FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Αστέρας πρώτος και καλύτερος

Ημερομηνία: 03-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Τέλος το πρωτάθλημα για τον Αστέρα με μπόλικο σασπένς στη Ζάκυνθο. Μεγάλη νίκη των «βυσσινί» στο φινάλε. Μη αναμενόμενη αντίσταση βρήκε στο νησί η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου. Βρήκε όμως το δρόμο για τη νίκη, κάμπτοντας την αντίσταση της «γαλάζιας νεράιδας» (2-0). Έτσι είναι πρώτος ο Αστέρας, αλλά θα περιμένει και την ένσταση του Βλαχιώτη για το τηλεοπτικό θέμα που ανεφύη ξαφνικά. Γνωστό το θέμα, αλλά κανένας δεν ανησυχεί στην Αμαλιάδα. Ήταν μια παλικαρίσια νίκη για τους παίκτες που μετά το Κύπελλο πήραν και το πρωτάθλημα. Κίτρινες μία και μία (Πέττας, Τόρρες) από το Βεργέτη που στάθηκε καλά στο παιχνίδι.

 

«Άγιος» είσαι Κέρι!

Πρώτος και κορυφαίος στη Ζάκυνθο ο Κέρι. Ο Λόρι έβαλε ένα γκολ και είναι πρώτος σκόρερ του ομίλου με 19 γκολ. Δείτε τι έκανε στο νικηφόρο και τελευταίο παιχνίδι: Ευκαιρία στο 12΄ και στο 36΄. Δοκάρι στο 51΄. Ευκαιρία στο 53΄. Γκολ με πέναλτι στο 63΄. Οριζόντιο δοκάρι στο 86΄…

 

Σοκάρει πλέον ο Κόροιβος

Ο Κόροιβος έδινε το Σάββατο εκ των πραγμάτων δύσκολο παιχνίδι στην Πυλαία, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πολύ δύσκολο-όπως αποδείχτηκε-ενώ και η προϊστορία ήταν λίαν δυσμενής. Φυσιολογική όπως αποδείχτηκε η ήττα. Ο νέος παίκτης Κεμπ έπαιξε για δέκα λεπτά κι έδειξε φυσιολογικά έλλειψη προσαρμογής.

*Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον ο Κόροιβος  στα σουτ από μακριά, για μια ακόμη φορά «πρόδωσαν» την ομάδα, γιατί τα 3/14 τρίποντα και μάλιστα στην τέταρτη περίοδο αποδείχτηκαν «καρμανιόλα» για τους παίκτες. Έπειτα έγιναν και 17 λάθη, ενώ και στα δίποντα υπήρξε αστοχία. Έτσι ήλθε φυσιολογικά η ήττα.

*Το χειρότερο όλων ήταν η νίκη του Πανιωνίου επί του Λαυρίου (72-71) που αλλάζει τα δεδομένα. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες για προπηλακισμούς και απειλές κατά των παικτών της ομάδας του Σερέλη. Με αυτά και αυτά ο Κόροιβος μπήκε κάτω από την ομάδα της Ν. Σμύρνης.

*Καλύτερος ήταν ο Αμερικανός Κάρσον που αγωνίστηκε 36 λεπτά με 21 πόντους κι ένα λάθος. Επόμενη αγωνιστική την Τρίτη του Πάσχα στην Ήλιδα με το Φάρο/Λάρισα.

 

Λευκή ισοπαλία στο Λαντζόι

Σάββατο του Λαζάρου προχτές, αλλά η ισοπαλία που ήρθε στο ντέρμπι του γηπέδου  «Ντ. Παπαγεωργίου», ποτέ δεν φτιάχτηκε, όπως διέδιδε η πιάτσα και οι εξυπνάκηδες των καφετεριών. Έκατσε 0-0 (όπως ακριβώς και στον πρώτο γύρο) αλλά ήταν προϊόν σκληρής μονομαχίας, μέσα σε αθλητικά πλαίσια και μπράβο στον Ενιπέα αλλά και τον Ξενοφώντα!

*Αυτό είδαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο και είμαστε κάπου 300 νοματαίοι. Άσφαιρες οι επιθέσεις των ομάδων. Οι γηπεδούχοι με τον Πάνο Τσίγκρηλα στον πάγκο (μπήκε στο 62΄) λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του και οι φιλοξενούμενοι από το 16΄ χωρίς το Μιλοσέσκι που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

*Καλή και η διαιτησία του Άγγελου Πήττα που έδειξε κίτρινες στους Γκρίλλα, Κύτταρη, Π. Τσίγκρηλα, όλοι του Ενιπέα.

 

Ο δρόμος για την τετράδα

Μετά και την 28η αγωνιστική, τίποτε δεν άλλαξε στη σειρά των ομάδων που πάνε για τετράδα. Απλώς τα Σαβάλια ισοβάθμησαν  με το δίδυμο (Ξενοφών, Ενιπέας) και πλησίασε στον πόντο ο Α.Ο. Μακρίσια. Καπαρώνει τη δεύτερη θέση η Δόξα, όπως φαίνεται, ενώ τα προγνωστικά λένε, πως τίποτε δεν θα αλλάξει ούτε την επόμενη αγωνιστική!

 

Οι τρεις πρώτοι και η προίκα!

Τέλος το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ τοπικής. Δίκαια κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις: ο Κεραυνός Βρίνας (49), η συνώνυμη ομάδα του Χειμαδιού (44)  και ο ΠΑΟ Κακοβάτου (43).

*Παίρνουν ως… προίκα στα πλέι-οφ η Βρίνα 7 πόντους, το Χειμαδιό 3 και ο ΠΑΟΚ μηδέν.

*Στον όμιλο αυτό έπεσαν στη Γ΄ τοπική ο Αμπελώνας (είχε εγκαταλείψει νωρίς) και η ιστορική Δόξα Ελαιώνα!

 

Τι έγινε στον όμιλο του κάμπου

Στον αντίστοιχο όμιλο του κάμπου, ο Εθνικός Γερακίου είναι ο πρώτος (46). Ο Άφοβος Βροχίτσας δεύτερος (43) και ο Φίλιππος τρίτος (41). Επιλαχών ο Ίφιτος, που λογικά θα χάσει το περίφημο παιχνίδι με τον Αετό Κέντρου και θα μείνει μεταξεταστέος! Το Γεράκι θα πάρει 7 πόντους, η Βροχίτσα 3 και ο Φίλιππος μηδέν.

*Υποβιβάστηκε εδώ το Σώστι που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ θα δώσουν αγώνα πλέι-άουτ ο Α.Ο. Κάστρου με τον Αίολο!

 

Πέρασε και από το Λαμπέτι!

Απτόητος ο πρωταθλητής Γ΄ Κατηγορίας, Άρης Λάνθι, πέρασε και από το γήπεδο Λαμπέτι, νικώντας 2-0 το Θρίαμβο προχτές το πρωί και θα κάνει καλό Πάσχα. Ο Νίκος Αδαμόπουλος και ο Δημήτρης Δημητρόπουλος ήταν οι σκόρερς της ομάδας του Τάση Τσαντίλη. Μάλιστα, ο Δημήτρης είναι και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Νάσος Καραγκούνης…

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ούτε για δείγμα διπλό κατά την 28η αγωνιστική, όπως είχαμε προβλέψει! Όσον αφορά την έκδηλη αγωνία για το παιχνιδάκι στο Καραλέτσι δεν υπήρξε. Η Α.Ε. Πηνείας έφερε 3-1, διότι δεν υπάρχει Θύελλα. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια έχει 8 ήττες και μια ισοπαλία!

*Μπήκαμε στο Μεγαλοβδόμαδο. Πάμε ολοταχώς για τη μεγάλη εορτή. Στους αναγνώστες της στήλης ευχόμαστε ολόψυχα ειρηνικό Πάσχα. Επανερχόμαστε ξώλαμπρα με πολλά αγωνιστικά και… ενωσιακά!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot