FOLLOW US: facebook twitter

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 22-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

anoixto_laiko_panepistimio

Από τον Ιανουάριο και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο  με έδρα το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αναμένεται να ξεκινήσει  την λειτουργία του από τον  Ιανουάριο του 2017, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, με  την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Ολυμπίας, της ΚΕΔΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, προέβη σε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν  γραφειοκρατικά αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού ζητήματα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη των εγγραφών θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας από εκπροσώπους του  Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τι είναι το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι θεσμός ο οποίος απευθύνεται στους ενήλικες και όχι μόνο, που επιθυμούν την διά βίου πρόσβαση στη γνώση επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους.

Είναι γεγονός ότι οι ενήλικες επειδή μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία εθελοντικά με μοναδικό σκοπό την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωση τους και επειδή η διδασκαλία δεν ακολουθεί τον συμβατικό τρόπο, μαθαίνουν ευκολότερα και βέβαια ακόμη καλύτερα όταν το θέμα είναι ενδιαφέρον για εκείνους.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αλλά και καταξιωμένοι ειδικοί, σε μια σειρά διαλέξεων, ανάλογων θεματικών κύκλων, καταθέτουν εκλαϊκευμένα τις γνώσεις τους και προσκαλούν τους συμμετέχοντες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού ο θεσμός αυτός υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, αναβαθμιζόμενος συνεχώς κι έχοντας περάσει ήδη σε πιο εξελιγμένες μορφές εκπαίδευσης όπως είναι βιωματική εκπαίδευση, η τηλεκπαίδευση κ.λ.π.

Στη χώρα μας ο θεσμός αυτός έγινε ευρύτατα γνωστός μόλις τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2005 οπότε και δημιουργήθηκε το Α.Λ.Π. Κρήτης, η επιτυχία του οποίου έγινε η αφετηρία για την ραγδαία εξάπλωση του.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot