FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Πανηλειακός δεν ήθελε πρωτάθλημα!

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι «Πυρσοί», στους οποίους οφείλεται η αναγέννηση του Πανηλειακού, ποτέ δεν βγήκαν να μιλήσουν για τους στόχους της ομάδας στο λήξαν πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ανακοινώσεις διαβάσαμε πολλές και ποικίλες, τέτοια ανακοίνωση όμως ποτέ. Δεν διαβάσαμε ακόμη κάτι σχετικό με τη φετινή πορεία, κάτι ως απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

*Θεωρούμε πως η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον 5ο Όμιλο είναι θετικός απολογισμός, αν και με λίγη προσοχή, ίσως και τύχη, η ομάδα θα ήταν δεύτερη, πάνω από τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα.

*Όταν έφυγε ο Κουρμπανάς (ουσιαστικά εγκατέλειψε) για το Αίγιο, με σύντονες ενέργειες οι «Πυρσοί» έφεραν το Γιώργο Κούτση, που ήταν μια καλή λύση για εκείνη την εποχή, που λίγο πολύ όλες οι ομάδες είχαν κλείσει προπονητή. Γυμναστής είχε αναλάβει εξαρχής ο Νίκος Αντωνόπουλος, που είναι ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής ό,τι καλύτερο στην περιοχή.

*Οι «ερυθρόλευκοι» συνολικά πέτυχαν 11 νίκες, 6 ισοπαλίες ενώ έχασαν πέντε φορές (πολλές κατά τη γνώμη μας). Πέτυχαν 32 γκολ και δέχτηκαν 17. Έτσι, στατιστικά είχαν την τρίτη καλύτερη άμυνα και την τέταρτη καλύτερη επίθεση. Πάντα δηλαδή ψηλά στην κατάταξη.

 

Νίκες με Αστέρα και Βάρδα

Αξιολογικά δύο ήταν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στον πρώτο γύρο. Η μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή Αστέρα στον Πύργο (1-0, Σωτηρόπουλος στο 90+΄) και η εκτός έδρας νίκη επί του Παμβουπρασιακού στη Βάρδα (1-2). Ήττα σοκ ήταν το διπλό του Παναρκαδικού μέσα στον Πύργο, αλλά και το 1-1 με τον Τσικλητήρα πάλι στον Πύργο. Ήταν τέσσερις χαμένοι βαθμοί εντελώς άδοξα. Φυσικά δεν υπολογίζουμε την ήττα στα Βραχνέικα που ήταν έργο του Κορίνθιου διαιτητή Κακριδή (2-1). Να θυμίσουμε ακόμη το 0-0 με την αιώνιο αντίπαλο Καλαμάτα στον Πύργο.

 

Δεν έχασε στην Καλαμάτα

Η ομάδα είχε ελαφρά χειρότερη πορεία στο β΄ γύρο. Δεν έχασε ωστόσο στην Καλαμάτα (0-0). Έχασε όμως στην Τρίπολη από τον Παναρκαδικό πάλι, στην Αμαλιάδα κι εδώ με τον Παμβουπρασιακό. Η έκπληξη όμως ήρθε με την ισοπαλία εδώ με το Ληξούρι (1-1). Αποζημιώθηκαν ωστόσο οι φίλαθλοι με τις νίκες σε Κ. Αχαγιά και Πύλο. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος παραμένει ο «λεκές»  του αποκλεισμού στο Κύπελλο. (Συνεχίζεται με τους παίκτες).

 

Έργο Λαγού κι αυτό

Ανέλπιστα για πολλούς η Δόξα Ν.Μανολάδας, με μια σπέσιαλ νίκη στην Κρέστενα, πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Α΄ τοπικής. Ήθελε ισοπαλία, αλλά κατέκτησε τη νίκη. Έργο του κόουτς, Γιώργου Λαγού, αυτό. Ξεκίνησε χωρίς Λιούρη (έφυγε στο εξωτερικό), αλλά και τους Μπουρλάκη, Δημητρόπουλο. Αφού ξεπέρασε τη δοκιμασία του α΄ ημιχρόνου, στην επανάληψη έριξε στη μάχη τους Μπουρλάκη, Δημητρόπουλο. Μέχρι να αλλάξουν οι γηπεδούχοι τα μαρκαρίσματα, ο Δημητρόπουλος έκανε το 0-1 κι ένα τέταρτο αργότερα ο Μπουρλάκης πέτυχε το 0-2. Εκεί τελείωσε για φέτος ο Ξενοφών, ενώ οι «μαυραετοί» πανηγύρισαν την είσοδο στους τελικούς.

 

Πάντα ψηλά η «Προο»

Συνέχισε τις καλές της παρουσίες η Προοδευτική και φέτος, με την κατάληψη της έβδομης θέσης με 44 βαθμούς. Πέρυσι ήταν πιο καλή και είχε πάρει την πέμπτη θέση. Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς και φέτος έκανε άνετη και αξιοπρόσεκτη πορεία. Πρόεδρος ανέλαβε ο Δημ. Βαλογιάννης, ενώ προπονητής συνέχισε ο «μαθουσάλας», Μάκης Πολίτης. Άργησε η ομάδα να «συναρμολογηθεί» ενώ προς το τέλος τα… παράτησε. Είχε επιθετικό πρόβλημα γι’ αυτό και ο Νικολετάκης δεν μπόρεσε φέτος να βγει αρχισκόρερ. Πέτυχε 17 γκολ (τρίτος κατά σειρά). Συνολικά νίκησε 13 φορές, έφερε 5 ισοπαλίες και έχασε 12 φορές.

 

Μια χαρά ο Ολυμπιακός!

Πολύ καλός φέτος ο Ολυμπιακός Ζαχάρως παρότι είχε μικροπροβλήματα, ενώ σταμάτησε ο κίπερ Αλεξανδρόπουλος. Τα κατάφερε όμως μια χαρά η διοίκηση, γι’ αυτό και η κατάκτηση της 8ης θέσης, ενώ στο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του έφτασε στα ημιτελικά. Σταθερή πορεία με 12 νίκες, 7 ισοπαλίες, 11 ήττες. Βοήθησε πολύ ο έγχρωμος Έλιοτ που ήρθε το Γενάρη. Συνέχισε στο πόστο του προπονητή ο Σταύρος Μεντής, ο οποίος πέρυσι ανέβασε την ομάδα από την Α2. Φέτος δούλεψε  και με μικρούς που αντικατέστησαν τους Μαντά, Οικονομίδη, Μπαρτζάκο, Σταμόπουλο που αποχώρησαν. Αποκάλυψη ο Σπηλιωτόπουλος ως στόπερ, ενώ στους κορυφαίους ανήκουν οι Φ.Αλεξανδρόπουλος, Χριστόπουλος. Πρώτος σκόρερ ο Έλιοτ με 6 γκολ από το Γενάρη και δώθε. Καλό Δ.Σ. με πρόεδρο τον Ι. Σπηλιόπουλο.

 

Άξιζε παραπάνω ο Αλφειός

Άλλη μια καλή χρονιά για τον Αλφειό Επιταλίου. Πέρυσι ήταν έβδομος. Φέτος ένατος. Υπάρχουν ωστόσο δικαιολογίες. Η ομάδα έχασε λόγω τραυματισμού για πολλά παιχνίδια τον γκολεαδόρ Μπάρκα, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε το Γενάρη. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν ορισμένες κακές διαιτησίες που στοίχισαν βαθμούς, καθώς οι ομάδες δεν απείχαν σε δυναμικότητα. Σημαντικό στοιχείο η απουσία του «κέρβερου» Βασίλη Μερτζάνη σε αρκετά παιχνίδια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είναι καλός αμυντικός ο Βασίλης και η απουσία του μετρούσε. Πολύ καλός συντελεστής τερμάτων (48-33). Πρώτος σκόρερ ο Μπάρκας με 7 γκολ. Ακολούθησε με 6 ο Πεσκελίδης, ο Καλατζής με 5, ενώ  βοήθησε μετά το Γενάρη ο Μπουτσικάκης (4). Πρόεδρος του πετυχημένου συμβουλίου ο Ανδρέας Γκιόκας και προπονητής ο Αλέκος Τομαρόπουλος. Ο Αλφειός έκανε 12 νίκες, 3 ισοπαλίες, 15 ήττες.

 

Πετυχημένη χρονιά για ΑΠΟΚ

Άνετο πρωτάθλημα για τον ΑΠΟ Κουρτέσι, που γράφει τη δική του ιστορία στην Α΄ τοπική. Με μικρότερο μπάτζετ φέτος δεν είχε πρόβλημα. Στηρίχτηκε στην καλή του διοίκηση (πρόεδρος ο Νίκος Καπώνης) και στο Γιάννη Καραλάγα που ως προπονητής έκανε καλή χρονιά. Οργάνωσε την άμυνα της ομάδας , με σέντερ μπακ τον Αντώνη Κουλούρη (5 γκολ), που ήρθε από τον Αίαντα κι έκανε μεγάλο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι Κώστας Καπώνης (7 γκολ), Α. Κωστόπουλος (7 γκολ) και Αλ. Καπώνης (4 γκολ). Η ομάδα σημείωσε 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 15 ήττες. Πολλά μπράβο σε αυτή την ομάδα μιας μικρής κοινότητας. Πέρυσι τερμάτισε 11ος, φέτος 10ος.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος