FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αγωνία για τον Πανηλειακό

Ημερομηνία: 22-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στα ποδοσφαιρικά στέκια χτες και προχτές ήταν κύριο θέμα συζήτησης τα τεκταινόμενα στον Πανηλειακό. Η διάλυση του σχήματος «Πυρσός» πρόσφερε αρκετά σχόλια. Κανένας δεν μπορούσε να ερμηνεύσει το γεγονός. Κανένας όμως δεν μπορεί να τα βάλει και με την… τσέπη ενός εκάστου από αυτούς τους κυρίους που έβαλαν τα λεφτά τους, ώστε να υπάρχει έστω αυτός ο Πανηλειακός.

*Ξημερώθηκαν οι «Πυρσοί» την προτεραία, προσπαθώντας να βρουν λύση. Και αφού πέρασαν ώρες λύση δεν βρήκαν, γι’ αυτό αρκετοί κατέβηκαν από το… τρένο και οι υπόλοιποι αποφάσισαν τη διάλυση του σχήματος.

*Κανένας μην τρέφει αυταπάτες. Αν δεν μπουν κάποιοι άλλοι μέσα, ώστε να βοηθηθούν οι εναπομείναντες, ο Πανηλειακός θα σβήσει… Αυτό είναι ολοφάνερο. Και να ξέρετε ο κόσμος, η μάζα, δεν συγκινείται, αν σβήσει ο Πανηλειακός…

*Για μας η λύση είναι μία. Αν πέρσι το μπάτζετ έφτασε τα διακόσια, φέτος ας πάει στα εκατό κι όποιος παίκτης θέλει ας έρθει. Έτσι αλλιώς πρωταθλητισμό δεν μπορεί να κάνει η ομάδα, προκειμένου να διαλυθεί, ας μετάσχει τυπικά κι ας παλέψει για την παραμονή. Εμείς και πάλι θα την στηρίξουμε.

 

«Μάχη» στην Εφέσεων

Επί δυόμισι ώρες αγόρευαν οι νομικοί του Αστέρα (Λίβας και Μπιλίρης) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην προσπάθειά τους να πείσουν τους δικαστές πως η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής ήταν αυστηρότατη και δεν στηριζόταν σε άρθρα του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα. Η προσπάθεια αφορούσε τους 5 βαθμούς που αφαιρέθηκαν αντί τριών, αφού η ομάδα θεωρήθηκε υπεύθυνη της διακοπής του αγώνα με τον Ηρόδοτο. Ακόμη, η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών δεν στηρίζεται πουθενά, γιατί οι φίλαθλοι δεν έκαναν αξιόποινες πράξεις.

*Υπομονή ως την επόμενη Τρίτη, οπότε ο Σκουτέρης θα ανακοινώσει την απόφαση της Επιτροπής…

 

Χάος στον Αίαντα

Ούτε στην προχτεσινή τρίτη συνέλευση του Αίαντα Γαστούνης είχαμε κάτι το ενθαρρυντικό και ευοίωνο για το μέλλον του ιστορικού σωματείου. Πεντέξι άτομα συγκεντρώθηκαν, αλλά να με συγχωρούν όλοι οι φίλαθλοι Γαστουναίοι, αυτό δεν λέγεται συνέλευση. Λέγεται απλώς μάζωξη… Και να σκεφτούμε όλοι, πως ο Αίας βγήκε πρωταθλητής στην Α2 Κατηγορία.

 

Στα Λεχαινά βγήκε συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η συνέλευση του Ηλειακού Λεχαινών. Βγήκε νέο συμβούλιο, το οποίο θα ανακοινωθεί οσονούπω. Διαπιστώθηκε πως στην ομάδα υπάρχει νοικοκυριό. Το μπάτζετ θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, αλλά φέτος οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες.

 

Μικρές, πικρές ιστορίες

Η ΕΠΣΗ αποφάσισε να γίνει το Σάββατο ο τελικός του Προπαιδικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Αστέρα και τη Θύελλα Πύργου, στο δημοτικό στάδιο της Αμαλιάδας. Ο τελικός έχει μικρή ιστορία, καθώς ο Αστέρας πήγε ως εκεί με μία νίκη άνευ αγώνα επί της ομάδας «Αμαλιάδα 2008», γιατί η δεύτερη είχε τους δικούς της λόγους και δεν κατέβηκε στο δεύτερο ματς, παρότι είχε κερδίσει στο πρώτο (2-0).

*Έπειτα, στο άλλο ζευγάρι (Θύελλα Πύργου-Ερμής Πύργου), δεν έγινε το δεύτερο παιχνίδι, γιατί η πρώτη ομάδα έκανε ένσταση για αντικανονικό γήπεδο (το γήπεδο Φερεκίδη) κι ο διαιτητής δεν το τέλεσε. Η Πειθαρχική της ΕΠΣ, με απόφασή της έκρινε πως σωστά ο διαιτητής δεν τέλεσε το παιχνίδι, μηδένισε τον Ερμή και ως εκ τούτου όρισε τον τελικό που αναφέραμε πιο πάνω. Μικρές, πικρές ιστορίες προχειρότητας στα πρωταθλήματα υποδομής!

 

Πειραματόζωα

Απέτυχαν με το τεστ φυσικής κατάστασης εκεί στην Επιτροπή Διαιτησίας. Είχαν δώσει ανακοίνωση πως στις αρχές Ιουνίου θα έκαναν τεστ φυσικής κατάστασης για διαιτητές υποψήφιους προς αξιολόγηση. Έβγαλαν με πρωτοβουλία, ίσως του Μάνθου, κι ένα κατάλογο κάπου 14 διαιτητών, ανάμεσα στους οποίους και η Ευγενία Δρουβιώτη. Στον κατάλογο περιλαμβάνονταν όλοι οι αξιολογημένοι φέτος και ορισμένοι υποψήφιοι προς αξιολόγηση. Το σκεπτικό τους να γίνει τώρα τεστ ήταν λανθασμένο, γιατί η ΚΕΔ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα κάνει τις δοκιμασίες, αφού πρώτα θα ανακοινωθούν οι αξιολογήσεις. Απορούμε μάλιστα πως συμφώνησε μαζί τους και ο γυμναστής των διαιτητών, ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος.

*Τελικά το τεστ οδηγήθηκε σε αποτυχία. Αρχικά δεν πήγαν όσοι διαιτητές κλήθηκαν. Μάλιστα μάθαμε ότι ενδιάμεσα άλλαξε ο κατάλογος των διαιτητών, αλλά δεν ανακοινώθηκε. Ούτε υπήρξε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα. Πήγαμε στο Ενωσιακό. Πλην των αξιολογημένων, διαπιστώσαμε απουσίες. Αφήστε που δεν ολοκληρώθηκε το τεστ. Αν είναι δυνατόν αυτή την εποχή ο διαιτητής να τρέξει είκοσι σαραντάρια στο χρόνο τους!

*Απέτυχαν οι άνθρωποι της διαδικασίας κι εδώ! Να καταλάβουν ότι οι διαιτητές δεν είναι πειραματόζωα…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος