FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κώλωσε η Νίκη Τραγανού μπροστά στον Α.Ο. Μακρισίων στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στην Α1 Κατηγορία. Παρά το 2-2 όμως η ομάδα των Κολοτουραίων διατηρεί  μια διαφορά 10 βαθμών από το δεύτερο της κατάταξης που είναι τώρα ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Λογικά θα τερματίσει πρώτη, χάρη σε αυτή τη διαφορά που έχει πάρει. Να… αυτοκτονήσει δε μπορεί, αφού στόχος της είναι το πρωτάθλημα. Στο ντέρμπι με την ομάδα του Φώντα Μοσχογιάννη δεν ήταν τόσο καλή, ενώ έχει παράπονα για τη διαιτησία.

*Το κενό του Μπαρδούση θα καλύψει ο Μπελεκούκιας, ο οποίος ήταν στη 18άδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Η ομάδα του Τραγανού στις μεταγραφές ζήτησε από τον Αστέρα Μπουτσικάκη-Σταθάτο, αλλά η ομάδα της Αμαλιάδας ήταν αρνητική.

*Πανεύκολη ήταν η νίκη του Ολυμπιακού Σαβαλίων επί της Θύελλας με σκορ 3-0. Πολύ καλή η ομάδα του Γιάννη Δούμα απέναντι στους Θυελλιώτες που έκαναν αμυντικά λάθη ενώ κι επιθετικά ήταν λίγοι και αποδυναμωμένοι γενικά. Δεν κινδυνεύουν πάντως να βρουν μπελάδες. Θυμίζουμε πως στον α΄ γύρο η ομάδα του Πύργου είχε νικήσει 1-0, οπότε τώρα τα Σαβάλια πήραν θριαμβευτική ρεβάνς.

*Μεγάλο το αποτέλεσμα που πήρε ο Α.Ο.Μ. του μεγάλου χορηγού Βρέτταρου. Οι Μούτσος, Τσίτσος ήταν πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του Τραγανού. Στη συνέχεια με Προοδευτική, Ξενοφώντα θα κριθούν πολλά για την τύχη της ομάδας της Επαρχίας Ολυμπίας.

 

Καταπέλτης ο Αστερής στην τηλεόραση

Καταπέλτης ήταν για μια ακόμη φορά ο Γ. Αστερής στη δευτεριάτικη εκπομπή του στην ΟΡΤ. Μίλησε για το πέναλτι που δεν έδωσε ο ρέφερι Παναγιωτόπουλος στον Αστέρα, στο παιχνίδι των Βραχνεΐκων. Εμείς στην παρουσίαση του αγώνα την Παρασκευή είχαμε αναφέρει πως ο Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας) είναι έμπειρος, γιατί έχει διαιτητεύσει και Β΄ Εθνική, αλλά για κάποιους λόγους υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Δυστυχώς γίνονται αυτά από τους διαιτητές και δυστυχώς καλύπτονται από τους παρατηρητές διαιτησίας πάντοτε.

*Ο Αστέρας είχε κακή διαιτησία, όπως είχαμε καταγράψει και από τον Αχαιό ρέφερι Τζαγκαράκη στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό πρόσφατα.

*Τα ίδια έκανε και ο άλλος Αχαιός διαιτητής Καδδάς στη Βάρδα, όταν κατάπιε πέναλτι υπέρ του Παμβουπρασιακού. Κι αυτός δεν γλίτωσε από τα αιχμηρά βέλη του Γ. Αστερή που καταδίκασε και δύο διαιτησίες στην Α΄ τοπική Ηλείας, ενώ δεν γλίτωσε κι ο Παπαπέτρου που σφύριζε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ…

*Για όσους δεν θυμούνται ο Γιώργος Αστερής σφύριξε για δύο περιόδους στην Α΄ Εθνική. Είναι από τους λίγους διαιτητές της Ηλείας που κατάφεραν  κάτι τέτοιο. Οι άλλοι είναι ο Νίκος Λαμπρόπουλος, ο Δημήτρης Κουτρουλης, ο Σπύρος Βασιλείου και ο Μάριος Λαμπρόπουλος.

 

Η πίτα της ΠΑΚΗ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει το πρωί της Κυριακής (ώρα 11.00) η Πολιτιστική Αθλητική Κίνηση Ηλείας. Ο πρόεδρός της, Πέτρος Μπηλιώνης, καλεί τους φίλους της κίνησης στο «Επαρχείον». Η ΠΑΚΗ είναι η αντιπολιτευτική κίνηση της διοίκησης της ΕΠΣ Ηλείας.

 

Νικηφόρα πρεμιέρα Γαλάνη

Σημαντική αλλαγή στον πάγκο της Δάφνης. Έπειτα από καιρό ο Αλέξης Γαλάνης διαδέχτηκε τον Τάκη Δρακόπουλο. Ένα προσωπικό πρόβλημα ανάγκασε τον Ανδραβιδαίο κόουτς να παραιτηθεί. Σε χρόνο ρεκόρ τον διαδέχτηκε ο Αλέξης Γαλάνης, σε μια εποχή που η πριγκίπισσα χτυπάει άνοδο στην Α΄ τοπική, με αξιώσεις κι όλα ανοιχτά.

*Ο Γαλάνης θα έχει δύσκολο έργο, αλλά του αρέσουν τα δύσκολα. Πάντως η πρεμιέρα του ήταν εύκολη, καθώς καθάρισε 3-1 με τον Πηνειακό και γκολ από τους Βαρβαρέσο Βάσσο, Σταθόπουλο.

 

Τέλος ο Μελετίδης

Έπειτα από πολλά χρόνια παραμονής στην Ηλεία (Δόξα Ν.Μανολάδας, Αστέρας, ΠΑΟΒ) ο Αλέξανδρος Μελετίδης (έτος γεν. 1988).  Αποτέλεσε παρελθόν για την Ηλεία. Πέρασε απέναντι στη Ρούμελη και κατέληξε στο Ναυπακτιακό Αστέρα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α΄ τοπικής στην Αιτωλοακαρνανία. Εκεί πήγε και ο γνωστός μας Μικελάτος από το Βλαχιώτη.

*Ο Μελετίδης δε μπόρεσε να στεριώσει στη «Μπάρτσα». Σε ολόκληρο γύρο δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ, ενώ πέρυσι στον Αστέρα σε 21 ματς είχε πετύχει 4 γκολ.

*Ακόμη, την προηγούμενη χρονιά με τη φανέλα της Δόξας στη Γ΄ Εθνική είχε σημειώσει πάλι τρία γκολ. Ο Μελετίδης στη Δόξα είχε μείνει πέντε χρόνια.

 

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας

Και για να κλείσουμε τα περί Ναυπακτιακού Αστέρα, να προσθέσουμε πως μέχρι τη 19η αγωνιστική στην Α΄ τοπική Αιτωλοακαρνανίας είναι πρώτος με 45 βαθμούς. Δεύτερη η Φλόγα Παλαιομάνινας με 42 και τρίτη η Α.Ε. Μεσολογγίου με 41. Υπάρχουν κι εδώ πλέι-οφ αλλά δεν γνωρίζουμε τον τρόπο.

 

Νοοτροπία

Εκεί στην Επιτροπή Διαιτησίας έχουν χάσει κάθε μέτρο λογικής. Στείλανε στο Ξενοφών-Πηνεία ως διαιτητή τον έμπειρο Παυλόπουλο και του έβαλαν και παρατηρητή διαιτησίας για τον τσεκάρει, μπας και κάνει… λάθος. Το σκορ για την ιστορία ήταν 5-0! Νοοτροπία, ώστε να καταχρεώνουν τα σωματεία…

*Όσο για τα εξοδολόγια με τα οποία τιμωρούν ορισμένα σωματεία, όπως λόγου χάρη τη Σαλμώνη, τη Βρίνα και όχι μόνο, αυτή είναι η πολιτική του υπεύθυνου ορισμών, του κ. Κυριακάκη, ο οποίος προφανώς τέτοια εντολή έχει πάρει από τους προϊσταμένους του. Την εκτελεί δε κατά γράμμα, ώστε να φαίνεται αρεστός.

 

Μεγάλη νίκη ο Άφοβος

Δεν «ανάσανε» φέτος ο Εθνικός Γερακίου από τον Άφοβο Βροχίτσας. Ισοπαλία στον α΄ γύρο, ήττα με 0-2 προχτές στη Βροχίτσα και πάλι με μέτρια διαιτησία σε βάρος των γηπεδούχων. Τελικά στο τελευταίο 5λεπτο η ομάδα του Χρήστου Αγγελόπουλου πήρε τη νίκη με γκολ του Χρόνη Καραλή στο 85΄ και του Δημήτρη Ψυχογιού στο 90΄. Στόχος του Άφοβου είναι να μπει στην τριάδα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος