FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η άνοδος της Α.Ε. Λεχαινών

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ιστορική Α.Ε. Λεχαινών, η οποία πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ κέρδισε την άνοδό της στην Α1. Το ιστορικό αυτό σωματείο του ηλειακού κάμπου έχει ξαναπαίξει στην Α΄ Κατηγορία. Προσωπικά έχουμε καλύψει αγώνες της από τότε που αγωνιζόταν στο ανοιχτό γήπεδο Λεχαινών! Τώρα βέβαια αγωνίζεται στο «Αέθλειον» που είναι κλειστό. Ιστορικές στιγμές ζουν στο σωματείο, καθώς επανέρχονται μετά από 8 ολόκληρα χρόνια εκεί που αξίζουν οι Λεχαινίτες!

*Ακούω καλά λόγια για τον επικεφαλής του τμήματος Ανδρέα Χαμουζά, πιο γνωστό ως παράγοντα της Δόξας Ν.Μανολάδας, το γνωστότατο προπονητή Γρηγόρη Κακολύρη και τους παίκτες, οι οποίοι αποθεώθηκαν στο κλειστό από τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το «Αέθλειον».

*Θέλουμε εδώ να προσθέσουμε τα πολλά συγχαρητήρια του Ηλειακού Λεχαινών, τα οποία ειπώθηκαν στη στήλη από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Άρη Ιακωβάκη, ο οποίος εξέφρασε όλη τη διοίκηση της κοσμαγάπητης ομάδας των «γαλάζιων καβαλάρηδων»!

 

Τέλος το μαρτύριο!

Το μαρτύριο της Προόδου Σαλμώνης κράτησε ένα πεντάμηνο. Είναι γνωστή σε πολλούς η ιστορία της. Θύμα της Διοργανώτριας ΕΠΣ. Ενώ η ομάδα βρίσκεται στις θερινές διακοπές και το Δ.Σ. αγνοεί την ενέργεια του Πέτρου Σταθόπουλου (ο οποίος για ένα χρόνο υπήρξε μέλος της) να πάει στη δικαιοσύνη για τις εκλογές οπερέτα του 2017. Ο Σταθόπουλος ήταν υποψήφιος τότε και έφερε βαρέως, όχι γιατί δεν εκλέχτηκε, αλλά για κάποιες καταστάσεις που έζησε. Έκανε αγωγή λοιπόν. Αμέσως ξεκίνησε ο διωγμός της ομάδας από το Δ.Σ. της ΕΠΣ. Τιμωρία εκτός πρωταθλήματος και παράλληλα απαγόρευση μεταγραφών.

 

Στο διαιτητικό δικαστήριο

Η ομάδα καταφεύγει στην ΕΠΟ δύο φορές και δικαιώνεται. Θα μετάσχει στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας, αλλά δεν τις επιτρέπουν να κάνει μεταγραφές. Ήδη έχουν αποχωρήσει επτά παίκτες! Γυρίζουν μόνο δύο. Η ομάδα μπαίνει απροετοίμαστη στη μάχη, αλλά σύντομα συνέρχεται. Όμως, όσο περνάει ο καιρός οι τραυματισμοί πληγώνουν την ομάδα. Συνεχίζει με έντεκα παίκτες! Κατεβαίνει και με εννέα, ενώ παίζει ο 50χρονος Ράκος Γεωργόπουλος. Η ομάδα κάνει 7 νίκες και παίρνει 5 ισοπαλίες και σώζεται…

 

Πρωτότυπη τιμωρία

Η Πρόοδος Σαλμώνης υπέστη και μια πρωτότυπη τιμωρία. Την είχαμε πληροφορηθεί από παρατρεχάμενους των γραφείων της Διοργανώτριας, συνεργάτες του δίδυμου. Έστελναν στο σωματείο διαιτητές από τις εσχατιές της Ηλείας, ώστε να «φουσκώνει» το εξοδολόγιο και να εξουθενώνει το σωματείο. Αυτό δεν υπάρχει. Δεν γίνεται. Το είχαν ξανακάνει πιο παλιά στην ομάδα του Γουμέρου. Το έκαναν και για άλλες ομάδες που ήθελαν δια του τρόπου αυτού να τις τιμωρήσουν. Αυτό είναι αντίθετο στους Κανονισμούς Διαιτησίας και στους ηθικούς κανόνες. Αυτό έκανε η Επιτροπή Ορισμού. Ο υπεύθυνος κ. Στέλιος Κυριακάκης. Και σ’ ανώτερα.

*Όμως η ομάδα άντεξε. Το μαρτύριό της έληξε πρόσφατα με τη λήξη του πρωταθλήματος. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει αυτή η ομάδα του χρόνου. Τι λέει γι’ αυτό ο σύμβουλος του προέδρου σε θέματα διαιτησίας, κ. Καραγιάννης, άραγε;

*Το χειρότερο όλων είναι ότι η ομάδα της Σαλμώνης πήγε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση και δεν έβγαλε άχνα για το… μαρτύριο της!

 

Δεν τους ξεχνούν

Δεν τους ξεχνούν στο Κολίρι και τη Μ. Παρασκευή τους τίμησαν για την προσφορά τους στην Ανατολή, ομάδα του χωριού που διέπρεψε στις δεκαετίες που πέρασαν ακόμη και στην Α΄ τοπική κατηγορία. Τους τίμησαν οι παλαίμαχοι με ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο του χωριού. Πρόκειται για τους Σάκη Παναγιωτακόπουλο, Τάκη Καλαθά και Νίκο Παλαιολόγο. Οι παραπάνω έδωσαν τα πάντα στην Ανατολή και από εκεί που βρίσκονται θα επιθυμούσαν να αναγεννηθεί η ομάδα του χωριού, η Ανατολή!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Πρωτοφανές πρωτάκουστο και μοναδικό στο πανελλήνιο. Τη Μ.Δευτέρα στο εν Σπιάντζα εντευκτήριο των διαιτητών δόθηκε επιμορφωτική συγκέντρωση. Ναι! Καλώς το διαβάζετε. Η Επιτροπή Διαιτησίας μάζεψε τους διαιτητές, ώστε ο κ. Καραγιάννης να τους κάμει μάθημα. Θα σας γελάσω για τον ακριβή αριθμό των ακροατών-διαιτητών. Ήταν πάντως ελάχιστος. Μην τους παραμορφώσετε, κύριοι της Επιτροπής.

*Δίνω μια συμβουλή στο Χρήστο Κούλη, το Σφυρή και τον Καραμέρο, που η Πειθαρχική τους παρέπεμψε για τιμωρία για κακή σύνταξη φύλλου αγώνα στα Καλύβια, παραμονή Ευαγγελισμού. Η παραπομπή τους ήταν άδικη, να μην στεναχωρούνται. Η Επιτροπή Διαιτησίας θα τους στηρίξει.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος