FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Γέμισε το «Β. Μουρκιώτης»

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Πολύς κόσμος απ’ όλη την Ηλεία είδε το δεύτερο παιχνίδι για την ανάδειξη πρωταθλητή στην Α΄ Κατηγορία. Το «Β.Μουρκιώτης» ήταν κατάμεστο. Στην πλειοψηφία φίλαθλοι των γηπεδούχων αλλά και από το Τραγανό. Ο ύμνος της Δόξας κυριαρχούσε, καθώς και τα τύμπανα των οργανωμένων της. Υπήρχαν και κάποιοι φανατικοί των γηπεδούχων στην περίφημη καρότσα πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων που είχαν έντονη παρουσία.

 

*Ακόμη και από τον Πύργο είχαν έρθει φίλαθλοι, όπως ο παλιός παίκτης του Πανηλειακού Αντώνης Κουβελιώτης, παρέα με το Νίκο Πέππα και τον Κώστα Λιαρομάτη του Κένταυρου Μαγούλας. Από την ηλειακή διαιτησία ήταν τα μέλη της Επιτροπής Κυριακάκης, Καραγιάννης, ο Νίκος Ρουμπάνης και ο Νίκος Μαρκαντωνάτος. Οι προπονητές Θοδωρής Ανδριόπουλος, Θοδωρής Λούρμπας, Αλέξης Γαλάνης, Μιχάλης Καλαρίτης, Ηλίας Φωτόπουλος. Από την ΕΠΣΗ ήταν εντός αγωνιστικού χώρου ο Γιώργος Τσουραπάς, ενώ παραβρέθηκαν μέλη της ΠΑΚ με τον πρόεδρο  Πέτρο Μπηλιώνη. Εκεί ο πρόεδρος του Ηλειακού Βαρθολομιού Γιάννης Τζήκας και ο παράγοντας του Ηλειακού Λεχαινών, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

 

*Από κει και πέρα είναι οι ανώνυμοι που κατέκλυσαν το γήπεδο κι έδωσαν την ευχάριστη νότα στον αγώνα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

 

*Τέλος, η διαιτησία του δύσκολου αυτού αγώνα ήταν γενικά καλή. Ο ρέφερι Παυλόπουλος, που δεν ανήκει στους αξιολογημένους σε εθνικά πρωταθλήματα, έδωσε τον εαυτό του και τα έβγαλε πέρα με 6 κίτρινες (Παντελής, Κολτσίδας, Σδρόλιας, Δημητρόπουλος (Δόξα), Μπελεκούκιας, Ν.Κολοτούρος (Νίκη)). Οι Καραλής (Β΄ Εθνική), Λιάπης (Γ΄ Εθνική) ήταν καλοί μ’ ένα λαθάκι στον καταλογισμό του οφσάιντ.

 

Ταλαιπωρία στην Α2

Τίποτα δεν άλλαξε στη βαθμολογία των πλέι-οφ της Α2 Κατηγορίας. Η σειρά ακολουθεί τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου με τον Αίαντα να είναι πρώτος, η Ολυμπιάδα δεύτερη και το Σκουροχώρι τρίτο. Καιροφυλαχτεί ο Κένταυρος Μαγούλας, που περιμένει την έσχατη αγωνιστική, ώστε να παίξει με το Λ. Αστέρα για να ιδεί αν θα είναι αυτός τρίτος.

*Για να καταδείξω δε ότι η διαδικασία των πλέι-οφ είναι για ταλαιπωρία των ομάδων και για ευκαιρία δημοσίων σχέσεων της Διοργανώτριας, αρκεί να αναφέρω, πως ο Αίας έχει μαζέψει 9 πόντους, η Ολυμπιάδα 8 και από πέντε ο Λευκός Αστέρας και η Μαγούλα! Προς τι λοιπόν η ταλαιπωρία; Για να ξεχωρίσει ένας από τους δύο τελευταίους;

 

Δύο ο Παναγιωτόπουλος

Ο Δ. Παναγιωτόπουλος (Αίας), ο οποίος με 20 τέρματα είναι ο δεύτερος σκόρερ της Α2, πέτυχε τα δύο γκολ της τελευταίας νίκης του Αίαντα επί του Κένταυρου Μαγούλας (3-1). Το άλλο, με το οποίο άνοιξε το σκορ πέτυχε ο Λόξας (δανεικός από τον Αστέρα). Για την ομάδα της Μαγούλας είχε μειώσει στο 2-0 ο Τζόλος.

*Στον άλλον αγώνα, στο Γούμερο, η Ολυμπιάδα επικράτησε του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου, με ανατροπή στο σκορ (2-1). Ο Καραντώνης άνοιξε το σκορ, αλλά ο Δούλος (ήρθε φέτος από τον Α.Ο. Κουτσοχέρας) με δύο γκολ, το ένα με πέναλτι, έδωσε τη νίκη στην ομάδα της ημιορεινής Ηλείας.

*Οριστικά την Κυριακή λήγει η διαδικασία…

 

Διαφορά φιλοσοφίας

Να τους χαρίσουμε εκεί στην ΕΠΣΗ μια σελίδα του «Φωτός» στο οποίο η Ένωση Πειραιά βραβεύει τον πρωταθλητή του β΄ ομίλου της Α΄ Κατηγορίας, ομάδα του Αμπελακιακού Σαλαμίνος. Ρεπορτάζ και φωτό από τη στέψη στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Κύπρο Κορυδαλλού. Όχι μόνον κύπελλο στον πρωταθλητή, αλλά και μετάλλια στους παίκτες και βράβευση του πρώτου σκόρερ της ομάδας, του προέδρου κλπ.. Τώρα, αν περίμεναν να τα πάρουν στην κοπή της πίτας όλα αυτά, θα ήταν πολύ αργά. «Στη βράση κολλάει το σίδερο», όπως λέει και ο λαός.

 

Δυνατός ο Νικολόπουλος

Διάκριση είχε ο έφηβος παλαιστής του πυγιώτικου σωματείου «Τιτάν», ο οποίος πάλεψε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων κι έχασε στα σημεία (3-1) στο γύρο των «16». Ο Γιώργος Νικολόπουλος αντιμετώπισε τον Τούρκο Ορτουτσού. Ο αθλητής του Αλέξη Κολιτσόπουλου ήταν εξαιρετικός και αδικείται από το αποτέλεσμα του αγώνα, με τους διαιτητές να παίζουν το ρόλο τους με το σκορ στο 0-0. Ο αγώνας έγινε στα Σκόπια.

 

Διαλύθηκε στο β΄ γύρο

Ο Ατρόμητος Καβασίλων, που πέρυσι έκανε μεγάλη χρονιά (5ος με 50 βαθμούς) φέτος υποβιβάστηκε, αφού υπέφερε προφανώς οικονομικά και διαλύθηκε το Γενάρη, όταν τον έφυγαν ούτε λίγο ούτε πολύ, οχτώ τουλάχιστον παίκτες! Η διοίκηση πήρε κάποιους άλλους και συνέχισε, αλλά στο β΄ γύρο δεν πήρε ούτε ισοπαλία! Έτσι τους πήρε ο κατήφορος. Τον πλησίασε στους τρεις πόντους η Α.Ε. Πηνείας, η οποία τους κέρδισε στα πλέι-άουτ και τους υποβίβασε. Οι 15 βαθμοί ήταν μια πενιχρή συγκομιδή που οδήγησε ολόισια στην Α2. Πρώτοι σκόρερς οι Γκίνης, Παπαδόπουλος με 5 γκολ που εγκατέλειψε το Γενάρη.

*Το ωραίο είναι ότι προκρίθηκε στη Β΄ Φάση των ομίλων του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε. Πρόεδρος στην ομάδα ο Α.  Παπαδημητρόπουλος, ενώ παρέλασαν από τον πάγκο οι Αλ. Γαλάνης (αποχώρησε την 11η αγωνιστική), οι Κωστόπουλος-Μουσερής, Γεωργακόπουλος, που διαδοχικά αποχώρησαν.

 

Σώθηκε και μπράβο της

Η Α.Ε. Πηνείας έκανε το μέγα κατόρθωμα (για μας πέτυχε το όγδοο θαύμα) και παρέμεινε στην Α΄ τοπική, παρά την αφαίρεση 6 βαθμών, γιατί δεν κατέβασε την παιδική ομάδα! Κατέβηκε με πρόεδρο το Χαρ. Γαλάνη  και προπονητή τον Ανδρέα Κορμπάκη. Πέτυχε 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ το Γενάρη  έχασε τους Γαλάνη, Μίχα, Ματλή, αλλά δεν πτοήθηκε. Συνέχισε και δικαιώθηκε. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γαλάνης με 4 γκολ ως το Γενάρη που έφυγε στον Αίαντα.

*Η Α.Ε. Πηνείας μπήκε στην Α1, γιατί δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός Λαμπετίου. Στο Κύπελλο μπήκε στη Β΄ Φάση, όπου αποκλείστηκε.

*Σ.Σ. Αναλύσαμε ως τώρα την πορεία 11 ομάδων της Α1 Κατηγορίας. Θα ακολουθήσουν οι τέσσερις των πλέι-οφ.

Π.Κ.Τ.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος