FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νέες τριάρες και τεσσάρες στην Α2

Ημερομηνία: 11-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Μεγάλα σκορ και πάλι στην Α2. Τρία ματς έληξαν με σκορ 4-3. Πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα, αφού μπήκαν συνολικά 29 γκολ. Παραγωγικές επιθέσεις, τρύπιες άμυνες. Μόνο σε ένα παιχνίδι οι ομάδες έμειναν στο μηδέν (Αχιλλέας-Απόλλων Ν.Φιγαλείας) γεγονός που προδίδει αδυναμία.

*Τέσσερις ομάδες είναι στο απόλυτο, με δύο νίκες: Βαρθολομιό, Ν.Κόροιβος, Βρίνα και Πέλοπας Πύργου. Υπάρχουν και ουραγοί με μηδέν βαθμούς, αλλά προς το παρόν.

*Εύκολα ο Κεραυνός Βρίνας επικράτησε του Αετού Κέντρου (2-0) στο γήπεδο Καλλικώμου. Σκόρερς οι ίδιοι  που πέτυχαν γκολ και στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σάκης Κηπουρός με απευθείας φάουλ και ο Κιάμος.

*Πρώτη νίκη και για τον Πέλοπα Πελοπίου, ο οποίος στην έδρα του έδειξε ανωτερότητα απέναντι στον Ίφιτο Καλυβίων και τον δάμασε 3-1, με γκολ του Πάνου Φωτεινόπουλου (2) και του Ψηλογιαννόπουλου.

*Ωστόσο τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ηλειακός Βαρθολομιού στο Στάδιο Αμαλιάδας επί των Λεόντων με σκορ 2-1 και με σκόρερ το Νίκο Καράμπελα. Μάλιστα η νίκη επιτεύχθηκε με ανατροπή, αφού η ομάδα των Λεόντων είχε προηγηθεί με το Σάκκο.

 

Η νίκη του Πέλοπα Πύργου

Δύο στα δύο ο Πέλοπας Πύργου και δείχνει τα δόντια του στην Α2. Βέβαια, είναι λίαν νωρίς αλλά το δείγμα είναι θετικό. Η νίκη των «μπλε» ήταν δύσκολη και επιτεύχθηκε χάρη στον Λειβαδίτη που μπήκε αλλαγή στο 78΄ και στο 85΄είχε την έμπνευση να σουτάρει στο όριο της περιοχής και άφησε άναυδο τον Κολίντζα που έπεσε, αλλά δεν πρόλαβε τον κεραυνό του Πελοπίτη. Το πάλεψε από τον πάγκο ο Μάκης Κόκκαλης και τον βοήθησαν οι αλλαγές, αφού δικαιώθηκε. Μόνον η αλλαγή του Πότκα ήταν αναγκαστική, λόγω τραυματισμού. Σήμα κατατεθέν της ομάδας ο Ντίνος Δημητρόπουλος, που έκανε το 2-1 με φάουλ που άφησε άναυδο τον Κολίντζα, ο οποίος δεν είχε στήσει σωστά το τείχος.

 

Νεανική η Δάφνη

Εξαιρετική η Δάφνη, αν και πολύ νεανική, με τον τερματοφύλακα Κολίντζα μόνο μεγάλο σε ηλικία. Το πάλεψε η «πριγκίπισσα» και με λίγη τύχη μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία. Και διότι δέχτηκε το τέταρτο γκολ στο 85΄ και διότι ο Σπανός στο 52΄ με το σκορ 2-2 έχασε μεγάλη ευκαιρία. Απουσίαζε ο στρατευμένος Πετρόπουλος, ενώ ο Γιάννης Βαρβαρέσος έπαιξε στην άμυνα, εξ ανάγκης. Προπονητής φέτος είναι ο Σταύρος Νάστος. Η ομάδα «πονάει» αμυντικά κι αν ενισχυθεί εκεί θα πρωταγωνιστήσει.

 

Τέλος το μπαρ στο Ενωσιακό

Έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το μπαρ του Ενωσιακού γηπέδου που επί χρόνια δούλευε ο δημοφιλής, Σάκης φυντριλής. Έτσι, οι φίλαθλοι που κατεβαίνουν στο γήπεδο δεν έχουν ούτε ένα νεράκι να πάρουν. Φυσικά αυτό θα φανεί μελλοντικά, όταν στο Ενωσιακό θα έρχονται ξένοι με τις μικτές ομάδες και δεν θα έχουν κάτι να πάρουν ώστε να ξελιγουριαστούν.

*Όσον αφορά το Σάκη, τον αγωνιστή της ζωής, να είναι καλά για όσα μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σε γνωστά λημέρια οι Μικτές

Και μια και ο λόγος για το Σάκη Φυντριλή, να σημειώσουμε πως παραμένει φροντιστής των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ηλείας. Δεν θυμούμαστε ακριβώς πόσα χρόνια. Πρέπει να έχει περάσει τα τριάντα!

*Και φέτος οι Μικτές θα κινηθούν σε γνώριμα λημέρια. Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Μεσσηνία οι αντίπαλοι. Τα νησιά αείποτε είναι του χεριού μας , εκτός εξαιρέσων. Πέρυσι πελαγώσαμε στους ομίλους, αφού χάσαμε δις από τη Μεσσηνία. Στους Νέους τους πήραμε στην ισοβαθμία. Να δούμε φέτος.

*Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η κατηγορία Παίδων λέγεται Κ14 και η Νέων Κ16. Τα πρωταθλήματα αυτά θα ξεκινήσουν στις 31 του Οκτώβρη. Πάντως, είναι σίγουρο πως θα προκριθούμε στη δεύτερη φάση, αφού προκρίνονται δύο από κάθε όμιλο. Από κει και πέρα θα δούμε. Πάντως στις Μικτές και φέτος θα είναι ένας προπονητής, κατά πανελλαδική πρωτοτυπία, γιατί η Ένωσή μας είναι φτωχή και μίζερη!

 

Απόντες

Απόντες από τη λίστα των ορισμών οι διαιτητές Γκατζόπουλος και Γ. Τσάκαλης. Γιατί αγνοείται η τύχη τους, το γνωρίζει μόνον η Επιτροπή Διαιτησίας και κυρίως ο Στέλιος Κυριακάκης. Βγάζω το θέμα, παρότι δεν έχω καμία επαφή με τους ανωτέρω, αλλά κυρίως γιατί ο Γκατζόπουλος έχει βγάλει παιχνίδια και παιχνίδια στα ηλειακά γήπεδα, οπότε η απορία μας είναι λογική. Αφήστε που τα όρια του νομού είναι πολύ στενά και όλοι γνωριζόμαστε. Μη νομίζει, λοιπόν, ο υπεύθυνος ορισμών, πως πάντα θα είναι στο απυρόβλητο.

 

Κάποιο λάθος κάνει

Και κάτι άλλο διαιτητικό. Αυτό αφορά τον υπεύθυνο ορισμών των παρατηρητών διαιτησίας που, όπως μαθαίνω, είναι το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας ο Αντώνης Καραγιάννης. Αν ο κύριος αυτός ενεργεί  αφ’ εαυτού κάποιο λάθος κάνει. Αν παίρνει εντολές τόσο το χειρότερο. Θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις, αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στους παρατηρητές.

 

Ο Δημήτρης Ρουμπάνης

Ο νεαρός διαιτητής που ζήτησε μεταγραφή για την ΕΠΣ Αχαΐας είναι ο Δημήτρης Ρουμπάνης, φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Είναι ο γιος του παλαίμαχου διαιτητή, Νίκου, εκ των κορυφαίων του χώρου. Να δούμε το Δ.Σ. της Διοργανώτριας θα του δώσει αυτό που ζητάει ή θα του κάνει καψόνι, επειδή είναι γιος του Νίκου!

 

Άρχισαν τα όργανα

Ξεκίνησαν οι ψιλοδιαμαρτυρίες. Μακροσκελής η επιστολή των φιλάθλων της Ολυμπιάδας Γουμέρου. Αναφέρει πολλά και διάφορα. Να έχουν όμως υπόψη όλοι τους, πως μετράει μόνον εκείνο που είδε και αναφέρει στην έκθεσή του ο παρατηρητής διαιτησίας και εν προκειμένω ο Μαυραειδόπουλος.

*Πάντως ο βοηθός Λαζαρής Αντώνης δεν έχει παίξει ποτέ στα Μακρίσια. Έπαιξε ποδόσφαιρο μόνο στη Βρίνα.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot