FOLLOW US: facebook twitter

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την «αναγέννηση» του ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 02-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37861″ img_size=”full”][vc_column_text]Υπουργείο Παιδείας και Διοίκηση ΤΕΙ στηρίζουν την επαναλειτουργία του τμήματος ΠΛΗ & ΜΜΕ

  • Συνάντηση Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Υφ. Δ. Μπαξεβανάκη με Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
  • Και νέα συνάντηση τον Οκτώβρη με τεκμηριωμένες προτάσεις για την οριστικοποιήση των ενεργειών

Σοβαρές ελπίδες για την διατήρηση του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ στον Πύργο και μετά το 2018 γεννήθηκαν στην διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τη Διοικηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Οι εξελίξεις για την επαναλειτουργία του τμήματος Πληφορικής και ΜΜΕ, το οποίο με το σχέδιο «Αθηνά» έχει βρεθεί σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι το 2018 και οδευει στην κατάργηση, αποτυπώθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης, με τον κ. Γαβρόγλου να εμφανίζεται θετικός στα ζητήματα που του τέθηκαν από τον Πρύτανη Βασίλη Τριανταφύλλου και τους Αντιπρυτάνεις Γιώργο Σαλάχα, Σπύρο Συρμακέση και Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, παρουσία του Ηλείου Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Η δοικηση του ΤΕΙ, εθεσε γενικότερα ζητήματα που αφορούν την στρατηγική για την ανάπτυξη του ιδρύματος στα πλαίσια του πρόσφατου νοσομοσχε΄διου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Μετά από μια εκτεταμένη εποικοδομητική συζήτηση, η οποία θα εξειδικευτεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ακαδημαϊκή συνέργεια μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη δημιουργία από το ΤΕΙ διετών δομών επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και την επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των υφισταμένων τμημάτων.

Ο Ηλείος Υφυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ να στηρίξει την επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, αφού πρόκειται όπως είπε για ένα τμήμα που οι απόφοιτοί του έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και χωρίς καμία αξιόπιστη αιτιολογία η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε προβεί στην αναστολή του.

Η διοίκηση του ΤΕΙ δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τεκμηριωμένες εισηγήσεις στην επόμενη συνάντηση, που προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο, στη διάρκεια της οποίας θα οριστικοποιηθούν οι ενέργειες για όλα τα παραπάνω θέματα και θα συμφωνηθούν οι επόμενες κινήσεις.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot