FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Με Λάνγκφορντ στη Ν. Σμύρνη

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Μετά το δεύτερο «παράθυρο» της Εθνικής μπάσκετ και τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι ομάδες της Α1 ρίχνονται εκ νέου στη μάχη του πρωταθλήματος και ο Κόροιβος πάει στην «πλατεία», όπου θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Πανιώνιο. Ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά στα μέτρα των «μπλε», που ενισχυμένοι με τον Λάνγκφορντ θα κυνηγήσουν ένα μεγάλο «διπλό».

*Ο ιστορικός στην έδρα του μετράει τρεις νίκες με Φάρο, Τρίκαλα και Ρέθυμνο, αλλά είναι πάντα ουραγός. Κάνει ωστόσο απεγνωσμένο αγώνα για να κρατηθεί στην κατηγορία. Για τούτο έκανε μια τελευταία προσθήκη με τον Μπράζελτον.

*Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι «πτωχή» καθώς τα δύο τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος περιπλανιόταν στην Α2 Κατηγορία. Την περίοδο 2014-2015 οι «κυανέρυθροι» είχαν επικρατήσει 74-69, ενώ φέτος στην Ήλιδα (για όσους θυμούνται) η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου είχε επικρατήσει δύσκολα (68-67).

 

Η Βρίνα έχει τον πρώτο λόγο

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος Β΄ τοπικής φαίνεται να κλείνει η τριάδα στον πρώτο όμιλο, με τον Κεραυνό Βρίνας να είναι μόνος πρώτος και να έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά. Προχτές η ομάδα νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ Πύργου, με γκολ του Μαστορόπουλου και διατηρεί τα πρωτεία στον όμιλο.

*Πιο κάτω με διαφορά τριών βαθμών ακολουθεί ο άλλος Κεραυνός (του Χειμαδιού) και πιο κάτω ο ΠΑΟ Κακοβάτου που πέρασε με νίκη (0-1) από τη Βαρβάσαινα και γκολ του Λιακόπουλου.

*Η ΑΕΚ Πύργου έχει μείνει πλέον πίσω επτά βαθμούς και δεν έχει ελπίδες πλασαρίσματος στην τρίτη θέση.

 

Έχει ξεφύγει το  Γεράκι

Στον όμιλο του κάμπου, έχει ξεφύγει κατά πέντε βαθμούς ο Εθνικός Γερακίου που ερωτοτροπεί με την πρώτη θέση. Προχτές νίκησε στο Αλποχώρι δύσκολα (0-1), αλλά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρώτη θέση. Υπάρχει εξ αναβολής κι ένα παιχνίδι (έγινε χτες), όπου συναντήθηκαν δύο διεκδικητές της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα πλέι-οφ (Ίφιτος-Φίλιππος) και το αποτέλεσμα κρίνεται σημαντικό!

*Εδώ δεν έχει κλείσει η τριάδα. Παίζεται ανάμεσα σε έξι ομάδες(!) που παρουσιάζονται ισοδύναμες. Είναι ο Φίλιππος Ανδραβίδας, ο Άφοβος, η Βάρδα, ο Αετός (Κέντρου), ο Ίφιτος Καλυβίων, ακόμη και η ομάδα της Μυρτιάς.

 

Αλλαγή προπονητή στο Φίλιππο

Εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Φίλιππου Ανδραβίδας ο Σταύρος Νάστος. Τον αντικατέστησε ο Ανδραβιδαίος, Τάκης Δρακόπουλος και προχτές είχε πρεμιέρα με νίκη κατά του Αιόλου (5-0).

*Στην τρίτη θέση είναι ο φιλόδοξος Άφοβος. Η ιστορική ομάδα της Βροχίτσας προχτές νίκησε εύκολα 4-1 τον Α.Ο. Κάστρου (σκόρερς Τζούβαλης (2), Αλεξανδρόπουλος, Νικολόπουλος). Είναι μέσα στην τριάδα κι έχει καλό πρόγραμμα στη συνέχεια.

 

Οι τιμητικές διακρίσεις στη Διαιτησία

Η Διοργανώτρια είχε κάμποσα τέρμινα να ασχοληθεί με τιμητικές διακρίσεις στη Διαιτησία. Φέτος στην κοπή της πίτας αποφάσισε να το κάμει. Επέλεξε λοιπόν να τιμήσει τον κορυφαίο διαιτητή, Μάριο Λαμπρόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση. Τίμησε ακόμη τον καλό διαιτητή Χρήστο Κούλη και το βοηθό Αλέξη Ασημακόπουλο.  Δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση ενημερωτική. Ούτε εκ των υστέρων αναφέρθηκε το πώς και γιατί.

*Υπήρξαν κάποια σχόλια για τις απονομές αυτές και για συγκεκριμένο πρόσωπο. Εμείς σχολιάσαμε και παρεξηγηθήκαμε και μάλιστα σκαιώς.

*Εξετάσαμε το όλο θέμα. Η Διοργανώτρια και η Επιτροπή  απονομών έμεινε εκτεθειμένη, γιατί δεν ενημέρωσε. Όμως μάθαμε, πως ο Χρήστος Κούλης ήταν πρώτος στις βαθμολογίες των παρατηρητών διαιτησίας περιόδου 2016-2017, όπως φυσικά και ο Ασημακόπουλος . Η απορία είναι, πώς διαιτητές αξιολογημένοι στις εθνικές κατηγορίες έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Επειδή όμως έχουμε άποψη για τον τρόπο που βαθμολογούν οι παρατηρητές δεν προχωρούμε το θέμα.

*Επαναλαμβάνουμε και τέλος, πως η Επιτροπή Διαιτησίας έπρεπε να έχει δώσει στοιχεία για τους διαιτητές της εκ των προτέρων, ώστε να μη δημιουργούνται θέματα. Και κάτι τελευταίο. Οι εκ των έσω βολές βλάπτουν το κύρος της Διαιτησίας.

*Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε πως σε γνωστή εκδήλωση, εκ μέρους της διαιτησίας τιμήθηκαν ο Μάριος Λαμπρόπουλος για την πολυετή προσφορά του στη διαιτησία και ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος (και μάλιστα για δεύτερη φορά) ως ο καλύτερος ρέφερι. Αυτόν όμως τον επέλεξαν οι αναγνώστες-φίλαθλοι.

 

Ο θεσμός του τέταρτου

Μέχρι πρότινος τέταρτο διαιτητή όριζε η Επιτροπή Διαιτησίας στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να υποβοηθείται το έργο του Διαιτητή. Εσχάτως, με εισήγηση του Χρυσόστομου Μάνθου, ο θεσμός επεκτάθηκε σε σημαντικά παιχνίδια της Α΄ τοπικής, κατά την κρίση της Επιτροπής. Επιλέγονται κυρίως άπειροι διαιτητές, χωρίς να αμείβονται!

*Τι είναι πάλι αυτό; Παίρνεις το διαιτητή, τον πας περίπατο (όχι αναψυχής) και δεν τον αμείβεις , όταν όλοι οι διαπλεκόμενοι παίρνουν το χαρτζιλίκι τους; Δηλαδή στη Διοργανώτρια έγιναν ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια;

*Στον αγώνα Κυπέλλου, Πανηλειακός-Βάρδα, ο τέταρτος βασανιζόταν με τον πίνακα τέταρτου που δεν λειτουργούσε! Τον πήραν είδηση κάποιοι έξυπνοι και τα άκουσε το παιδάκι. Έπειτα στο σημαντικό παιχνίδι  Ξενοφών-Α.Ο.Μ., γιατί δεν όρισαν τέταρτο; Δύο μέτρα, δύο σταθμά!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot