FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η «εκστρατεία» στο Τραγανό!

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι ημιτελικοί αγώνες με τον Α.Ο. Ξενοφών δίδαξαν κάποια πράγματα στο Σπύρο Αντωνόπουλο. Η «κοιλιά» που έκανε η ομάδα ήταν κάτι το ασύνηθες και σπάνιο. Είχε κάνει κάποιες διαπιστώσεις και στο πρώτο παιχνίδι, εκείνο το Σάββατο στον Πύργο, προσπάθησε να πειραματιστεί . Όμως και πάλι η ομάδα δεν «τσούλησε». Ένα μεγαλοπρεπές 0-0 ήταν το αποτέλεσμα. Πήρε την  ισοπαλία ο Θ. Λούρμπας και μάλιστα με άνεση. Εκεί που στο δεύτερο γύρο είχε γνωρίσει βαριά ήττα (4-0). Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός , αλλά δεν έλειψε η αισιοδοξία. Υπήρχε μπροστά μια εβδομάδα για προετοιμασία. Ο κόσμος δεν απογοητεύτηκε. Οι «Πυρσοί» έκαναν  μεγάλη προσπάθεια κι έδειχναν πίστη για επικράτηση στο Τραγανό.

*Προετοιμάστηκε μεγάλη κινητοποίηση. Μικρογραφία εκείνου που είχε γίνει στο Άργος το 65΄, στη Σπάρτη το ’71, στην Καλαμάτα και στην Πάτρα επί εποχής Σταυρόπουλου. Τουλάχιστον 300 Πανηλειακοί βρέθηκαν στο Τραγανό. Η ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Μετά από μεγάλη εμφάνιση ήρθε η νίκη μ’ εμφατικό τρόπο και νίκη με 3-0. Η άνοδος στη Γ΄ Εθνική ήταν γεγονός και πανηγυρίστηκε αργότερα στο δημαρχείο Πύργου. Τέλος καλό όλα καλά.

 

Οι συμμετοχές στα πλέι-οφ

Οι συμμετοχές στα πλέι-οφ (σε πρώτα λεπτά) ήταν για τους Παναγιωτόπουλο, Νιφορόπουλο, Τσουκαλά (450 λεπτά) δηλ. δεν έλειψαν καθόλου. Ακολούθησαν: Σωτηρόπουλος (423), Στούπης (386), Βλαχόπουλος (368), Καπετανάκης (360), Μπουρνέλης (360), Πλαστουργός (306), Σκοζάι (287), Παναγόπουλος (276), Γκουβέρος (274), Μπεγλεκτσής (214), Χατζηστάμου (197), Θεοδωρακόπουλος (90), Χατζηαράπης (60).

*Σκόρερ των 9 τερμάτων: Από τρία οι Μπεγλεκτσής, Σωτηρόπουλος, δύο ο Πλαστουργός κι ένα ο Βλαχόπουλος.

 

Πετυχημένη πορεία τα Λεχαινά

«Νεοφώτιστος» ο Ηλειακός Λεχαινών, αλλά οι «Γαλάζιοι Καβαλάρηδες» έκαναν εντυπωσιακή πορεία και τερμάτισαν στην 8η θέση. Ξεκίνησαν με πρόεδρο τον κ. Κουτσογιαννόπουλο, ενώ προπονητής συνέχισε ο Αλέξης Γαλάνης. Η ομάδα ενισχύθηκε με το Διαμαντή Παναγόπουλο, το Μπάχα, το Βόσσο (ταλαντούχος τερματοφύλακας), τον Πέτρο Τσουκαλά και τον Αχαιό ακραίο κυνηγό, Παναγιωτόπουλο. Όμως έχασε το Γιάννη Κράγκαρη, που έπειτα από χρόνια είχε τους λόγους του κι αποχώρησε. Πήρε κι ορισμένους ταλαντούχους μικρούς από τους Πρίγκιπες, όπως οι Κουρής, Τριτάρης που έγιναν βασικοί.

*Η ομάδα παρότι ξεκίνησε με ήττα στο Κουρτέσι, στη συνέχεια έμεινε αήττητη για οχτώ αγωνιστικές και καπάρωσε μία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στη λήξη του γύρου ήταν πέμπτη. Την ίδια σταθερή πορεία είχε και στο β΄ γύρο και τελικά κατέληξε όγδοη.

*Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Διαμαντής με 13 γκολ, ακολούθησε ο Παναγιωτόπουλος με 8, άλλα τόσα ο Τσουκαλάς και 6 ο Μουσερής που φέτος έπαιξε σέντερ μπακ με επιτυχία!

*Στο Κύπελλο ο Ηλειακός αποκλείστηκε στην πρώτη φάση από τη Δόξα Ν.Μανολάδας στα Λεχαινά (2-0).

* Ήταν γενικά μια επιτυχημένη χρονιά, με μερική ανανέωση και άξιο τιμονιέρη τον Αλέξη Γαλάνη.

 

Άνθρωποι της προσφοράς

Γράψαμε αρκετά για τον πρωταθλητή Παίδων, Αστέρα. Να συμπληρώσουμε ότι τον προπονητή Λύσανδρο Τζαβάρα πλαισίωσαν ο βοηθός του, Φίλιππος Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας Προπαίδων του Αστέρα, κάτοχος πτυχίου UEFA C, ενώ εκπρόσωπος του Δ.Σ. και γενικός αρχηγός είναι ο Βαγγέλης Αθανασούλης, η προσφορά του οποίου στην ομάδα είναι ανυπολόγιστη.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ώρα για εξετάσεις στο διαιτητόκοσμο. Οι διαιτητές και παρατηρητές της ΕΠΣ Ηλείας αύριο πάνε στην Κόρινθο για σεμινάριο επί των κανονισμών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Θα ακούσουν το μάθημα και στη συνέχεια θα απαντήσουν σ’ ένα ερωτηματολόγιο που θα τους δοθεί. Μαζί τους θα είναι κι άλλοι διαιτητές από Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

*Από τους παρατηρητές αλλά κι εκπαιδευτές, πάνε οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης Κυριακάκης, Καραγιάννης, Βασιλάκης. Από τους εν ενεργεία διαιτητές οι: Λαμπρόπουλος, Σταθόπουλος, Πήττας, Κούλης, Μαρκαντωνάτος, Καραλής, Σταυρόπουλος, Παναγόπουλος, Κοιλιομενιάτης, Ασημακόπουλος, Κορδάτος, Λιάπης, Παπαδόπουλος και Καραμέρος. Να τους ευχηθούμε επιτυχία…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος