FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Θλίψη, αγανάκτηση, ερωτηματικά!

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όταν μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ως υπεύθυνοι τούτης της εφημερίδας, οδεύαμε για την Αμαλιάδα, για να δούμε δύο εξαιρετικής σημασίας παιχνίδια (για διαφορετικά αθλήματα) που θα γίνονταν ταυτόχρονα όμως, ένα συναίσθημα είχαμε: το συναίσθημα της ανείπωτης χαράς, διότι ο Κόροιβος στο μπάσκετ, με περίπατο θα νίκαγε τα Τρίκαλα (υποβιβασμένα εδώ και δύο μήνες) κι ο Αστέρας στο ποδόσφαιρο θα έδινε μάχη με τον Ηρόδοτο για τη νίκη!

*Διαψευστήκαμε ολότελα. Έχασε ο Κόροιβος, ενώ προηγείτο σε όλο τον αγώνα, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ένα ιστορικό παιχνίδι (82-85) που δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανένας από τους 1000 περίπου φιλάθλους που το είδαν, αλλά και τις χιλιάδες φιλάθλους ανά την Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κρίμα και δέκα φορές κρίμα για την ομάδα που διαφήμιζε την Αμαλιάδα και την Ηλεία στα πέρατα της Ελλάδας. Αναπάντητα τα ερωτήματα που δεν θα πάρουν ποτέ απάντηση!

*Ούτε ο Γυμναστικός Λάρισας, ούτε ο Πανιώνιος νίκησαν. Έχασε όμως ο Κόροιβος και σώθηκε ο Πανιώνιος στην ισοβαθμία. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Τρελάθηκε ο Καλαμπάκος…

*Άσυλο από τη στήλη δεν έχει κανένας παίκτης από τους «μπλε»!

 

Προτίμησε να μην ξαναβγεί

Ο διαιτητής-αστυνομικός από τα Γιάννενα, ονόματι Τάσης (Β΄ Εθνικής) θεώρησε καλό, να μην ξαναβγεί στο γήπεδο. Αφού σφύριξε στο πρώτο ημίχρονο, έκρινε, πως στην επανάληψη δύσκολα θα τα έβγαζε πέρα. Είδε, πως με τον τρόπο που σφύριζε στο α΄ μέρος  δεν θα τα έβγαζε πέρα και προτίμησε να μείνει στα αποδυτήρια, όπου άκουσε πολλά από το αγανακτισμένο πλήθος των φίλων της «βυσσινί» ομάδας, η οποία γνώρισε πρωτοφανή κατατρεγμό από τη διαιτησία, ακόμη και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Εθνικό.

 

Τέσσερις ώρες έγκλειστος

Αφύσικος ο χώρος παραμονής του στα αποδυτήρια από τις 6μ.μ. μέχρι 10.13μ.μ., όταν κάλεσε τους αρχηγούς να διαβάσει το φύλλο αγώνα, ενώ οι παρατηρητές είχαν φύγει μιάμιση ώρα νωρίτερα. Τι έκανε ο ευλογημένος Ηπειρώτης τόσες ώρες; Για να γράψει μια κόλλα αναφοράς, όσος είναι ο χώρος του φύλλου αγώνα; Μάλιστα η Αστυνομία για να τον προστατεύσει γύρω στις 9, έφερε ειδικές δυνάμεις στο χώρο των αποδυτηρίων, ενώ ο φίλαθλος κοσμάκης μετά τις οχτώ είχε διαλυθεί ησύχως!

 

Το φύλλο αγώνα

Θεωρούμε πως το φύλλο αγώνα διακρίνεται από μια μονομέρεια υπέρ του Ηροδότου. Ο ένας χτυπήθηκε, ο άλλος ζαλιζόταν, όπως του είπε ο Κασαπάκης, ο άλλος έκανε εμετό χωρίς να μυρίζει το στόμα του γαστρικό υγρό! Την έκαναν άριστα τη δουλίτσα τους οι Κρητικοί. Έκαναν μ’ άλλα λόγια τον… ψόφιο κοριό. Δεν είπαν όμως, πόσες ρίξανε εκείνοι μπουνιές και κλοτσιές. Είπαν μόνον, πόσες φάγανε κι όπου φύγει-φύγει για το νοσοκομείο.

*Και τίποτε για τον Κώστα Ντάβαρη που ήταν εκείνος που χτυπήθηκε πρώτος και πήγε νοσοκομείο.

 

Η Πειθαρχική τις αποφάσεις

Δεν πρόκειται να γράψω τις απόψεις μου για τα αναγραφέντα στο φύλλο αγώνα, ούτε να τα ερμηνεύσω. Η Πειθαρχική της ΕΠΟ θα αποφασίσει και κατ’εμέ θα αργήσει. Το θέμα είναι τι θα γράψει κι ο παρατηρητής του αγώνα.

*Ο ρέφερι δεν διέφερε από τον Λάμπρου, το Γκάμαρη και τον Μπαλατσούκα. Ο Τάσης «έφαγε» το πέναλτι στο 35΄ που έκανε στον Κέρι ο Κανδηλάκης… Ούτε μία κίτρινη κάρτα στους παίκτες του Ηροδότου που «κλάδευαν», παρά πήγε στον πάγκο να κιτρινίσει έναν Κρητικό. Μονομερείς οι αποφάσεις του κι επειδή προσωπικά έχω περάσει από το χώρο της διαιτησίας, αφήστε να γνωρίζω καλύτερα.

*Τέλος, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, με πρόεδρο τον πολύ Ψαρόπουλο της ΕΠΟ-εξυγίανσης έκανε λάθος να μην τελέσει τον αγώνα Σάββατο, όπως σωστά είχε ζητήσει η Αστυνομία.

 

Το θαύμα!

Και εγένετο το όγδοο θαύμα. Έπεσαν από την Α΄ τοπική οι Καβασιλαίοι και παρέμειναν οι Πηνειώτες. Εν καιρώ θα αναλύσουμε την πορεία και περιπέτεια αμφοτέρων!

 

Παρατράγουδα

Αρκετά παρατράγουδα, ίντριγκες και διάφορα άλλα «πραγματάκια» έγιναν στα πλέι-οφ του Σαββάτου στην Α2 Κατηγορία. Η Ολυμπιάδα (Γουμέρου) κατέβηκε χωρίς να έχει στον πάγκο τον προπονητή της.

*Άδειοι οι πάγκοι των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι στη Μαγούλα κατέβηκαν με δύο αναπληρωματικούς. Κάποιοι προτίμησαν, άκουσα να λένε, να πάνε στον τελικό Κυπέλλου. Και οι φιλοξενούμενοι Γουμεραίοι είχαν τέσσερις παγκίτες, αλλά έκαναν μία αλλαγή!

*Στο Σκουροχώρι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη τα κατάφεραν. Ακούσαμε διαφόρους ψιθύρους, αλλά δεν είμαστε ευκολόπιστοι.

*Να σημειώσουμε, πως στο γήπεδο Μαγούλας ήταν δεν ήταν 50 θεατές! Αυτό σε παιχνίδι που οι γηπεδούχοι πάνε για άνοδο στην Α΄ τοπική!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος