FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αγώνας για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 27-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Βιώνουμε το ευκολότερο πρωτάθλημα από καταβολής Δ΄ και Γ΄ Εθνικής. Η προηγούμενη ΕΠΟ για λόγους προεκλογικούς τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισε να υποβιβαστεί μόνον μία ομάδα από τις 15 του 3ου Ομίλου και παράλληλα να ανεβούν στη Γ΄ Εθνική όλοι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, άρα χωρίς μπαράζ.

*Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Παναχαϊκή έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια, ενώ δύο ομάδες-το Ζευγολατιό και η Δόξα Μεγαλόπολης- δίνουν αγώνα επιβίωσης. Έχουμε την άποψη, πως μια από τις δύο θα πάει του χρόνου στο τοπικό. Δεν μπορούμε όμως να πούμε, να προβλέψουμε ποια θα είναι αυτή, αφού ισοβαθμούν κι έχουν αμφότερες δυσκολότατο πρόγραμμα (δύο μέσα-δύο εκτός) και μάλιστα με κατά πολύ ανώτερους αντιπάλους.

*Η Δόξα στην οποία αγωνίζονται και δύο δικά μας παιδιά, ο Κώστας κι ο Θανάσης Ασημακόπουλος, θα παίξει μέσα με Χαλκίδα, Παναργειακό και έξω με Ερμιονίδα, Αιολικό. Αντίστοιχα, το Ζευγολατιό θα παίξει μέσα με Ερμιονίδα, Αιολικό και έξω με Παναργειακό, Αχαϊκή. Προγνωστικά κανένας δεν μπορεί να κάνει. Οι ομάδες έχουν από 21 βαθμούς.

 

Αχαϊκή-Τσικλητήρας

Σε καλύτερη θέση είναι η Αχαϊκή (25 βαθμοί) και ο Τσικλητήρας Πύλου (26). Αυτές οι ομάδες είναι πολύ κοντά στην παραμονή. Προσωπικά πιστεύω πως η Αχαϊκή, που της έκατσε και θα παίξει τελικό Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής με τον Καραϊσκάκη Άρτας, θα σωθεί, γιατί εκτός των άλλων έχει μέσα το Ζευγολατιό. Ακόμη, η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου παίζει πολλά με τον Παναργειακό την Κυριακή (τον είχε νικήσει στο Άργος 1-0), ενώ θα πάει στη Μυτιλήνη με Αιολικό και Πύλο με Τσικλητήρα.

*Ο Ολυμπιονίκης Τσικλητήρας παίζει το Σάββατο με Αιολικό, έρχεται στον Αστέρα, παίζει μέσα με Αχαϊκή και έχει ρεπό. Άρα θέλει τουλάχιστον δύο νίκες.

*Τέλος, στην τσίτα είναι και το Λουτράκι που έχει ρεπό αυτή την Κυριακή. Συμπέρασμα, προχωράμε με ενδιαφέρον κι ευτυχώς που οι ομάδες μας δεν έχουν τέτοιο ζήτημα.

 

Έπεσε και η Αργολίδα

Άλλη μια Ένωση της Πελοποννήσου έπεσε στα χέρια της «Συμμαχίας». Η Αργολίδα έπεσε στα χέρια του Σιδέρη που κέρδισε το Ματζούνη με 39 έναντι 33 ψήφους. Ο Γιάννης Αποστολόπουλος, παλιός παίκτης του Παναργειακού και της Λαμίας, προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Αργολίδας και επί 12ετία πρόεδρος της ΕΠΣΑ, αηδιασμένος από κάποιες μεθοδεύσεις του τελευταίου καιρού, δεν κατέβηκε!

*Στο μεταξύ η Συμμαχία δεν άγγιξε την ΕΠΣ Λακωνίας, την οποία κέρδισε πάλι ο Καρράς, χωρίς αντίπαλο τις προάλλες…

 

Διακρίσεις

Η Αχαΐα και η Μεσσηνία πήραν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Νέων και Παίδων. Διάκριση για τις δύο ομάδες του ομίλου μας. Η Αχαΐα νίκησε στους Νέους την ΕΠΣ Άρτας 4-3 (παράταση), ενώ η Μεσσηνία επικράτησε της Εύβοιας με 2-0.

*Πρωταθλήτριες ομάδες βγήκαν στους Παίδες η ΕΠΣ Μακεδονίας, που κέρδισε 1-0 το Ηράκλειο και οι Σέρρες που κέρδισαν επίσης το Ηράκλειο με 3-2.

 

Έλλειψη ενδιαφέροντος

Εν μέσω κενών καθισμάτων έγινε η τελευταία επιμορφωτική των διαιτητών στο Ενωσιακό. Μάθημα δεν έγινε, παρότι η ανακοίνωση μίλαγε για υποχρεωτική παρουσία. Έγινε-μάθαμε- μόνο συζήτηση ακαδημαϊκή, ενώ δεν κουβέντιασαν τίποτε για τις αιτήσεις που πρέπει να κάνουν διαιτητές και παρατηρητές ενόψει θερινών σεμιναρίων πουν ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Όμως η περίοδος δεν τελείωσε αφού ακολουθούν αγώνες κρίσιμοι για την τελευταία αγωνιστική της Α΄ τοπικής και πλέι-οφ. Το ενδιαφέρον όμως των διαιτητών είναι χαμηλό και δεν έχουν άδικο!

 

Η νίκη της Θύελλας

Μεγάλο αποτέλεσμα έφερε η Θύελλα στο Λαντζόι. Νίκησε με μισό μηδέν και γκολ του Παργινού, ο οποίος είναι μεγάλος σκόρερ. Φέτος, παρότι η ομάδα έχει πετύχει μόνο 35 γκολ. Ο ίδιος σημείωσε το δέκατο φετινό του γκολ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής. Για να καταλάβετε ο δεύτερος σκόρερ είναι ο Διαμαντάκος με 4 γκολ.

*Η Θύελλα είχε αρκετούς παίκτες που διακρίθηκαν στο παιχνίδι, όπως ο γκολκίπερ Καρανικολός, ο σκόρερ Παργινός και κατά τη γνώμη μας ο κορυφαίος Κωνσταντίνος Κατελούζος, που τελευταία παίζει εξάρι και διακρίνεται πάντοτε ιδιαίτερα. Ο Κατελούζος με καταγωγή από τη Βροχίτσα είναι Πανηλειακοθρεμμένος.

 

Τους έστειλαν στην αγωνία

Οι Καβασιλαίοι πήγαν στο κοντινό Βαρθολομιό να παίξουν μπάλα κι όχι να κάνουν παιχνίδι σε βάρος άλλων ομάδων. Δεν ξέρουμε αν είχαν προηγούμενα από το άμεσο παρελθόν ή όχι. Το κλίμα πάντως στο γήπεδο των Θινών ήταν σε βάρος τους. Αποδοκιμάστηκαν, ενώ οι φίλοι του Ηλειακού τους έκαψαν κι ένα πανό. Όμως, έπαιξαν για την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Παπουτσής ένας εξαιρετικός πρόεδρος έχει χαλάσει χρήμα φέτος. Έπειτα, στον πάγκο υπάρχει ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, που όλοι ξέρουμε πως έχει βαρύ όνομα στο τοπικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς για τους Βαρθολομαίους το γκολ του εξαιρετικού Ράλλη δεν έφτανε. Ήρθε ο Αχαιός Καφούσιας (13 γκολ φέτος) και τους έστειλε στην αγωνία.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος