FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Καλώς τους κι ας άργησαν!

Ημερομηνία: 12-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Α.Ο. Μακρισίων είναι ο φετινός πρωταθλητής της Α2 Κατηγορίας κι ανεβαίνει θριαμβευτικά στην Α΄ τοπική Κατηγορία, μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια! Τελευταία φορά ο Α.Ο.Μ. ανέβηκε στην Α΄  Κατηγορία το 2007 κι έμεινε για δύο χρόνια επί προεδρίας Λεβέντη, αν δεν κάνουμε λάθος. Το 2009 η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2. Είχε ήδη αρχίσει η φθορά. Το 2010 έπεσε στη Β΄ τοπική και την επόμενη χρονιά στη Γ΄ Κατηγορία!

*Τα χρονιά πέρασαν και η ομάδα μιας μεγάλης κοινότητας της Επαρχίας Ολυμπίας, όπως είναι τα Μακρίσια (1700 κάτοικοι) αναγεννήθηκε και τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στην παρουσία του παράγοντα κ. Βρέτταρου, πρωταγωνίστησε και φέτος πέτυχε την άνοδό της.

 

Η πορεία

Η ομάδα ξεκίνησε με προπονητή τον Κώστα Δρακόπουλο και συνέχισε με τον Άρη Ρουμελιώτη. Είχε 9 νίκες εκτός έδρας και αυτές της έδωσαν τον τίτλο. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο β΄ γύρο η ομάδα του Α.Ο.Μ. έκανε 13 σερί νίκες, παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε στο Καλλίκωμο.

* Στατιστικά η ομάδα έκανε 22 νίκες, έφερε 5 ισοπαλίες κι έχασε μόνο τρεις φορές! Είχε την καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα, μετά τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Δέχτηκε σε 30 παιχνίδια μόνον 15 γκολ κι αυτό λέει πολλά. Ανέδειξε και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, το Δημήτρη Γαλανόπουλο!

 

Οι παίκτες πρωταγωνιστές

Πάντα οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι στις μεταγραφές του Γενάρη έφυγαν δια διάφορους λόγους οι Κριαράς, Τσάμπρας, Δημάκης, Αγγελόπουλος, Φώτης Δρακόπουλος, Κατσώλης, χωρίς να αντικατασταθούν. Τους αναπλήρωσαν οι υπόλοιποι παίκτες που έδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. Αρκεί να κάνουμε αναφορά στους ποδοσφαιριστές, σημειώνοντας, πως τον γκολκίπερ Τσάμπρα αντικατέστησε ο Κώστας Γαλανόπουλος, που ήταν κι αυτός εξαιρετικός.

Έπαιξαν λοιπόν:

Αμυντικοί: Κύτταρης, Διονυσόπουλος, Ηλιόπουλος, Δρακόπουλος Λάκης, Τάφα, Τσουραμάνης, Μπόκολος, Τριαντόπουλος.

Χαφ: Δεσύλλας, Καββαθάς, Βλαχόπουλος

Επιθετικοί: Μούτσος, Δημ. Γαλανόπουλος, Κηπουρός, Νεοφώτιστος, Μπρίβιδας, Χρονόπουλος.

*Ενορχηστρωτής ο  Αριστογείτων Ρουμελιώτης, ένας αξιόλογος προπονητής που ξέρει καντάρια μπάλα και μπορεί να καθοδηγήσει μια ομάδα στους στόχους της. Και φυσικά πολλοί έπαινοι ανήκουν και στο Δ.Σ. και κυρίως στον πρόεδρο κ. Βρέτταρο, που είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας. Τα Μακρίσια αξίζουν να βρίσκονται στην Α΄ τοπική. Τώρα, αν η ΕΠΣΗ ακόμη δεν τους έδωσε το κύπελλο και τα μετάλλια, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δείχνει νοσηρό πνεύμα…

 

Στους δύο ο ένας μένει!

Δύο απέμειναν να αγωνίζονται για τη σωτηρία στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Το Ζευγολατιό και η Μεγαλόπολη. Στα προχτεσινά παιχνίδια  έπαιξαν και οι δύο εκτός έδρας. Η ομάδα της Αρκαδίας πήρε μεγάλη ισοπαλία στην Ερμιονίδα και ισοβάθμησε με την ομάδα από την Κορινθία στους 22 βαθμούς!

*Η τελευταία έπεσε στο Άργος (1-0) ενώ το παιχνίδι διανθίστηκε από δύο κόκκινες σε παίκτες του Παναργειακού. Στο τέλος είχαμε και συμπλοκή ανάμεσα στους παίκτες. Είχε δε πλάκα ο Αχαιός ρέφερι Καλύβας που τους έκανε χάζι!

*Αυτή την αγωνιστική η Δόξα αγωνίζεται μέσα με τον Παναργειακό, όπως και το Ζευγολατιό με τον Αιολικό. Μην παραλείψουμε να σημειώσουμε, πως στην ισοβαθμία υπερέχει το Ζευγολατιό (1-1, 0-1)

 

Όρθιος ο Ξενοφών

Μπροστά σε λίγο σχετικά κόσμο, οι παίκτες της ομάδας της Κρέστενας, υπερέβαλαν εαυτούς. Έπαιξαν δυνατά και με πείσμα τον Πανηλειακό και δήλωσαν «παρών» στα πλέι-οφ ανάδειξης πρωταθλητή. Φέροντες βαρέως την ήττα στο Κύπελλο, νίκησαν τον Πανηλειακό και θα παίξουν τώρα τρίτο παιχνίδι στον Πύργο. Αιφνιδίασαν πλήρως τους αντιπάλους τους. Εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη τους και σημείωσαν τρία γκολ σε μια παραπαίουσα άμυνα. Ο Ντίνος ήταν ο «στρατηγός» της νίκης. Έβαλε πίσω το Μιχαλόπουλο που έδιωχνε με τη μια τη μπάλα και «καθάριζε». Δεν χρειάστηκε καλύτερη στρατηγική. Έφτανε η ευψυχία. Φοβερός ότι δεν υπάρχει υστερήσας απέναντι στον αναιμικό Πανηλειακό. Πρωτοκορυφαίος ο Ντέγιαν Μιλοσέφσκι.

 

Έρμαιο ο Πανηλειακός

Όσα λάθη δεν είχαν κάνει σ’ όλη τη σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν προχτές στην Κρέστενα. Προσέγγισαν λάθος το παιχνίδι. Πίστεψαν ότι έχουν την ισοπαλία στο τσεπάκι. Κι όταν στο 10΄ δέχτηκαν το πρώτο γκολ σε στημένο (κόρνερ), κάνοντας διαδοχικά λάθη, τότε ένιωσαν τι εστί «κίμινο». Χωρίς κυκλοφορία της μπάλας, που είναι το ατού τους, χωρίς προσανατολισμό, με άτσαλο παιχνίδι και γιόμες, έγιναν «άθυρμα» στους αντιπάλους τους. Ο κόουτς έκανε και τις αλλαγές, αλλά τίποτε δεν διορθώθηκε. Το πρόβλημα ήταν στην άμυνα… Ας συνέλθουν. Κυριακή κοντή γιορτή.

*Επειδή στους αγώνες υπάρχει ριπλέι να μας διαφωτίζει, διευκρινίζουμε κάτι που παραλείψαμε στην περιγραφή του αγώνα: το πέναλτι στον Παναγόπουλο το έκανε ο Αλεξόπουλος, ενώ το δυνατό σουτ του Παναγόπουλου δεν αποκρούστηκε από αμυνόμενο αλλά από το κάθετο δοκάρι.

*Και μην ξεχνάμε όλοι ότι ο τραυματισμός του Παπαπέτρου είναι πλήγμα για την άμυνα.

 

Σπουδαία… Νίκη

Ημέρα της Νίκης Τραγανού η προχτεσινή. Η ομάδα του Λούρμπα  με ένα εξαίσιο 2-0 πάει το μπαράζ σε τρίτο παιχνίδι, έστω και στη Ν.Μανολάδα. Η ομάδα που έπιασε  την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο λόγω μιας κάμψης προς το τέλος του πρωταθλήματος, είναι τώρα σε θέση ισχύος. Διότι της αρκεί μια ισοπαλία πλέον. Ο Καλογερόπουλος από τη μια και ο Λιβάνης από την άλλη ήταν οι πρωτοκορυφαίοι του αγώνα. Ηρωικός ο Γαργαρώνης που τραυματίστηκε στο μέτωπο και συνέχισε, αφού του έκαναν ράμματα…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος