FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη νίκη ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 17-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ποδαρικό στο Κλειστό της Ήλιδας έκανε για φέτος ο Κόροιβος, νικώντας πανεύκολα το Μαρούσι, 86-72. Από την αρχή, οι «μπλε» πήραν την πρωτοπορία στο παιχνίδι και δεν την έχασαν ποτέ. Μπήκαν μέσα στο παρκέ και κυριάρχησαν από το πρώτο δεκάλεπτο (28-16). Καθοδηγητής ο κόουτς Σορώτος, που μετέδωσε στους παίκτες τη δική του φλόγα για τη νίκη κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν πλήρως. Στόχος οι υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία σε ένα δυσκολότατο πρωτάθλημα, στο οποίο οι μπουκμέικερς δίνουν στην Αμαλιάδα υψηλή θέση!

* Έγινε  η αρχή, αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας. Τριακόσιοι τόσοι άνθρωποι είναι ελάχιστος αριθμός για την ομάδα που τέσσερα χρόνια ήταν στη Basket League.

 

Παίρνει την πρωτοπορία ο Ιάλυσος

Έξι ομάδες επικεφαλής στον 6ο Όμιλο, μετά την τρίτη αγωνιστική. Έχουμε και λέμε: Παλληνιακός, Ιάλυσος, Πανηλειακός, Παμβουπρασιακός, Θύελλα Ραφήνας και Διαγόρας Ρόδου. Όμως από σήμερα επικεφαλής θα είναι μία ή δύο ομάδες. Εκκρεμεί το παιχνίδι Ιάλυσου-Παλληνιακού που είχε αναβληθεί, λόγω «Ζορμπά».

*Ερωτοτροπεί σήμερα με την πρώτη θέση η ομάδα της Ρόδου, ο Ιάλυσος, καθώς αναμένεται να επικρατήσει της ομάδας της Παλλήνης.

*Ο Παλληνιακός άλλωστε έκανε την έκπληξη προχτές νικώντας την ομάδα της Ραφήνας και μάλιστα 3-0 εντός έδρας! Γνωρίζονται καλά οι δύο ομάδες, καθώς ανήκουν στην ίδια ΕΠΣ, αυτή της Ανατολικής Αττικής. Μεγάλο στραπάτσο της Θύελλας και του πολύ Σταύρου Ηλιόπουλου, του προπονητή της!

*Τέτοια όμως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη…

 

Ουδέν σχόλιον

Πέρυσι αρνήθηκα να πάω ως θεατής, έστω, στον αγώνα Πανηλειακού-Παμβουπρασιακού στο Στάδιο Πύργου, διότι είχα τους λόγους μου. Και φέτος το ίδιο θα έκανα, αν βρισκόμουν στον Πύργο. Ευτυχώς ή δυστυχώς απουσίαζα εκτός Ηλείας, οπότε ουδέν σχόλιο για το ηλειακό ντέρμπι.

 

Ζωντανός ο Αστέρας

Έμεινε ζωντανός ο Αστέρας και επέστρεψε από τα Δωδεκάνησα με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Με τον Ηλία Φωτόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο και χωρίς τους «μικρούς» στην αρχική ενδεκάδα, πάλεψε η ομάδα της Αμαλιάδας, πήρε τον πόντο από το Φοίβο, ενώ λίγο έλειψε στο τέλος να κλέψει τη νίκη, με την ευκαιρία του Μανωλιά στις καθυστερήσεις!

*Συνταξιδέψαμε με την αποστολή της ομάδας. Στο πλοίο συναντήσαμε τον Ηλία και το γενικό αρχηγό, Κώστα Ντάβαρη, τους παίκτες και το φροντιστή Κώστα Διαμαντόπουλο, που ήταν χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας!

 

Σε δεινή θέση

Σε δεινή θέση πλέον η Νίκη, μετά την ήττα στο Τραγανό από τον Παναιγιάλειο. Η ομάδα του Αιγίου όχι μόνον δεν είχε πόντο, αλλά ούτε καν είχε πετύχει γκολ και προχτές πέτυχε τέσσερα! Η συνέχεια θα είναι ακόμη δύσκολη, καθώς θα πάει στη Ρόδο, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη του Ιάλυσου.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πιάσαμε την τέταρτη αγωνιστική του άγριου κόσμου και ήδη «ζεστάθηκαν» οι… μηχανές των ομάδων. Ντέρμπι δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν αγώνες που διαμορφώνουν τη βαθμολογία, έστω και τώρα που είναι νωρίς ακόμη, δηλαδή μέσα του Οκτώβρη.

*Πρώτος ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, του οποίου η επιτυχία επί του Ενιπέα, κατά την πρεμιέρα του δίνει το σημερινό προβάδισμα με έναν πόντο (δέκα έναντι εννέα που έχουν τρεις ομάδες). Αυτές είναι η ομάδα του Λαντζοΐου, η ομάδα των Λεχαινών κι εκείνη των Μακρισίων.

*Θεωρώ πως τη νίκη της αγωνιστικής την έκανε ο Ηλειακός Λεχαινών, ο οποίος με τον άσο επί της Προοδευτικής έχει φτάσει τους 9 βαθμούς, όσους έχει και ο Ενιπέας (διέλυσε τον Αίαντα) και ο Α.Ο. Μακρισίων.

*Οπισθοχώρησε ο Αλφειός που έμεινε στο 1-1 με το Κουρτέσι. Η ομάδα του Επιταλίου είναι άτυχη, γιατί χάνει ευκαιρίες με το… τσουβάλι, αδικείται από τη διαιτησία και προχτές είχε απόντες (Δαβουρλής, Πεσκελίδης, Νικολόπουλος, Τεκερλέκης).

*Σημαντικός άσος για τη Δόξα Ν.Μανολάδας, η οποία έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Ζαχάρως, ξέφυγε από την ουρά της βαθμολογίας.

 

Η νίκη του Ενιπέα

Τρίτη κατά σειρά νίκη του Ενιπέα, μετά την ήττα στα Σαβάλια στην πρεμιέρα. Συντριβή του Αίαντα στο Λαντζόι, παρά την αρχική ψυχρολουσία του 0-1. Μετά το σοκ του σε βάρος τους γκολ, οι παίκτες του Νίκου Γκρίλλα ανασυντάχτηκαν και με ηγέτη τον Γιώργο Τσαντίλη κυριάρχησαν. Απόδειξη η επίτευξη πέντε γκολ που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για καμία επίθεση.

*Παίζοντας πολύ με τα άκρα ο Ενιπέας, ανέτρεψε την κατάσταση σκοράροντας με τον υπέροχο Μπατζακόπουλο δις και τους Τριανταφύλλη, Στροφύλλα, Τσαντίλη. Αναμένεται ακόμη καλύτερη συνέχεια για την ομάδα του μεγάλου χορηγού Λαμπαδάριου.

 

Εισπρακτική Ομοσπονδία

Η ΕΠΟ δεν είναι τίποτε άλλο από μια εισπρακτική Ομοσπονδία που μαζεύει λεφτά, απ’ όπου μπορεί. Για να εκδώσει δελτίο αλλοδαπού, ο οποίος απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, πέραν τόσων δικαιολογητικών θέλει και 200 ευρώ χαράτσι και μάλιστα από ερασιτεχνικά σωματεία! Σ΄ όλα αυτά οι «βλαχοπρόεδροι» στις συνελεύσεις τι κάνουν, όταν μαζεύονται κάθε καλοκαίρι; Τίποτε άλλο, παρά δημόσιες σχέσεις!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος