FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Αίας οδηγεί πλέον την κούρσα

Ημερομηνία: 15-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο ιστορικός Αίας Γαστούνης οδηγεί πλέον την κούρσα της Α2 Κατηγορίας, μετά την εμφατική νίκη του επί της δεύτερης Ολυμπιάδας Γουμέρου. Το είχε πει στο γράφοντα σε ανύποπτο χρόνο, κατά μήνα Οκτώβρη, ο παράγοντας Κώστας Καραμιχάλης. Και να που η… προφητεία έγινε πραγματικότητα, οχτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πάντως αν η ομάδα που προπονεί ο Θοδωρής Λούρμπας έχει τις δυνατότητες να βγει πρωταθλήτρια, εννοείται χωρίς πλέι-οφ.

*Σε αυτό το ματς με την Ολυμπιάδα, ο Κώστας Γαλάνης σημείωσε χατ-τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Λόξας, Δ. Παναγιωτόπουλος.

*Είχαμε και δύο αναβολές σπουδαίων αγώνων, καθώς η πρωτοφανής βροχόπτωση κατέστησε ακατάλληλα τα γήπεδα.

*Γίνεται μάχη στην ουρά της βαθμολογίας καθώς υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες και η θέση Μυρσιναϊκού, Πηνειακού, Αχιλλέα κι ενός ακόμη είναι λίαν επισφαλής…

 

Η αντιπαράθεση

Αυτή η αντιπαράθεση που διαβάσαμε ανάμεσα σε αθλητικογράφο και τους ανθρώπους της Νίκης Τραγανού, δε νομίζουμε πως οδηγεί κάπου. Κάθε αθλητικογράφος έχει τη γνώμη του και μπορεί να την εκφράζει. Όμως και το σωματείο, το καθένα σωματείο μπορεί να περιφρουρεί την ομάδα του, πόσο μάλλον η ομάδα από το Τραγανό που είναι μια μεγάλη κωμόπολη των 3.000 ψυχών και μπορεί, εφόσον υπάρχει η διάθεση, να πετύχει το όνειρο της Γ΄ Εθνικής, αν σκεφτούμε πως μικρότερες πολίχνες έχουν ομάδα στην ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία.

*Εδώ να θυμίσουμε πως σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική έχουν κατά καιρούς αγωνιστεί ο Α.Ο. Κάστρου, Εθνικός Αμαλιάδας, ΑΕΚ Πύργου, Δάφνη, Ηλειακός Λεχαινών, η Θύελλα Πύργου, Κόροιβος Κατσαρού, Αίας, Ξενοφών, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Δόξα Ν.Μανολάδας, αν δεν παραλείπω κάποια άλλη ομάδα.

 

Η εκδήλωση της ΕΠΣ

Κλειστή ήταν η εκδήλωση για τους ανεπιθύμητους. Είχαν δοθεί προσκλήσεις και δεν περνούσες χωρίς τέτοιες. Μάλιστα μάθαμε πως δεν επετράπη η είσοδος στον παρουσιαστή της ΟΡΤ, Γιώργο Αστερή!

*Το κλου της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του Κύρου Βασσάρα και της συζύγου του. Είναι προσωπικός φίλος του Μάνθου και φυσικά ήταν δική του πρόταση να τιμηθεί, ως φίλος της ηλειακής διαιτησίας άραγε;

*Έπειτα, στην βράβευση των διαιτητών δεν έπρεπε να προτιμηθεί ο Γιώργος Κυριαζής για την πολύχρονη προσφορά του στη διαιτησία, αντί του Χρήστου Κούλη, που έχει μπροστά του κι άλλα χρόνια;

*Πάντως, δώρο μπάλες στα σωματεία δεν περιλάμβανε η εκδήλωση…

 

Χορεύει ο Άφοβος Βροχίτσας

Πρωτοπορεί ο Άφοβος Βροχίτσας. Κάθε χρόνο τηρεί το έθιμο του αποκριάτικου χορού. Έτσι και φέτος η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στο κέντρο της οδού Καταραχίου «Όπως παλιά», με λαϊκή ορχήστρα, πλήρες μενού, αναψυκτικά και κρασί. Ρεζερβέ 6974105033, 6947527169. Η είσοδος γίνεται με πρόσκληση 17 ευρώ. Άντε και καλό γλέντι εκτός γηπέδου, για ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα.

 

Στέγαστρο στο στάδιο!

Αυτό το περίφημο στέγαστρο στο στάδιο Πύργου, το ακούμε από την εποχή του Σάκη Σταυρόπουλου, αλλά πρακτικά δεν το βλέπουμε. Μας τρώει η βροχή, το χαλάζι, το πούσι. Δεν λυπάται το φίλαθλο κοσμάκη κανένας. Άντε να το δούμε από το ΣΥΡΙΖΑ και να τους πούμε μπράβο!

 

Κεφαλοσφαιριστής

Μεγάλος κεφαλοσφαιριστής ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς στο ντέρμπι με τη Δόξα προχτές πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιές. Ο Γιώργος έχει φτάσει φέτος τα 8 γκολ.

*Και κάτι άλλο λίαν σημαντικό από το ντέρμπι. Έπιασε εξαιρετική απόδοση ο Καλογερόπουλος και δείχνει να αξιοποιείται από το Σπύρο Αντωνόπουλο.

 

Κορυφώνεται η μάχη

Κορυφώνεται η μάχη στους δύο ομίλους της Β΄ Κατηγορίας. Ενόψει πλέι-οφ στον πρώτο όμιλο, η Βρίνα, το Χειμαδιό και ο Κακόβατος έχουν το πρώτο λόγο. Ξέμεινε η ΑΕΚ Πύργου που είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να απειλήσει!

*Στο δεύτερο όμιλο ο Εθνικός Γερακίου έχει τον πρώτο λόγο ενώ λίγο πίσω θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Βάρδα, Φίλιππο, Άφοβο, Μυρτιά και Αετό Κέντρου. Απομένουν 6 τελικοί, ως τότε υπομονή. Στο γήπεδο Καλλικώμου, ο Κεραυνός Βρίνας επικράτησε 3-1 του Αργοναύτη με γκολ των Κιάμου, Γιαννακόπουλου και Μπριασούλη, μια εμφατική νίκη που δίνει σταθερό προβάδισμα στην ομάδα του δήμου Κρέστενας.

 

Κρίθηκαν όλα

Στη Γ΄ τοπική, των ένδεκα ομάδων, έχουν κριθεί τα πάντα. Πρωταθλητής θα είναι σε 6 αγωνιστικές ο Άρης Λάνθι, καθοδηγούμενος από τον Τάσο Τσαντίλη. Οι τρεις υπόλοιποι (Αναγέννηση Μακρισίων, Άρης Δήμητρας, Άρης Στρεφίου) κερδίζουν την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία.

*Οι υπόλοιπες ομάδες, εκτός από αυτή του Πουρναρίου και τον Απόλλωνα Σμίλα, δεν έχουν ελπίδες για είσοδο στην τετράδα. Απλώς για παν ενδεχόμενο θα προσπαθήσουν να πάρουν καλή σειρά.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος