FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δια πυρός και σιδήρου η ΑΕΚ

Ημερομηνία: 13-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ας πάνε να παίξουν τζόκερ οι παίκτες της ΑΕΚ και ο κόουτς Σάκοτα, με τόση τύχη που είχαν όλοι τους προχτές στην Ήλιδα και στην κυριολεξία «έκλεψαν» το ροζ φύλλο του αγώνα μέσα από τα χέρια του Καλαμπάκου!

*Χρειάστηκε  ένα λάθος του ρέφερι Μαγκλογιάννη στη τάπα που έκανε ο Χάινς πάνω στο Σάκοτα και θεωρήθηκε φάουλ. Χρειάστηκε να… ξεχαστεί το τεχνικό επιτελείο των «μπλε» στη γ΄ περίοδο, όταν δεν πήρε τάιμ-άουτ, ώστε να κόψει το ρυθμό της Ένωσης, με αποτέλεσμα το 45-35 στο 23΄ να γίνει 50-56 στο 28΄. Χρειάστηκε ακόμη 1.09 προ του τέλους, το 72-70 του Κοροίβου, με δύο μεγάλα σουτ των Πάντερ, Γκριν, να αλλάξουν τη ροή του αγώνα! Έτσι, γκρεμίστηκε στην άβυσσο η προσπάθεια των παικτών του Κοροίβου.

*Είχαμε γράψει για την κακή ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Νίμπουργκ και ότι ο Κόροιβος είχε ελπίδες, αν ήταν εύστοχος. Όμως με 3/14 τρίποντα δεν μπορεί να έχεις τύχη απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο.

*Συγκινητικοί οι 1300 φίλοι του Κοροίβου, ενώ στο κλειστό της Αμαλιάδας βρέθηκαν και εκατό ΑΕΚτζήδες, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ. Άντε ψάξε ψύλλους στ’ άχυρα που λέει ο λαός.

*Επόμενη υποχρέωση του Κοροίβου, η δοκιμασία στο Λαύριο.

 

Μόνος πρώτος ο Αστέρας

Επαγγελματική νίκη έκανε ο Αστέρας στη Βάρδα κι όταν έμαθε τα καθέκαστα από τα Βραχνέικα, τότε στα αποδυτήρια του «Γρ. Καλάκος» στήθηκε τρικούβερτο πανηγύρι από τους παίκτες, τους προπονητές και παράγοντες της «βυσσινί» ομάδας! Ο Αστέρας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος πήρε την πρωτοπορία κι έχει το Βλαχιώτη μέσα στην Αμαλιάδα!

*Ο Σούλης είχε αλλαγές καθώς ο Αρβανίτης είναι νοκ-άουτ και τραυματίες οι Τόρες, Μαρουκάκης. Μπήκαν στην ενδεκάδα έτσι οι Σταθάτος, Μπουτσικάκης, Μηνάς, Αντωνόπουλος. Αυτοί και οι υπόλοιποι «καθάρισαν» το παιχνίδι και τώρα θα ετοιμαστούν για το ντέρμπι του ομίλου με το Βλαχιώτη.

*Μη νομίσετε πως είχαμε κοσμοσυρροή στο «Γρ. Καλάκος». Καμιά εκστρατεία από την Αμαλιάδα. Λίγοι και καλοί, χωρίς επεισόδια και υπερβολές.

*Ο Σούλης και το παιχνίδι πήρε και προφύλαξε και ξεκούρασε παίκτες.

 

Ο… μισός Παμβουπρασιακός

Δύσκολα θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον πρωτοπόρο Αστέρα ο ΠΑΟΒ, ακόμη περισσότερο. Μισή ντουζίνα παίκτες βασικοί έλειπαν και μάλιστα τον Δ. Νικολόπουλο και τον Πέρι Πολίτη ούτε τους είχαμε πάρει είδηση πως είχαν κάρτες και γι’ αυτό δεν τους αναφέραμε. Μάλιστα, στο σάιτ της ΕΠΟ μπήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

*Έτσι η «Μπάρτσα» δεν μπορούσε να σταθεί περισσότερο ανταγωνιστική, απέναντι στον Αστέρα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο νεαρός Σώκαλης, ενώ ο Γιώργος Πολίτης ήταν δυναμάρι. Έπαιξαν ακόμη οι Ράλλης, Πρίφτη.

*Επόμενο κρίσιμο παιχνίδι στο Λεωνίδιο, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

 

Χαμός στο ίσωμα

Χαμός γίνεται στη ζώνη του υποβιβασμού του 5ου Ομίλου. Φαίνεται ολοκάθαρα πως ο προχτεσινός κάκιστος Τσικλητήρας θα μας αποχαιρετήσει οριστικά. Ανέπνευσαν οι Βραχναίοι που πήραν δεύτερη σερί νίκη. Σε δύο λεπτά μέσα «καθάρισαν» σαν… αυγό το Βλαχιώτη. Ο γέρο-Καραμαλίκης «καθάρισε» για τη Ζάκυνθο με δύο γκολ, αλλά δεν είναι εύκολο για τους νησιώτες να γλιτώσουν! Και ξέρετε γιατί; Διότι θα πάνε Βραχνέικα. Δεν μπορεί να γλιτώσουν όλοι τους!

 

Μπροστά σε… λίγους αρχιπιστούς

Παρά τα γνωστά προβλήματα ως το έμψυχο δυναμικό, ο Πανηλειακός ήταν πάλι καλός στο άντρο του και «καθάρισε» το ουραγό Λεωνίδιο με μια πλατιά νίκη, απόρροια καλής απόδοσης. Χωρίς Μπουρνέλη, Νιφορόπουλο, αλλά με Κολόκα, Κατελούζο ξεκίνησε ο Γ. Κούτσης και είδε την ομάδα να πιάνει καλή απόδοση. Να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι τους αντιπάλους του και να κάνει καρέ τερμάτων.

*Ο Κρεβατάς ήταν στη 18άδα, ο Μπουρλάκης όχι (μάλλον τελείωσε για φέτος λόγω βαριάς μορφής θλάση). Όμως ο κόουτς δε ρίσκαρε και καθώς τον βόλευε το σκορ, έβαλε στο παιχνίδι όλη την πιτσιρικαρία (Βουργουντζή, Γιαννακόπουλο, Πρέντι, Κόκκινο).

*Ο νεαρός και άπειρος ρέφερι Λιάρος (φετινός στη Γ΄ Εθνική) από τη Λακωνία, παρότι έχει επτά παιχνίδια δεν έχει… στρώσει. Έδειξε μία κάρτα όλη-όλη κι αυτή λανθασμένη για ένα απλό μαρκάρισμα του Γκοτσούλια στη διχοτόμο, ενώ στο 45΄ έκοψε επίθεση του Πανηλειακού που ήταν έτοιμος για γκολ! Ο δεύτερος βοηθός, Ισάκοβ, έκοψε 5 φορές στο β΄ μέρος ερυθρόλευκες επιθέσεις, με τις μισές να αμφισβητούνται, ενώ ο Καφετζόπουλος ήταν καλός.

*Λίγος κοσμάκης παρά τον ανοιξιάτικο καιρό. Ήταν 50 με τους οργανωμένους στις θέσεις με 1 ευρώ και κάπου 150 οι υπόλοιποι. Ζήτημα να είχαμε 500 ευρώ είσπραξη, ενώ η διαιτησία ήταν 732 ευρώ. Αυτό όμως δεν είναι φίλαθλο πνεύμα και στήριξη των «Πυρσών». Είναι κάτι άλλο. Κρίμα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος