FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έρχεται η ώρα για τον Πανηλειακό

Ημερομηνία: 26-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τι του έμεινε του Πανηλειακού πλέον, τώρα που έφτασαν οι τελικοί του πρωταθλήματος; Κακά τα ψέματα και για να ξέρουμε τι λέμε, δεν υπάρχει φίλαθλος στον Πύργο που να υποστηρίζει τους ερυθρόλευκους και να μην αισθάνεται περήφανος για όλα αυτά που έκαναν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Στις 34 αγωνιστικές, έκαναν 31 νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες.

*Ωστόσο δεν υπάρχει φίλαθλος που να μην προβληματίστηκε  από την ήττα στην Κρέστενα και την ισοπαλία στον Πύργο στα πλέι-οφ. Η δεύτερη θέση δεν αρμόζει στον Πανηλειακό αλλά δεν υπάρχει και χρόνος για μοιρολόι μετά το 0-0 με τη Νίκη στον Πύργο στο πρώτο παιχνίδι. Έρχεται η ώρα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μπροστά του έχει τώρα ένα ματς. Αυτό θα το διεκδικήσει με όση δύναμη διαθέτει η ομάδα.

*Για το παιχνίδι του Πύργου και το 0-0 υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης. Όμως πέρασε μια βδομάδα. Οι παίκτες ανάλαβαν δυνάμεις. Ο Σπύρος Αντωνόπουλος τώρα ξέρει καλύτερα τι ακριβώς θα κάνει. Πειραματισμοί τέλος. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Μέχρι και ο Βασίλης Λυρής είχε έρθει την περασμένη Κυριακή. Όλοι στηρίζουν τον Πανηλειακό…

 

Όπως έπρεπε η Νίκη

Η Νίκη Τραγανού στο πρώτο παιχνίδι παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Δυνατή στα μετόπισθεν κι άκρως επικίνδυνη επιθετικά. Πρόσεξε πολύ τα μετόπισθεν ο Θοδωρής Λούρμπας. Έκλεισε τους χώρους κι άφησε στον Πανηλειακό μια ακίνδυνη πρωτοβουλία. Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας του Τραγανού αρκέστηκε μόνο σε δύο αλλαγές κι αυτές για να «φάει» χρόνο.

*Γαργαρώνης και Μπελεκούκιας ήταν εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο. Ο Χαράλαμπος και ο Κώστας Κολοτούρος «έσβησαν» τους αντιπάλους τους, ενώ καλός ήταν και ο 18χρονος Καλογερόπουλος. Γενικά δεν υπάρχει υστερήσας από τους  «μπλε». Έδωσαν τα πάντα για την ομάδα τους. Στην έδρα τους θα είναι ακόμη καλύτεροι και απειλητικοί.

 

Τα λάθη πληρώνονται με υποβιβασμό

Ασυγχώρητα λάθη έκανε η διοίκηση του Ηλειακού Βαρθολομιού. Λάθη που πληρώθηκαν με έναν άδοξο υποβιβασμό!

*Η ομάδα ανέβηκε στην Α΄ τοπική την περίοδο 2014-2015 και τον τρίτο χρόνο παρουσίας της υποβιβάστηκε. Την πρώτη παρουσία του τερμάτισε 11ος με 36 βαθμούς και άνετη παραμονή. Παραπλήσια εμφάνιση και πέρυσι. Τερμάτισε 10ος με 39 βαθμούς. Τότε ξεκίνησε με προπονητή το Δούμα. Συνέχισε με τον Κουρή και κατέληξε με το Φερέτο!

*Τα ίδια και φέτος. Ξεκίνησε με το Δανίκα. Στο δρόμο διαφώνησε το συμβούλιο κι έφερε το Φερέτο. Ακολούθησε ο Αριδάκης και στα πλέι-άουτ ο Μιχάλης Καλαρίτης. Η αρχική επιλογή του Δανίκα ήταν επιτυχής. Στο δρόμο όμως άρχισαν οι εσωτερικές διαμάχες και τα προβλήματα. Ο Γιάννης ζήτησε την απομάκρυνση του Αχαιού Καρατζανίδη. Χωρίστηκε στα δύο το συμβούλιο και τελικά έφυγε ο Δανίκας. Αργότερα έφυγε και ο Αχαιός που ήρθε στο τέλος, στα λεγόμενα απότρυγα.

* Η πορεία δείχνει το λάθος της διοίκησης. Απολογισμός 21 βαθμοί στον α΄ γύρο, 16 στο β΄. Αγώνες διαβάθμισης και υποβιβασμός.

 

Άφαντος ο Δούρος!

Η ισοπαλία με τον Πανηλειακό  στο γήπεδο των Θινών ήταν η τελευταία αναλαμπή για το ιστορικό σωματείο του Βαρθολομιού. Πανηγυρίστηκε εκείνη η ισοπαλία, χωρίς κάποιος να προβλέψει τη συνέχεια. Ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές ήττες, μέσα από Κουρτέσι, έξω από Αλφειό, μέσα από Καβάσιλα κι έξω από Σαβάλια. Στο μεταξύ έγινε άφαντος ο γκολκίπερ Δούρος και στα δοκάρια ο Βύτανος!

*Η νίκη στη Γαστούνη επί του Χαβαρίου ήταν μια αναλαμπή. Στο τρίτο παιχνίδι, παρά την κινητοποίηση του κόσμου που ακολούθησε την ομάδα, δεν τα κατάφερε. Ιστορική κινητοποίηση  με δύο πούλμαν και πολλά Ι.Χ.. Αξιομνημόνευτη η ακύρωση ενός γκολ ως οφσάιντ (φάση που συζητείται) και η ευκαιρία του 60΄. Από κει και πέρα ακολούθησε η… άβυσσος.

* Όμως το Βαρθολομιό είναι κωμόπολη με 3.500 πληθυσμό. Αδικείται ποδοσφαιρικά. Δεν υπάρχει διοικητικός ηγέτης και τα λάθη πληρώνονται.

 

Απίστευτη επιτυχία του Πηνειακού!

Την τελευταία αγωνιστική περίμενε ο  Πηνειακός να πάρει την άνοδο. Παρά το γεγονός ότι πριμοδοτήθηκε, λόγω πρωτιάς, στον όμιλο του κάμπου με 7 βαθμούς, χρειάστηκε να νικήσει στο γήπεδο Αμπελοκάμπου τους Λέοντες Αμαλιάδας, ώστε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Α2.

*Η ομάδα του Στράτου Καλογεράκου είχε κάποια προβλήματα αγωνιστικά και παρότι έφερε τρεις νίκες εκτός έδρας, εντούτοις δυσκολεύτηκε, γιατί έχασε στην έδρα του από ΑΕΚ, Λέοντες!

*Στο μεγάλο τελικό αιφνιδίασε τους γηπεδούχους Λέοντες. Προηγήθηκε στο 5΄ με δύο γκολ του Αλ. Τσάκου και παρότι ισοφαρίστηκε στο 15΄ με γκολ του Μπάκου και του Θεοδωρόπουλου, πήρε το παιχνίδι στο 54΄ με το χρυσό γκολ του Καλογερόπουλου! Κορυφαίος ο Σουσούνης, ο γκολκίπερ που κράτησε το 2-3.

*Συνολικά η ομάδα της Κεραμιδιάς είχε στα πλέι-οφ 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ιστορική άνοδος, την οποία πέρυσι είχε χάσει στο μπαράζ με τον Κακάβατο.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot