FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ήττα ντροπιαστική

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κάποια πράγματα ούτε γίνονται, ούτε ευλογούνται! Έτσι, η προχτεσινή συντριβή του Κοροίβου από τον Ολυμπιακό ήταν πρωτοφανής και πρωτάκουστη. Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα για τους «μπλε» που συμπλήρωσαν εκατό παιχνίδια στα «σαλόνια».

*Οι παίκτες του κόουτς Καλαμπάκου άντεξαν ένα δεκάλεπτο (21-27) και μετά εξαφανίστηκαν από το παρκέ! Είναι αξιόλογο, αξιοσημείωτο και αξιομνημόνευτο πως οι πρώτοι σκόρερς της ομάδας ΝτεΚόζι, Πόσλι είχαν μαζί δύο πόντους με 0/11 σουτ!

*Όλα αυτά μπροστά σε 1400 φιλάθλους που είδαν το παιχνίδι. Επόμενος αγώνας για τον Κόροιβο, το Σάββατο έξω με ΠΑΟΚ.

 

Ο 47ος τελικός

Γίνεται σήμερα στο στάδιο Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» ο 47ος τελικός Κυπέλλου, ανάμεσα στον πολυνίκη του θεσμού Αστέρα και στον  Α.Ο. Ξενοφών Κρέστενας. Η Διοργανώτρια ΕΠΣ, φρονίμως ποιούσα, άφησε κατά μέρος τις αντιρρήσεις και τα πείσματα κι άκουσε τη φωνή των σωματείων και τελεί το παιχνίδι εκεί που πρέπει. Έτσι, θα αποφύγουμε  το «πούσι» της Σπιάντζας και το ανοιξιάτικο κρύο της παραλίας. Και να πω και κάτι άλλο. Κακώς αρχίζει τόσο αργά το παιχνίδι. Στις 5 καλή ώρα ήταν!

 

Η τύχη στα χέρια του!

Ο Αστέρας κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του! Είναι μια ανάσα πριν την κατάκτηση του τίτλου στον 5ο Όμιλο, καθώς πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Καλαμάτας (3-1). Οι «βυσσινί» παρά τη βροχή, που έπεφτε εκνευριστικά και ασταμάτητα έπαιξαν καλά και «καθάρισαν» πανεύκολα στο α΄ ημίχρονο!

*Δύο αμυντικοί, οι Μπανούσης-Παγώνης, πέτυχαν το πρώτο τους φετινό γκολ, ενώ ο Κέρι σκόραρε για 18η φορά, μετά από καταπληκτικό παιχνίδι. Το γκολ της «Μαύρης» πέτυχε ο πατριώτης μας, Παπουτσογιαννόπουλος.

*Κάπου 400 φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι καθώς η ημέρα και ώρα του αγώνα δεν επέτρεπαν να προσέλθει περισσότερος κόσμος.

 

Πρώτος σκόρερ ο Σωτηρόπουλος

Το γράψαμε και το περιμέναμε να επιστρέψει ο Πανηλειακός νικηφόρα από την Πύλο. Έδωσε τη χαριστική βολή στον Τσικλητήρα. Ο Σωτηρόπουλος πέτυχε το ένατο φετινό του γκολ και πέρασε τον Κρεββατά, ενώ ο Μπουρνέλης έκανε με «γεια» το γκολ και ο Γκοτσούλιας σκόραρε για δεύτερη φορά!

 

Ούτε… ψύλλος

Αναπάντεχη ήττα έκανε ο Παμβουπρασιακός στην έδρα του από την επτάψυχη Αχαϊκή (0-1) και τώρα ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Θα τα παίξει όλα στο φινάλε κόντρα στον Πανηλειακό!

 

Τίτλος τιμής

Την εικοστή τρίτη νίκη της πέτυχε τη Δευτέρα η Νίκη Τραγανού, που ήδη έχει ξεφύγει 15 ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη στη βαθμολογία Δόξα! Η νίκη της επί του Αλφειού ήρθε μ’ ένα γκολ του μεγάλου γκολεαντόρ Δημήτρη Κολοτούρου, ο οποίος φέτος έφτασε τα 16 γκολ.

*Στο μεταξύ το φετινό ταξίδι στο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με μια ήττα στην Αμαλιάδα, που έφερε και τον αποκλεισμό της ομάδας στην  ημιτελική φάση από τον Αστέρα. Η ομάδα στην πορεία της, έπαιξε οκτώ φορές  εκτός έδρας (!) για το Κύπελλο και μόνο μια φορά στο Τραγανό, στον πρώτο ημιτελικό! Ήταν κάτι το εντυπωσιακό, αλλά η Νίκη άντεξε και αποκλείστηκε από ομάδα ανώτερης κατηγορίας και μάλιστα πρωτοπόρου στη βαθμολογία. Αυτό αποτελεί τίτλο τιμής για όλους που ασχολούνται με τη Νίκη!

 

Μέσα ο Ενιπέας, έξω τα Σαβάλια!

Φαίνεται να κλείνει η τετράδα των πλέι-οφ στην Α΄ τοπική, όπως ακριβώς τα είχαμε γράψει πριν από δύο εβδομάδες. Από την τελευταία αγωνιστική, βγήκε ο Ολυμπιακός και μπήκε ο Ενιπέας. Θεωρούμε πως έτσι έχει κλείσει η τετράδα, όχι όμως και η σειρά!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Όπως είχα προαναγγείλει από τη στήλη μου, δεν παραβρέθηκα στη συνέλευση της ΕΠΣ για δικούς μου λόγους. Έτσι, δεν έχω ακριβή αντίληψη των λεχθέντων. Έπειτα, οι δύο άλλες τοπικές ελάχιστα πράγματα έγραψαν γύρω από κρίσιμους τομείς της Διοργανώτριας. Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον τομέα διαιτησία. Οι πληροφορίες που αντλούμε εμπεριέχονται στο διοικητικό απολογισμό που κυκλοφόρησε. Αυτή τη φορά δεν είχαμε φανφάρες για την ηλειακή διαιτησία, η οποία από τους 62 διαιτητές έχει μόνον επτά (7) διαιτητές αξιολογημένους! Αυτό δεν είναι κάτι που περιποιεί τιμή στους επικεφαλής της διαιτησίας. Γι’ αυτό ίσως φέρανε εδώ το Μάνθο…

*Ο Θανάσης Γκατζόπουλος που μπήκε στη διαιτησία το 2003, ορίστηκε διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου. Τον είχαμε αναφέρει, όχι ονομαστικά, αλλά περιφραστικά για όσους γνωρίζουν. Είναι φέτος ο πρώτος σε παιχνίδια Α΄ τοπικής (17 ως τώρα), ενώ και πέρυσι ήταν δεύτερος στη σειρά με 25, άρα αρκετά έμπειρος. Βοηθοί του οι Ρουμπάνης Δημ., Παναγόπουλος (της σχολής 2012), ενώ τέταρτος ο έμπειρος Στάμος Σφυρής. Είναι γνωστό πως η διαιτησία του τελικού δεν παίρνει αμοιβή, παρά μόνο ένα αναμνηστικό.

*Στην Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζουν το… θεάρεστο έργο τους. Όποιους θέλουν χρησιμοποιούν, ενώ δεν τιμωρείται κανείς κι αν τους ξεφύγει κάποιος μένει για μια αγωνιστική εκτός και επανέρχεται δριμύτερος. Στα αζήτητα αφήνουν όποιον θέλουν…

*Στο μεταξύ απόψε θα οριστούν οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου. Ο κ. Κυριακάκης θα κάνει τον τελευταίο φετινό ορισμό του για την ομάδα της Σαλμώνης… Αναμένουμε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος