FOLLOW US: facebook twitter

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού: Έκρυθμη η κατάσταση με τους εργαζόμενους-Συνάντηση με Γεωργιόπουλο

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73715″ img_size=”full”][vc_column_text]Η αντιπαράθεση των εκπροσώπων των ΤΟΕΒ με το προσωπικό του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, έχει προκαλέσει μια έκρυθμη κατάσταση σε ότι αφορά τη λειτουργία του εγγειοβελτιωτικού δικτύου στην Ηλεία. Οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ αναφέρουν πως δέχθηκαν απειλές για διώξεις λόγω της επίσχεσης, όπως επίσης ότι θα διωχθούν και θα αντικατασταθούν από ιδιώτες.

«Μας λένε ότι θα μας βάλουν φυλακή τους εργαζόμενους, που παρότι δεν δόθηκαν λεφτά για συντήρηση, κατάφεραν να λειτουργήσουν το έργο! Απλήρωτοι τρεις, πέντε και εφτά μήνες. Αυτοί που έχουν την ευθύνη ας τα βρουν, εμείς έχουμε εργοδότη τη διοίκηση του ΓΟΕΒ, η διοίκηση ας τα βρει με τους ΤΟΕΒ και την εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή της Περιφέρεια» σχολίασαν οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι έχουν δώσει διαβεβαιώσεις πως σε περίπτωση ανάγκης και ακραίων καιρικών φαινομένων θα είναι σε ετοιμότητα, ενώ εξήγησαν πως σκοπός τους δεν είναι να κάνουν επίσχεση εργασίας. «Βρισκόμαστε σε εξαθλίωση, πολλοί λιμοκτονούν και φτάνουμε σε έσχατες καταστάσεις. Πολλοί επόχικοι που έχει λήξει η σύμβαση τους, είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες. Υπήρξε μία συνάντηση πριν από λίγο καιρό και πάρθηκε απόφαση για μία επιτροπή που θα τρέξει το μισθολογικό. Εάν είχαμε λήξει εκείνη την ημέρα την επίσχεση, τότε θα παίρναμε κάποια «ψίχουλα» από κάθε ΤΟΕΒ όπως αποδείχθηκε και πάλι θα μέναμε απλήρωτοι. Τελικά, όπως πάλι αποδείχθηκε, ενώ κάποιοι ΤΟΕΒ έλεγαν πως δεν έχουν χρήματα, τελικά τα βρήκαν» υπογράμμισαν  οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος, θύμησε πως το πρόβλημα ξεκινά δεκαετίες πριν, ενώ σημείωσε πως υπάρχει έγγραφο του 1982 που ζητά απο τους ΓΟΕΒ να καταβάλουν τις εισφορές για να λειτουργήσει το έργο. “Το έργο είναι παλιό, δεν έγινε προσπάθεια κατά το παρελθόν για να ενταχθεί σε προγράμματα ώστε να μειωθεί το κόστος. Αναγνωρίζουμε ότι φέτος ένα τεράστιο ποσό των ΤΟΕΒ πήγε σε οφειλές προς τη ΔΕΗ. Όπως αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι ΤΟΕΒ έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να βρουν χρήματα. Αλλά, από εκεί και πέρα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για αυτό το έργο που είναι ο αιμοδότης του νομού μας και να το σώσουμε, με συνεννόηση και όχι με αντιπαράθεση. Πληρώθηκε το υπόλοιπο του Ιουλίου, ενώ έχει αναρτηθεί στην ΕΑΠ το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου. Κάνουμε προσπάθεια να μαζέψουμε χρήματα» είπε ο κ. Φάμελος για τις πληρωμές του προσωπικού.

«Υπάρχει θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους λέγοντας πως κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα τους.

«Κάναμε μία συνάντηση τις προάλλες με τους ΤΟΕΒ, φτιάξαμε μία επιτροπή για να τρέξει τα μισθολογικά θέματα των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ έβαλαν αντιπροσώπους στην επιτροπή. Και έρχονται οι αντιπρόσωποι στη συνέχεια και λένε «δεν έχουμε να δώσουμε». Τότε γιατί μπήκαν στην επιτροπή; Είναι αλήθεια πως οι ΤΟΕΒ όταν ζορίζονται τα 5 που λένε πως θα δώσουν αρχικά, στη συνέχεια τα κάνουν 10, τα κάνουν 20. Προφανώς δεν τους περισσεύουν πολλά. Υπάρχει ένα σύστημα που προφανώς δεν έχει συνείδηση πως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την εξεύρεση λύσης. Σαν εποπτική αρχή δε μπορούμε να κάνουμε πολλά, περά από να ελέγχουμε τους ισολογισμούς. Από εκεί και πέρα θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να πιέσω καταστάσεις» τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot