FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο μέγας τελικός των Προπαίδων

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Πανηλειακός και ο Αστέρας κυριαρχούν εδώ και χρόνια στα τμήματα υποδομής της ΕΠΣ Ηλείας. Δύσκολα μπορεί  άλλο κλαμπ να τους πάρει τα πρωτεία. Έτσι και φέτος βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Προπαιδικού στο στάδιο Αμαλιάδας. Νικητής, ως γνωστόν ο Πανηλειακός με ένα γκολ  στα τελευταία λεπτά του αγώνα-ντέρμπι. Το 1-0 πέτυχε ο πολύ καλός Νικολόπουλος από φάουλ. Θαυμάσιος κι ο Παναγιωτακόπουλος (γιος του παλαίμαχου Σπύρου), όπως κι ο Αλεξόπουλος που είχε σουτ στο δοκάρι, αλλά και τα άλλα παιδιά δώσανε όλες τους τις δυνάμεις. Προπονητές ο Κώστας Μπακάλης κι ο Κύριλλος Παλαιολόγος. Έτσι, όπως πέρυσι με τον Ερμή Πύργου και φέτος οι Προπαίδες του Πανηλειακού πήραν τον τίτλο.

 

Εξαιρετικός ο Αστέρας

Όπως ήρθαν τα πράγματα οι «βυσσινί» αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, αφού δέχτηκαν το γκολ τρία λεπτά πριν τη λήξη, ενώ φαινόταν πως πάνε κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι! Διακρίθηκαν, κυρίως, οι αμυντικοί παίκτες των Τζαβάρα, Μαρκόπουλου. Ομάδα με μέλλον και οι «βυσσινόλευκοι» Προπαίδες.

 

Παράπονα η Αχαΐα (!)

Διαβάσαμε πως η ΕΠΣ Αχαΐας έχει ζητήσει ραντεβού με τον Περέιρα. Αυτό τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ που τον έβαλαν εκεί πάνω ως γλάστρα και διαφεντεύει την ελληνική διαιτησία με 2-3 άλλους.

*Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα, η Αχαΐα του προέδρου Δανιήλ δεν θέλει-λέει-να πληρώσει την κόντρα του Νότου με το Βορρά, δηλαδή Μελισσανίδη-Σαββίδη, δεν φαίνεται διατεθειμένη να κιοτέψει απέναντι στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο Γραμμένο για την καρατόμηση των διαιτητών της και δεν θα αφήσει την αδικία να περάσει έτσι. Είχε υποσχέσεις για… υψηλές θέσεις και τις αποκεφάλισαν τους διαιτητές της… Νομίζω πάντως πως κάποιον λάκκο έχει η… φάβα.

 

Σε ανώτερα

Κι επειδή με την Αχαΐα είμαστε κοντοχωριανοί και ξέρουμε τι γίνεται, να σας αναφέρουμε και τούτο. Διαιτητής της που φέτος στη Γ΄ Εθνική είχε δύο παραπομπές στην Πειθαρχική, προήχθη μετ’ επαίνων στη Β΄ Εθνική. Και σ’ ανώτερα…

 

Θα προταθούν μόνο δύο

Δύο νέους διαιτητές έχει δικαίωμα να προτείνει κάθε ΕΠΣ στην ΚΕΔ/ΕΠΟ με σειρά προτεραιότητας, ώστε να κριθούν και να έχουν δικαίωμα να διευθύνουν αγώνες Γ΄ ή Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Πρέπει να είναι μικρότεροι των 32 ετών. Απ’ αυτούς που θα προταθούν θα επιλεγούν 70 για να παρακολουθήσουν σεμινάριο και απ’ αυτούς οι 60 θα επιλεγούν για να σφυρίζουν αγώνες Γ΄ Εθνικής. Αν καταλάβαμε καλά μιλάμε για μία θέση το πολύ να πάρει η Ηλεία. Σήμανε η ώρα του Χρυσόστομου Μάνθου. Φυσικά εκείνη η επιλογή για τεστ φυσικής κατάστασης προ καιρού… πήγε περίπατο.

 

Μόνον ο Ηλιόπουλος

Αυτή τη στιγμή έχουν αξιολογηθεί 6 παράγοντες της διαιτησίας ως παρατηρητές εθνικών πρωταθλημάτων. Υπάρχουν και 5 εκπαιδευτές διαιτησίας (Ρουμπάνης, Μάνθος, Γιαννόπουλος, Καραγιάννης, Κυριακάκης). Πέραν του Γρηγόρη Ηλιόπουλου δεν βλέπουμε κάποιον άλλον να κάνει αίτηση για το φετινό σεμινάριο διαιτησίας.

 

Πάει πολύ

Πράγματι πριν δύο χρόνια ο πρόεδρος Άρης Κουλούρης, είχε κάνει την πρόταση για το Κύπελλο Ελλάδας. Από αυτό όμως το σημείο, μέχρι εκείνο της αντιγραφής ολόκληρου κειμένου του γνωστού σάιτ «σφυρίγματα» στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ, πάει πολύ…

 

Μικρό το γήπεδο

Το έχουμε ξαναγράψει. Γιατί η Διοργανώτρια ταλαιπωρεί τις ομάδες και παίζουν 8Χ8 σε μικρότερο γήπεδο. Η ΕΠΟ ορίζει ως αγωνιστικό χώρο το κανονικό γήπεδο και απαιτεί ενδεκάδες.

*Ακόμη, αυτό το ευτελές κυπελλάκι που παρέδωσε ο πρόεδρος ολόκληρης Ένωσης  και μάλιστα μεγάλης ΕΠΣ δείχνει μιζέρια…

 

Πρώτη φορά το Γενάρη

Ο Εθνικός Γερακίου για πρώτη φορά στην ιστορία του ανεβαίνει στην Α2 Κατηγορία. Πέρσι ήταν τέταρτος, φέτος τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο όμιλο και δεύτερος στα πλέι-οφ, πίσω από τη Βρίνα! Το Γεράκι είναι μια κοινότητα πολύ κοντά στην Αμαλιάδα με 500 κατοίκους. Είναι ποδοσφαιρομάνα κι έχει βγάλει μεγάλους παίκτες. Είχε την καλύτερη επίθεση με 61 γκολ. Πρώτος σκόρερ ο Μαρκόπουλος με 16 γκολ και ακολούθησε ο Κουντουράς με 12.

*Στη διαδικασία των πλέι-οφ παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κι ενώ νίκησε δύο φορές τον Κεραυνό Βρίνας, τερμάτισε δεύτερος.

*Τόσο στην κανονική περίοδο, όσο και στα πλέι-οφ πάλεψε με τον Άφοβο Βροχίτσας και επικράτησε στα… σημεία. Μεγάλη η προσφορά του Καλογεράκου. Πέρυσι ανέβασε τον Πηνειακό, φέτος συνέβαλε στην άνοδο του Εθνικού. Ωστόσο η ομάδα του Γερακίου θα αντιμετωπίσει γηπεδικό πρόβλημα, γιατί το δικό του δεν διαθέτει χλοοτάπητα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος