FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έχασε στο ντέρμπι του πορθμού

Ημερομηνία: 09-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εκ των πραγμάτων το παιχνίδι στη Χαλκίδα ήταν δυσκολότατο για τον ΠΑΟ Βάρδας. Το Σάββατο γράψαμε για ντέρμπι στην πόλη του πορθμού. Οι Ευβοιώτες χρειάστηκε να αλλάξουν δύο προπονητές και ο τρίτος ο Χαλκιδαίος, Αντώνης Αυλωνίτης, έφτιαξε την ομάδα,  με τις προσθήκες του Γενάρη, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Απέναντι σε αυτή την ομάδα πάλεψαν οι «πράσινοι» που είχαν και πάλι τεράστιες ελλείψεις αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι. Και δεν το πήραν, γιατί δεν είχαν τύχη. Πάλι είχαν ευκαιρίες. Δύο φορές ο Γ. Πολίτης και μια φορά ο Αγουρίδης δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και μοιραία έχασαν.

*Θετικοί οι Καλογερόπουλος (που εξελίσσεται) και ο Παλιάτσας που αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής. Το παιχνίδι παρακολούθησαν χίλιοι θεατές και ο ρέφερι Σχίζας (Αθήνας) ήταν εξαιρετικός, αφού έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη!

 

Έσπασαν πάλι τα δοκάρια

Όπως στον πρώτο γύρο, έτσι και προχτές οι «βυσσινί» σπάσανε τα δοκάρια, έμειναν στο 0-0 κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να καπαρώσουν την πέμπτη θέση. Ο Αστέρας ήταν μια κλάση ανώτερος από τον Τσικλητήρα Πύλου, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να βρει δίχτυα. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, πρώτα ο Σταθάτος και… καπάκι ο Γκατιάγκα βρήκαν εμπόδιο στα δοκάρια του Κόκκαλη, που κράτησε αλώβητη την εστία του κι έτσι ο Ολυμπιονίκης επέστρεψε στη Μεσσηνία με τον πόντο που του παρέχει άνεση.

*Ζόρο, άρχοντας, Μπουτσικάκης απροσπέλαστος κι ο Μπουζούρας που έσβησε τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων, τον Κερμενίδη, ήταν οι πρωτοκορυφαίοι βυσσινόλευκοι που έπαιξαν μπροστά σε 300 φιλάθλους και γύρω-γύρω να γίνονται μπαράζ. Απαρατήρητος πέρασε ο ρέφερι Αγρανιώτης (Λακωνίας).

 

Αγώνας ως το τέλος

Ζευγολατιό και Δόξα Μεγαλόπολης θα παλέψουν ως το τέλος για τη σωτηρία. Ισοβαθμούν με 22 πόντους, παίζουν μέσα με Αιολικό και Παναργειακό και έξω με Αχαϊκή και Αιολικό αντίστοιχα και ο σώζων εαυτόν, σωθείτω! Η ομάδα της Αρκαδίας προχτές τσίμπησε το ποντάκι στην Ερμιονίδα.

 

Νίκη μπροστά σε λίγο κόσμο

Όπως αναμενόταν ο Πανηλειακός έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Α΄ τοπικής, αφού κέρδισε τον Α.Ο. Ξενοφών στο στάδιο με 2-0. Ήταν η τέταρτη νίκη των ερυθρολεύκων του Πύργου επί της ομάδας της Κρέστενας φέτος και στους δύο θεσμούς.

*Η Νίκη θεμελιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο ο Πανηλειακός έβγαλε στο χορτάρι ποιότητα. Είχε ευκαιρίες και αξιοποίησε τις δύο απ’ αυτές. Με Βλαχόπουλο και Πλαστουργό. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σπύρου Αντωνόπουλου, ο οποίος κοούτσαρε για πρώτη φορά την ομάδα, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, συνέχισαν να είναι το ίδιο καλοί. Είχαν σπουδαία κυκλοφορία της μπάλας. Δεν έχει σημασία, αν δεν έκαναν άλλο γκολ. Είχαν όμως πολλές τελικές και δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά.

*Η εικόνα του κόσμου δεν μπορούμε να πούμε  ότι ικανοποίησε, παρά την πρόσκληση της διοίκησης. Η ομάδα έχει ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα που προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα σε ένα τέτοιο ματς να έχει μόνο 300 φιλάθλους στο γήπεδο.

*MVP  του αγώνα ο Κώστας Βλαχόπουλος που άνοιξε το σκορ κι έβαλε τα θεμέλια της νίκης.

 

Στάθηκε καλά ο Α.Ο. Ξενοφών

Χωρίς βασικά του στελέχη πλέον ο Α.Ο. Ξενοφών δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός στο πρώτο παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Οι Ζούλης, Παναγόπουλος, Τσάμπρας είναι αναντικατάστατες ομάδες. Επιστρατεύτηκε ο Ζαπάντης, ενώ ο Πλατανίτης έφυγε τραυματίας νωρίς. Εντούτοις η ομάδα της Κρέστενας στάθηκε καλά στο γήπεδο, απέναντι στους πρωτοπόρους. Θα μπορούσε δε να απειλήσει, αν ήταν περισσότερο τυχερός στις περιπτώσεις του σουτ του Μπάρκα ή του φάουλ του Μιλοσέφσκι. Προς το τέλος του αγώνα φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις κι αυτό ήταν φυσιολογικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί αύριο στο γήπεδο Κρέστενας.

 

Προβάδισμα οι Πυργιώτες

Ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές της Α2 Κατηγορίας κάνουν διακοπές, ο Πέλοπας και η Δόξα Ελαιώνα πασχίζουν να κρατηθούν στην κατηγορία. Την Κυριακή δώσανε το δεύτερο παιχνίδι και το πήρε η ιστορική ομάδα του Πύργου (2-0). Πρωταγωνιστές ο Κανελλόπουλος, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε το πρώτο γκολ και ο νεαρός Νικολόπουλος, ο οποίος στο 56΄ έκανε το 2-0 και εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του!

*Πριν ανοίξει το σκορ τραυματίστηκε ο μπακ της ομάδας του Μαλαπασίου, Φώτης Δρακόπουλος, σε σύγκρουση με αντίπαλό του. Επικράτησε αγωνία και σύγχυση στις τάξεις της Δόξας, η οποία δέχτηκε το πρώτο γκολ που ήταν καθοριστικό για την παραπέρα εξέλιξη του αγώνα.

*Τώρα οι δυο ομάδες πάνε για τρίτο παιχνίδι. Εκεί θα κριθεί η παραμονή…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot