FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έσπασε το… ρόδι ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

 Αυτό που περίμεναν όλοι εναγωνίως στην Αμαλιάδα, δηλαδή να πάρει ένα διπλό ο Κόροιβος εκτός έδρας, έγινε το Σάββατο του Αη Γιαννιού στην Πάτρα. Με φευγάτα τα… καλλικατζάρια οι «Μπλε» είδαν Θεού πρόσωπο και πήραν μια νίκη (81-79) που τόσο είχαν ανάγκη. Παρακολούθησα το παιχνίδι τηλεοπτικά από τη Nova. Εννοείται πως παρακολούθησα αποσπάσματα γιατί συγχρόνως (όπως ξέρουμε) μεταδίδονται πέντε παιχνίδια. Δεν είχα έτσι πλήρη εικόνα, αλλά ήταν καλά ενημερωτικά τα όσα έβλεπα.

*Οι παίκτες του Κοροίβου έκαναν κατάθεση ψυχής στο τερέν. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αποθεωτικό γι’ αυτούς, αφού έτρεξαν ένα σερί 18-3, το οποίο εξάντλησε ψυχικά τους Πατρινούς. Όλα βέβαια κρίθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ στην απόφαση του Αγγέλου να παίξει σταματώντας το χρόνο, τόσο ο Σταρκς όσο και ο Μιλουτίνοβιτς ήταν σχετικά εύστοχοι. Να εξάρουμε τη φοβερή ευστοχία του Αμερικανού Γκότσερ και την καλή εμφάνιση του Χατζηνικόλα.

*Η πλάκα είναι πως οι παρουσιαστές της Nova, μετά τη λήξη των αγώνων διερωτώντο ποια νίκη εκτός έδρας είναι πιο σημαντική: το διπλό του Κοροίβου ή το διπλό της Δόξας στο Ρέθυμνο. Κατέληξαν ότι πιο σημαντικό είναι αυτό της ομάδας από τα Επτάνησα, επειδή το Ρέθυμνο είναι πιο ανταγωνιστικό! Μάλιστα, για τη Δόξα τόνισαν πως «μαύρο φίδι που θα τους έτρωγε, αν έχαναν! Μπορεί να έχουν και δίκιο. Όμως και ο φιλοπαίγμων Καλαμπάκος τόνισε με έμφαση: «δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε όλο χαρά με τα αποτελέσματα που ήρθαν». Σαφής υπαινιγμός για τη νίκη των Τρικάλων επί του δυνατού ως τώρα Κολοσσού.

Λάθος η αναβολή

Στο άρπα κόλλα η ΕΠΟ της εξομάλυνσης,  αποφάσισε αναβολή όλων των αγώνων του τρίτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Την τελευταία στιγμή πήρε την απόφαση. Δουλειές του ποδαριού, γιατί, όπως έγινε ο αγώνας στη Μυτιλήνη,  θα γίνονταν και οι υπόλοιποι αγώνες. Τώρα οι ομάδες θα ταλαιπωρηθούν, γιατί αυτοί στα γραφεία τους θα είναι και θα απολαμβάνουν την θαλπωρή. Λάθος κατά τη γνώμη μου και αμαρτίαν ουκ έχω!

Με Αρβανίτη ο Αστέρας

Ο Δημήτρης Αρβανίτης είναι μια έμπειρη μονάδα, με την οποία ενισχύεται ο Αστέρας Αμαλιάδας, στην προσπάθεια που κάνει το Δ.Σ. των «βυσσινί», ώστε να αλλάξει προφίλ η ομάδα. Ο 37χρονος γηγενής που ξεκίνησε από τον συντοπίτη Εθνικό. Το 2000 μεταγράφηκε στον Ηλειακό Λεχαινών αγωνιζόμενος στη Δ΄ Εθνική, τότε που μεγαλουργούσε η ομάδα των «γαλάζιων καβαλάρηδων». Από εκεί ο Δημήτρης έκανε το μεγάλο άλμα, παίζοντας σε πολλές ομάδες Α΄ και Β΄ Εθνικής. Τελευταίος σταθμός ο Πανελευσινιακός. Ήδη ο παίκτης εντάχτηκε στην ομάδα, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στις τάξεις του Αστέρα. Λογικά το δελτίο του θα είναι έτοιμο για αύριο κι ο παίκτης θα παίξει στη Ν.Μανολάδα κόντρα στην Αχαϊκή για το Κύπελλο.

Έκλεισε το γύρο νικηφόρα

Στο παγωμένο στάδιο Πύργου, ο Πανηλειακός πέτυχε τη 16η φετινή του νίκη και με το κλείσιμο του α΄ γύρου έχει ξεφύγει των αντιπάλων του, οι οποίοι θα αποτελέσουν (λογικά) την τετράδα των πλέι-οφ. Διακόσιοι φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι. Ένα καλό μονότερμα των «ερυθρολεύκων». Ο Σπύρος Αντωνόπουλος κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που είχε κατεβάσει την περασμένη Τετάρτη  στο γήπεδο Καράτουλα με τον Κένταυρο. Μάλιστα, είχαμε το ίδιο σκηνικό με τον Σάκη Τσουκαλά να αισθάνεται ένα «τσίμπημα» στη γάμπα  και να γίνεται αλλαγή πάλι από το Γκουβέρο.

*Δύο γκολ πάλι από το Φώτη Παναγόπουλο που ήταν εξαιρετικός κι έφτασε τα 8 γκολ. Ένα γκολ από το Δημήτρη Παναγιωτόπουλο που χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ, ένα και από τον Πλαστουργό (τα έκανε 8) κι ένα από τον Χατζηστάμου (το τέταρτο φέτος).

*Στα καλά μηνύματα η χρησιμοποίηση στο 74΄ του Βλαχόπουλου, μετά από τόσο καιρό δηλαδή, από τη 12η αγωνιστική, όταν είχε τραυματιστεί και αποχωρήσει στο 8ο λεπτό στο ματς με τον Ξενοφώντα.

*Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Θεοδωρακόπουλος, Βουργουντζής, Καραβατάς και για πρώτη φορά ο Πρέντι (από την Ακαδημία).

*Η ομάδα προπαίδων του Πανηλειακού επικράτησε της αντίστοιχης του Αιόλου με σκορ 5-1 για το οικείο πρωτάθλημα. Τα γκολ πέτυχαν οι Θεοδωρόπουλος (2), Καλομοίρης, Κωστόπουλος και Λυμπερόπουλος.

Τον «πολέμησαν» εκ των ένδον

Στην ατελείωτη σειρά των παραιτηθέντων προπονητών από τον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής προστέθηκε από προχτές και ο Γιάννης Δανίκας. Τον θεωρώ επιτυχημένο. Ως τώρα έχει τον Ηλειακό του Βαρθολομιού στη δέκατη θέση της βαθμολογίας,  ισόβαθμο του Ενιπέα, με τον οποίο στον α΄ γύρο είχαν έλθει ισόπαλοι στο Λαντζόι. Επί ημερών Δανίκα, οι ερυθρόλευκοι έχουν έξι  νίκες, τρεις ισοπαλίες και οχτώ ήττες.

*Ο Αμαλιαδίτης προπονητής ήρθε αντιμέτωπος με διάφορες καταστάσεις και τριβές. Με άλλα λόγια με μια πολεμική κατάσταση εντός του συμβουλίου, έξωθεν καθοδηγούμενη. Απείλησε προ καιρού με παραίτηση, αλλά συγκρατήθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. και παρέμεινε, ώσπου προχθές, μετά την ήττα από τα Σαβάλια, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot