FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έσπασαν καρδιές στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 29-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos-kalampakos

Δεν έφτασε η κανονική διάρκεια του αγώνα του Κοροίβου με το Λαύριο. Χρειάστηκε πεντάλεπτη παράταση και οι άτυχοι του κανονικού αγώνα, κέρδισαν με τη ψυχή στο στόμα. Όρθιοι 800 τόσοι φίλοι του μπάσκετ παρακολούθησαν τις προσπάθειες των «Μπλε» που έφτασαν σε πανάκριβη νίκη, η οποία (παρότι νωρίς) τους κρατάει «ζωντανούς» στην παραμονή.

– Στην κανονική διάρκεια του αγώνα το Λαύριο ισοφάρισε (73-73) στα 7΄΄ πριν τη λήξη με τον εξαιρετικό Γιανγκ με 2/2 βολές. Στην τελευταία επίθεση ο Μιλουτίνοβιτς αστόχησε σε δίποντο πιεζόμενος…

– Στην παράταση, μέσα σε πανδαιμόνιο, που το ενέτειναν οι φωνές κατά της διαιτησίας, οι «Μπλε» προηγήθηκαν στα 37΄΄ με καλάθι του συμπαθητικού Σέρβου Μιλουτίνοβιτς (86-84). Ακολούθησε επιθετικό φάουλ-σωτήριο του Περράκη και ο Χατζηνικόλας εύστοχος από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας»  έκανε το 88-84, μέσα σε παραλήρημα των φίλων του Κοροίβου. Ήθελε 30΄΄ για τη λήξη και ακολούθησε ρεσιτάλ  χαμένων ευκαιριών (τρίποντο Γιανγκ), δίποντο Αθανασούλα, άστοχο φάουλ του Γκότσερ, άστοχο τρίποντο Μπολντς). Ο Πόλαρντ με μία βολή έκανε το 89-84 και στα 5΄΄ ο Χάμιλτον το 89-86. Εκεί έκλεισε το σκορ. Μια 5λεπτη παράταση, μισός αιώνας…

Παραλειπόμενα από την  Ήλιδα

Τέσσερις ξένοι και ο Μιχάλογλου ήταν η πεντάδα που ξεκίνησε το ματς. Μπροστά σε 800 περίπου φιλάθλους, από τους οποίους 30-40 από το Λαύριο. Η αρχική πεντάδα (Γκότσερ, Μπράουν, Χολ, Βαν Όοστρουμ) και Μιχάλογλου, όπως αναφέραμε.

– Με δύο τεχνικές ποινές φόρτωσε ο ρέφερι Σώμος τον πάγκο του Λαυρίου (η πρώτη στον προπονητή) για διαμαρτυρία.

– Στο 5΄.51΄΄ της δεύτερης περιόδου μπήκε στο παρκέ ο νεοαποκτηθείς Πόλαρντ. Χειροκροτήθηκε θερμά και αμέσως πέτυχε με δύο βολές τους πρώτους του πόντους. Συνολικά ο Πόλαρντ έπαιξε 18 λεπτά, πέτυχε 9 πόντους από 3/5 δίποντα και 3/4 βολές. Πολύ ικανοποιητικός. Μάλιστα έριξε και μια τάπα στο Χάμιλτον.

– Σε προσπάθεια τριπόντου, ο Αθανασούλας έκανε φάουλ στον Βαν Όοστρουμ. Ο Ολλανδός ήταν εύστοχος και στις τρεις βολές κι έκανε το 36-25.

– Το ξεκίνημα στο β΄ μέρος ήταν τρομερό. Ξεκίνησε με την εκτέλεση τεχνικής ποινής από τον Μπράουν (43-32). Ακολούθησαν πέντε επιθέσεις άποντες, ώσπου ο Γκότσερ με δύο αλλεπάλληλα τρίποντα έκανε το σκορ 49-36.

Η αποβολή του Μπράουν

Στα 6΄.05΄΄ χρεώθηκε με 5ο φάουλ ο Μπράουν ενώ του δόθηκε και τεχνική ποινή γιατί εκνευρισμένος πέταξε την κορδέλα από το κεφάλι του. Εκεί πλησίασε το Λαύριο (62-59). Ο Αμερικανός τα πήρε κοντά τα φάουλ. Ίσως θα έπρεπε μετά το τέταρτο να αποσυρθεί, ώστε να ηρεμήσει.

– Καλύτεροι από τους «Μπλε» ήταν ο Γκότσερ που έπαιξε 39 λεπτά και σημείωσε 16 πόντους, με 4/7 τρίποντα και κανένα λάθος. Ακολούθησε ο Χολ (ιδίως στο α΄ μέρος) και ο Βαν Όοστρουμ με 16 πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής, με 11/14 βολές αλλά και τέσσερα λάθη.

– Με λάθη η διαιτησία σε βάρος του Κοροίβου, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος για τα σφυρίγματά της. Οι Σώμος, Μαλαμάς ήταν λιγότερο κακοί, σε σχέση με τον Τζαφλέρη που το παίζει βεντέτα στο 72-69 αντί να δώσει φάουλ υπέρ του Βαν Όοστρουμ καταλόγισε πάτημα στη γραμμή, το οποίο έκανε αφού σπρώχτηκε. Η απόφασή του ήταν μια έμπνευση.

– Επόμενη έξοδος του Κοροίβου στο ΟΑΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσει την μέχρι προχθές αήττητη ΑΕΚ.

Τέλος ο Βλάχος

Η βαριά ήττα του Αστέρα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή σήμανε και το τέλος του Μιχάλη Βλάχου από τον πάγκο των «βυσσινί». Ο Αθηναίος τεχνικός έκανε λάθη τακτικής, αφού έδωσε εντολή  να παίξει η ομάδα στην Αγυιά, κατά της πρωτοπόρου Παναχαϊκής, ψηλά, λες και ήταν η Μπαρτσελόνα!

– Το λάθος αυτό το συνέχισε και στην επανάληψη. Δεν τον δίδαξε τίποτε άραγε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ούτε τον είχε διδάξει κάτι η ήττα στη Μεγαλόπολη. Η νίκη επί του ΠΑΟΒ λες και τον υπνώτισε. Μοιραία πλήρωσε το μάρμαρο. Άλλωστε  δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος προπονητής που εκδιώκεται, πληρώνοντας τα λάθη και την έλλειψη πρόνοιας σ΄ έναν εκτός έδρας αγώνα. Γι’ αυτό άλλωστε λέμε πως ο πάγκος μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα.

– Δύο τρία ακόμη πράγματα από τον αγώνα. Δεν έφταναν όλα τ΄ άλλα είχαμε και  το ρέφερι από την Ανατολική Αττική, το Βλάχο, το διαιτητογιό που εφηύρε πέναλτι (στήθος Μπουτσικάκη) και τη βοηθό Γκόντα που άφησε το Σιαλμά να σκοράρει το 5-0 από φανερή θέση οφσάιντ.

– Έτσι, οι εκατό φίλοι του Αστέρα που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα επέστρεψαν οργισμένοι από τη βαριά ήττα που είχε ως συνεπακόλουθο την απομάκρυνση του προπονητή Βλάχου, ο οποίος δεν προνόησε στην επανάληψη, με τελειωμένο αποτέλεσμα, να βγάλει τους Μπαρμπαρούση, Παπουτσή που πήραν τέταρτη κίτρινη κάρτα.

– Ψάχνουν τώρα τον αντικαταστάτη του. Στην Ηλεία δεν υπάρχει. Ο Χρ. Παρασκευόπουλος πιθανόν να εξεταστεί. Μέχρι την Τετάρτη κάτι θα γίνει, καθώς την επόμενη αγωνιστική έρχεται το Λουτράκι.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος