FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δύσκολη έξοδος στη Ρόδο

Ημερομηνία: 14-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη του ο Κόροιβος επί του Ρεθύμνου, έχει νέα υποχρέωση μεσοβδόμαδα, αφού σήμερα παίζει αγώνα στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, που έχει δύο νίκες πιο πάνω από τους «μπλε».

Οι «θαλασσί» του κόουτς Λυκογιάννη έχουν ρίξει όλο το βάρος στην προσαρμογή του Γιανγκ, του Αμερικανού γκαρντ που πρόσφατα αντικατέστησε το Γκρίφιν. Είναι λογικό φαβορί απέναντι στον Κόροιβο, κυρίως λόγω έδρας και προϊστορίας. Όμως ο Καλαμπάκος και το επιτελείο του δούλεψαν πολύ στην προετοιμασία και θα κυνηγήσουν την έκπληξη στο «Βενετόκλειο».

*Στον πρώτο γύρο η ομάδα της Αμαλιάδας είχε πάρει το ροζ φύλλο με 79-76, όμως η προϊστορία στη Ρόδο είναι λίαν δυσμενής για τον Κόροιβο, αφού την τελευταία τριετία μετράει ισάριθμες ήττες (82-75, 94-73, 90-88). Διαιτητές του αγώνα οι Γκόντας (σφυρίζει πρώτη φορά φέτος μετά τη δικαίωσή του από το ΑΣΕΑΔ), Ψαριανός, Καλδίρης (όλοι Αττικής).

 

Τίμησαν τον Πλαστουργό

Ειδική τιμητική βράβευση έκαναν οι «Πυρσοί» στον άτυχο ποδοσφαιριστή του Πανηλειακού, το Διονύση Πλαστουργό, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο φιλικό με την Αχαϊκή, στις αρχές της περιόδου. Η απουσία του ήταν σημαντική από την ερυθρόλευκη ομάδα. Η βράβευσή του αξιοπρόσεκτη και αξιομνημόνευτη.

 

Ώρα Κυπέλλου με προγνωστικά

Παρένθεση σήμερα με τη διεξαγωγή των τεσσάρων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Οι αγώνες αυτοί είναι νοκ-άουτ και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Φαβορί είναι να περάσουν στους «4» οι δύο ομάδες της Γ΄ Εθνικής, Αστέρας και ΠΑΟΒ, που αγωνίζονται ο πρώτος στη Μαγούλα με τον τοπικό Κένταυρο και ο δεύτερος στη Βάρδα με την πρωτοπόρο της Α΄ τοπικής, Νίκη Τραγανού.

*Φαβορί και ο Ξενοφών παρότι παίζει εκτός έδρας με τον ισχυρό Πέλοπα Πύργου, ενώ εντελώς αμφίρροπος είναι ο αγώνας της Ζαχάρως, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ενιπέα. Είναι δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας, με διαφορετικούς στόχους. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Λαντζοΐου είχε νικήσει 2-1.

*Ο υπογράφων έγραψε ευθαρσώς την άποψή του και τα προγνωστικά του. Θα περιμένουμε…

 

Τελειώνουν οι πίτες;

Πιθανολογούμε πως αύριο τελειώνουν οι πρωτοχρονιάτικες πίτες. Φτάσανε οι Απόκριες και κόβουμε ακόμη πίτες! Όλο το Γενάρη τι κάναμε βρε αδέρφια; Πάντως σήμερα έχουν την τιμητική τους δύο Σύνδεσμοι που διάκεινται εχθρικά στη Διοργανώτρια. Η ΕΠΣΗ προσπάθησε να διαλύσει και το Σύνδεσμο Διαιτητών  κι εκείνο των προπονητών. Δεν τα κατάφερε!

 

Άδοξος αποκλεισμός των Νέων

Η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Ηλείας τελείωσε άδοξα τη φετινή σεζόν, αφού αποκλείστηκε (1-3) από την αντίστοιχη της Αχαΐας, στο ουδέτερο γήπεδο της Μεγαλόπολης,  η οποία πήρε το εισιτήριο στους «8» του θεσμού. Η ομάδα του παλιού άσου της Παναχαϊκής, Γιάννη Ψαρρά, έχτισε τη νίκη-πρόκριση στο τρίτο τέταρτο του α΄ ημιχρόνου όταν μέσα σε 8 λεπτά πέτυχε τρία γκολ!

*Ο Μουστάκας της Νίκης Προαστείου (που έχει εξαιρετικά τμήματα υποδομής) πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και ο Παναγιωτακόπουλος του Αχαϊκού. Μέτριος ο ρέφερι Ανούσος (Λακωνίας).

*Η απουσία του Κανελλόπουλου από την άμυνα, είχε δει δεύτερη κίτρινη στην Καλαμάτα με τη Μικτή, άλλαξε τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Κάπου εκεί μπερδεύτηκε το πράγμα κι έμπαζε η άμυνα. Διασώθηκαν από τη Μικτή οι Τσιγκούνης, Μπάλλας, Μαρκόπουλος, Λούσκος.

*Σημειώστε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα: Αργολίδα-Αθήνα 3-2,  Χίος-Μεσσηνία  0-4, Τρίκαλα-Ξάνθη  4-5 (π.) 1-1, Φλώρινα-Σέρρες 3-4 (π.) 1-1.

*Και κάτι άλλο. Αυτή η ομάδα της Αχαΐας που νίκησε 3-1 στη Μεγαλόπολη, την προηγούμενη περίοδο (2016-2017) ως Μικτή Παίδων, μας είχε νικήσει στην Πάτρα με σκορ 5-0.

*Για τις Μικτές ομάδες των Ενώσεων μελλοντικά θα κάνουμε κι άλλη αναφορά.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μόνον ένας Ολυμπιακός (Σαβαλίων) κώλωσε και ήρθε ισόπαλος στη Ζαχάρω με την ομώνυμη ομάδα (0-0). Η Νίκη με μια εμφατική… τριάρα πέρασε «αβρόχοις ποσί» από τα Λεχαινά, ενώ νίκησαν τα φαβορί (Μακρίσια, Ενιπέας). Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα και τον Α.Ο. Ξενοφών έληξε 0-0, όπως στον α΄ γύρο!

*Εκείνο το παιχνιδάκι στο Καραλέτσι, αναβλήθηκε και θα γίνει σήμερα, με τον ΑΠΟΚ να είναι φαβορί. Όσον αφορά την είσοδο στην τετράδα, πέρα από την ακλόνητη Νίκη οι υπόλοιποι πέντε… «παίζουν».

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΖ στον Πύργο

Καλεσμένος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηλείας, είναι ο πρόεδρος της Ένωσης του νησιού και έρχεται να τιμηθεί. Ο Λεωνίδας Μαλλιούφας έλκει την καταγωγή από τα Γιαννιτσά, βέρος Μακεδόνας. Είναι 46 ετών και γιατρός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις. Από τις αρχές του 2008 μένει μόνιμα στη Ζάκυνθο. Πρώην πρόεδρος του Παναρκαδικού Αγ. Κήρυκα. Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΖ την τετραετία 2012-2016. Μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής ΕΠΟ ως το 2014. Διετέλεσε γιατρός της Ζακύνθου επί 8 έτη. Το 2016 κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου, ενώ είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Καλώς να έρθει ο πρόεδρος που φιλοξενεί στην Ένωσή του και δύο δικούς μας διαιτητές, τον Άγγελο Αδαμόπουλο και το Γιάννη Καλογεράκο.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος