FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αποφασισμένη στον Ταύρο η «Μπάρτσα»

Ημερομηνία: 29-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με πίστη ότι στον Ταύρο μπορεί ο ΠΑΟΒ να πάρει εκείνο που αξίζει, θα κάνει κατάθεση ψυχής, απέναντι στο Φωστήρα αύριο. Δεν τον κλονίζουν οι όντως σοβαρές απουσίες που έχει, λόγω κίτρινου… πυρετού. Πάει αποφασισμένος να παλέψει με Γιώργο Πολίτη ηγέτη.

*Ο Φωστήρ δεν είναι κάτι που τον τρομάζει. Έχει κάνει μέτρια πορεία ως τώρα, με 8 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες. Πίστευε πως θα έκανε… περίπατο στον τρίτο όμιλο που από… τύχη τοποθετήθηκε. Αποδείχτηκε όμως ότι οι αθηναϊκές ομάδες  είναι αποδυναμωμένες. Στον  πρώτο γύρο ο «Φονέας» έφερε 0-0 στη Βάρδα και την περασμένη Κυριακή δάμασε τη Μεγαλόπολη κι απλώς εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία!

*Ευκαιρία για τη «Μπάρτσα» να πάρει καλό αποτέλεσμα και να διασκεδάσει την ήττα από τη Θήβα. Σφυρίζει ο Ζαράνης (Κυκλάδων) που είναι τρίτο χρόνο στη Γ΄ Εθνική.

 

Για τη νίκη ο Αστέρας

Δεν γλιτώνει την ήττα ο Παναρκαδικός αύριο στην Αμαλιάδα. Η ομάδα του Λάζαρου Σέμου είναι αυτή την εποχή ανώτερη σε όλες τις γραμμές. Το 1-1 του α΄ γύρου στην Τρίπολη είναι μια ακόμη απόδειξη της πρόβλεψης που κάνουμε. Με νίκη οι «βυσσινί» ξεπερνούν  τους Τριπολιτσιώτες , του πατριώτη μας προπονητή, Γιώργου Αντωνόπουλου, στη βαθμολογία . Άρα, υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες.

*Αναμένεται να πάει κόσμος στο γήπεδο, μιας και η διοίκηση αποφάσισε να βάλει γενική είσοδο 5 ευρώ, δηλαδή δυο καφέδες στον πεζόδρομο. Ας κινητοποιηθούν οι οργανωμένοι. Η νίκη πρέπει να στέψει τους «βυσσινί».

*Από τον Αστέρα θα απουσιάσει ο Αρβανίτης (κίτρινες), αλλά και από τον Παναρκαδικό ο Πετρόπουλος που απεβλήθη στο ματς με τον Τσικλητήρα. Θα σφυρίξει ο Γκιάφης (Αιτωλοακαρνανίας), έμπειρος καθότι είναι τρίτο χρόνο στη Γ΄ Εθνική.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Φινάλε την Κυριακή για τον «μαραθώνιο» των 34 αγωνιστικών του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Το ενδιαφέρον περιορίζεται πλέον στον υποβιβασμό άλλων δύο ομάδων, πέραν του Αίαντα και του Χειμαδιού.

*Το παιχνίδι της αγωνιστικής θα γίνει στα Σαβάλια, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός και ο Ηλειακός Βαρθολομιού θα δώσουν αγώνα παραμονής. Θεωρούμε ότι η ομάδα του Γιάννη Δούμα μπορεί να σωθεί ακόμη και με ισοπαλία (!) ανάλογα με τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων. Επειδή όμως μπορεί να παιχτούν και περίεργα παιχνίδια , η ομάδα των Σαβαλίων σώζεται οριστικά με νίκη.

*Θύελλα και Χάβαρι θέλουν νίκη με καλύτερους αντιπάλους, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα γλιτώσουν τα πλέι-άουτ, έστω και με πλεονέκτημα έδρας! Κομβικό παιχνίδι είναι αυτό που θα γίνει στον Αμπελόκαμπο, ανάλογα με το αποτέλεσμά του θα κριθούν οι τύχες άλλων ομάδων.

*Η εμφάνιση του «2» πολύ δύσκολα θα έρθει, πλην των αγώνων στα Λεχαινά και στο Χειμαδιό. Όπου αλλού σκάσει θα είναι βόμβα!

 

Ξεκινούν τα πλέι-οφ στην Α2

Ξεκινούν σήμερα τα πλέι-οφ του 11ου πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας. Το Λαμπέτι παίρνει 6 βαθμούς μπόνους, δηλαδή δύο νίκες και είναι το λογικό φαβορί να πάρει το δεύτερο εισιτήριο, για την άνοδο στην  Α΄ τοπική. Από κει και πέρα, Ολυμπιακός Ζαχάρως, ΑΕ Πηνείας και Λευκός Αστέρας έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν το άλλο εισιτήριο, με την ομάδα της Ζαχάρως να έχει τις πιο πολλές πιθανότητες, λόγω δυναμικότητας. Έχει και το μπόνους των δύο βαθμών που δε λέει ωστόσο και πολλά πράγματα. Συγκέντρωσε έντεκα βαθμούς περισσότερους από την ΑΕ Πηνείας και η διαφορά τους στο μπόνους είναι ένας βαθμός. Ιδού το άδικο του συστήματος.

*Στους αγώνες θα έχουμε και γιατρό και εκπρόσωπο του Δ.Σ. της Διοργανώτριας. Αυτό είναι μια καινοτομία και ίσως επηρεάσει το καθεστώς της ατιμωρησίας που έχει επιβάλει η παλαιά Πειθαρχική!

 

Πώς γίνεται

Ξεκινούν τα πλέι-οφ ανόδου στην Α2. Σε καμιά βδομάδα θα ξεκινήσουν κι εκείνα της Α1. Διερωτάται κανείς πως γίνεται και μια ολόκληρη Ένωση να αποδέχεται ότι το πρωτάθλημά της είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, ώστε να σκέφτεται την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ και μάλιστα χωρίς μπόνους;

 

Η παραμονή του Ολυμπιονίκη

Αποτελεί μεγάλη επιτυχία η παραμονή του Ολυμπιονίκη στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑΗ. Σε μια εποχή που το ηλειακό μπάσκετ-πλην Κοροίβου- φυτοζωεί, η ομάδα της Αρχ. Ολυμπίας. μέσα από προβλήματα υπάρχει! Όταν ο Πύργος σχεδόν δεν υπάρχει στο… χάρτη, όταν παραδοσιακές ομάδες όπως τα Λεχαινά, η Ανδραβίδα, δεν βρίσκονται πλέον ψηλά, η ομάδα του Ολυμπιονίκη είναι στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Το τονίζουμε και το σχολιάζουμε, γιατί τα παιδιά αυτά το αξίζουν.

 

*Αυτά και καλό Σαββατοκύριακο αδέρφια. Τελευταίο ούλτιμο στην Α΄ τοπική της Ηλείας αύριο. Σήμερα έχει λαϊκή. Βγήκαν τα αγγουράκια κι άλλα ζαρζαβατικά. Καλά ψώνια και καλή Πρωτομαγιά!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot