (4-1). Χρειάστηκε ωστόσο ο Γ. Λαγός να διορθώσει κάποια πράγματα στο β΄ μέρος για να συνέλθουν οι παίκτες του και να πάρουν το παιχνίδι απέναντι στην παραπαίουσα Θύελλα.

*Ο Μπουρλάκης, που έφτασε τα 8 γκολ από το Γενάρη και δώθε και ο Λιούρης ήταν οι κορυφαίοι της Δόξας. Όπως, καλοί ήταν και οι Παντελής, Παπαδάτος, Γεωργόπουλος όπως και ο Κανελλόπουλος. Μπροστά της τώρα η ομάδα έχει το ντέρμπι με τα Σαβάλια, όπου και με ισοπαλία θα είναι δεύτερη στην κατάταξη!

 

Κεκλεισμένων

Και μέσα στο χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης, την Τετάρτη του Πάσχα, η ΕΠΣΗ πήρε μια ακατανόητη απόφαση να τελέσει τον περιβόητο αγώνα Ίφιτος-Κέντρο με κλεισμένες τις πόρτες. Αυτό λέγεται «κεκλεισμένων των θυρών» αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα δεν… υπάρχει! Κι αν δεν υπάρχει η ΕΠΣΗ το κάνει! Πουθενά δεν υπάρχει. Ούτε στην απόφαση. Κι όμως έγινε!

 

Επί τόπου αναστροφή

Την Τετάρτη από ενδιαφέρον, ας το πούμε δημοσιογραφικό, παρότι δεν είμαι δημοσιογράφος εξ επαγγέλματος. Είμαι ένας απλός φίλαθλος-αθλητικογράφος από το 1965 και δώθε! Την Τετάρτη, λοιπόν, κίνησα να πάω στη Γαστούνη να παρακολουθήσω τον αγώνα… παρωδία. Καθ’ οδόν φίλος με ειδοποίησε τηλεφωνικά να μου αναγγείλει πως ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων. Μου έστειλε δε στο κινητό φωτογραφία μέλους της Πειθαρχικής/ΕΠΣΗ που… αλωνίζει, έξω από τη θύρα εισόδου του δημοτικού σταδίου Γαστούνης, ως πορτιέρη-φύλακα. Επέστρεψα, διότι αν δεν με άφηναν να μπω, θα είχαμε… επεισόδιο. Μάλιστα, έκανα αναστροφή επί του εθνικού δρόμου!

 

Τα κακόβουλα και υστερόβουλα

Στον πρόλογο του απολογισμού του, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Άρης, αναφερόμενος στην υποδομή του τοπικού ποδοσφαίρου τονίζει: «Η διοίκηση δίνει μεγάλη προσοχή στην υποδομή του ηλειακού ποδοσφαίρου. Συνεχίστηκε η διοργάνωση των πρωταθλημάτων παίδων και προπαίδων, με τη συμμετοχή πολλών ομάδων που τείνει κάθε χρόνο αυξανόμενη, παρά τα κακόβουλα και υστερόβουλα σχόλια ελαχίστων νοσταλγών του παρελθόντος!». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για ποια πρωταθλήματα μιλάει ο άνθρωπος; Αυτά με τις τεράστιες διαφορές τερμάτων ή εκείνα όπου οι ομάδες είτε δεν μετέχουν είτε αποσύρονται; Εκείνα που μεσούσης της περιόδου έχουν δώσει 3-4 αγώνες ή εκείνα που όποιος θέλει παίζει, όποτε θέλει ή δεν παίζει; Όσον αφορά το υποχρεωτικό της συμμετοχής των ομάδων Α1 κανένα σχόλιο.

*Δεν την αντέχει την κριτική ο άνθρωπος…

 

Η αγωγή Σταθόπουλου

Για την αγωγή του Πέτρου Σταθόπουλου στα πολιτικά δικαστήρια ούτε ανάσα. Το σχόλιο του προέδρου, Άρη, στη γενική συνέλευση ήταν ότι η διοίκηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2021. Καλά, αυτό το ξέρουμε, αλλά για την ταμπακιέρα ούτε ένα σχόλιο. Στις 9 του Μάη θα εκδικαστεί η αγωγή. Έτσι ή αλλιώς είναι υποχρεωμένος για μια ακόμη φορά να πάει στο δικαστήριο κι εκεί θα δούμε ποιος είναι «ο υπερφίαλος εγωισμός και η ασέβεια» προς τα σωματεία, όπως είπε στη συνέλευση!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος