FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Αστέρας μπορεί να γράψει ιστορία

Ημερομηνία: 25-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Φινάλε στο ειδικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την Κυριακή με τον Αστέρα να δίνει μάχη με τον ιστορικό Εθνικό Πειραιά στο στάδιο Καλλιθέας. Αυτή τη φορά οι «βυσσινί» θα πάνε πάνοπλοι. Με Μπουντόπουλο, Μαρουκάκη (έληξε η ποινή τους) και Μπουζούρα (εξέτισε με Αήττητο). Έτσι ο πέραν πάσης αμφιβολίας ικανότατος κόουτς, Θεόδωρος Γκάτζιος να έχει λύσεις στον καταρτισμό ισχυρής ενδεκάδας. Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει στις ικανότητες των παικτών και  τόνισε: «Μας περιμένει παιχνίδι-σταθμός στην ιστορία του Αστέρα. Είναι ένα παιχνίδι τελικός με τον Εθνικό. Όποιος το κερδίσει ανεβαίνει!».

*Από την ομάδα του Κουρμπανά θα λείψουν οι τιμωρημένοι Ρούσσης, Λεωνιδόπουλος, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά.

*Θα σφυρίξει ο Φωτιάδης από την Καστοριά, γιατί όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά! Οι βοηθοί από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Θα τους δούμε γενικά και ειδικά.

*Σε εξέλιξη στο μεταξύ βρίσκεται η απόφαση της Πειθαρχικής για τον διακοπέντα αγώνα με τον Ηρόδοτο.

 

Όποιος αντέξει

Ολοταχώς πάμε για τη λήξη της περιόδου. Στη Μαγούλα θα γίνει ο… τελικός για μια θέση στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής, ανάμεσα στον Κένταυρο Μαγούλας και το Σκουροχώρι. Σας λέει τίποτε ότι στην κανονική περίοδο με γηπεδούχο το Λ.Αστέρα οι ομάδες είχαν φέρει αποτελέσματα: 1-1 και 1-0, ενώ στο πρώτο παιχνίδι πλέι-οφ είχαμε ισοπαλία (1-1).

 

Πετυχημένη πορεία της Δόξας

Η Δόξα Ν.Μανολάδας μετά την προπέρσινη απόφασή της να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στο οποίο ανήκε, πέρασε την αγωνιστική κρίση και αναγεννήθηκε εκ της τέφρας της.

*Έτσι τόσο πέρυσι όσο και φέτος τερμάτισε στη δεύτερη θέση κι έπαιξε στα πλέι-οφ. Πέρυσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Φέτος έπαιξε στον τελικό με αντίπαλο τη Νίκη Τραγανού. Πρόεδρος ανέλαβε ο φίλαθλος Κώστας Μιχαλόπουλος, με ικανούς συνεργάτες, όπως ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, η αντιπρόεδρος και επί των δημοσίων σχέσεων Μαρίνα Πρίφτη, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, η Αλέκα Βενετάκη, ο Ξενοφών Ανδρέου και προφανώς κάποιοι άλλοι που πιθανόν μας διαφεύγουν. Πίσω από αυτούς υπήρχαν αφανείς που βοηθούσαν οικονομικά την προσφυγική ομάδα που τόσο αγαπούν.

 

Προπονητής και παίκτες

Ο δοκιμασμένος Γιώργος Λαγός ανέλαβε και πάλι προπονητής, ενώ η ομάδα ενισχύθηκε με τον Ανδρέα Γούρμο (πήγε Βάρδα το Γενάρη), τον τερματοφύλακα Κανελλόπουλο, Παπαδάτο, Παντελή. Το Γενάρη έφυγε ο Μαργαρώνης, ενώ ο Σοφιανόπουλος πήγε για σπουδές. Η φυγή του Γούρμου ήταν ένα πρόβλημα. Σε αντιστάθμισμα ήρθαν οι Μπουρλάκης, Χρυσανθόπουλος, Κριμπάς, Γεωργόπουλος. Έτσι η Δόξα έγινε μια πλήρης ομάδα που πρωταγωνίστησε και κίνησε το θαυμασμό της φίλαθλης κοινής γνώμης.

 

Η πορεία των «μαυραετών»

Θαυμαστή η πορεία των «αετών». Πέτυχαν 20 νίκες, 6 ισοπαλίες κι έχασαν μόνον τέσσερις φορές. Η ομάδα βελτιώθηκε στο β΄ γύρο, όταν συγκέντρωσε 5 βαθμούς περισσότερους από τον πρώτο. Δυνατή άμυνα και καλή επίθεση (70-20).

*Και στα πλέι-οφ έδειξε τη δύναμή της. «Καθάρισε» τον Α.Ο. Ξενοφών (2-1, 2-0) ενώ έφερε (1-1 και 1-3) με τη Νίκη (αχ αυτό το πέναλτι!).

*Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γούρμος με 14 γκολ και ακολούθησαν: Μπουρλάκης 8, Μηλαδόπουλος, Παπαδάτος από 7, Γεωργόπουλος 6, Λιούρης 4, Σδρόλιας, Κριμπάς από 2 και από ένα Παντελής, Πυρρής, Χρυσανθόπουλος, Δημητρόπουλος.

*Στο Κύπελλο η Δόξα έχασε στη Νέα από τη Νίκη (2-0) και αποκλείστηκε στη φάση των «12». Δίχως άλλο πετυχημένη χρονιά.

 

Αόρατη!

Έγραψα ολόκληρο κατεβατό με τίτλο «Γέμισε το Β. Μουρκιώτης», με αρκετά ονόματα που είδα. Ήσαν κι άλλοι που δεν τους είδα. Κρυμμένοι υπό σκιά. Αόρατοι, όπως η κυρία της Πειθαρχικής που είδε τον τελικό από το χώρο των αποδυτηρίων.

*Κατά πάγια τακτική μου δεν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προμηθεύτηκα ταυτότητα ελεύθερης εισόδου. Ποτέ δεν θα ζητούσα κάτι τέτοιο από ανθρώπους που με έστειλαν στον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, για να με κάνει νταντά! Κάνω τη δουλειά μου από την κερκίδα, πληρώνοντας εισιτήριο.

*Έτσι στη Ν.Μανολάδα έχασα τη λεκτική αντιπαράθεση της κυρίας με τη Μαρίνα Πρίφτη!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Δεν πρόλαβε να αποσώσει το λόγο της η στήλη, την προηγούμενη Παρασκευή, για την περιπέτεια του Νίκου Σταυρόπουλου και ο διαιτητής ορίστηκε στο Γούμερο! Πάλι καλά μετά από τόσο καιρό. Πάντως ο Σταυρόπουλος οριζόταν σε παιχνίδια υποδομής (!), γιατί φαίνεται πως για εκείνα δεν ήταν τιμωρημένος!

*Όμως ο Σταυρόπουλος δεν ήταν η μόνη περίπτωση. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν τεθεί στο περιθώριο, όπως ο Μάριος Λαμπρόπουλος και ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος που δεν ορίζονται παρατηρητές, όπως και το σκάνδαλο με τον Ανδρέα Δούφα.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος