FOLLOW US: facebook twitter

Αναπολώντας το χθες: Υπέρ βωμών και εστιών

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο πόλεμος για τους Έλληνες υπήρξε πάντα ιερός. Όποτε η ιστορία τους κάλεσε να υπερασπισθούν τα πατρώα εδάφη πολέμησαν υπέρ «βωμών και εστιών». Τα μνήματα των προγόνων και η οικογενειακή εστία αποτελούσαν στο διάβα της ιστορικής τους διαδρομής τα «ιερά και όσια». Και σ’ αυτούς τους αγώνες η Αριστερά είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χθες ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση κάτω από την ανηλεή πίεση των δανειστών και στην προσπάθεια να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αναγκάστηκε να πάρει ίσως το πιο επώδυνο και σίγουρα το πιο αντιδημοφιλές μέτρο της μέχρι τώρα θητείας της.

Τα ριζοσπαστικά συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πάνε κι αυτά κατά διαόλου. Ανήκουν πια σε μια άλλη εποχή.

Τώρα οι συμβολαιογράφοι -εκόντες άκοντες- περιφρουρούμενοι από ειδικές δυνάμεις καταστολής πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Όταν όμως –σε ασφυκτικές οικονομικές περιόδους – καταφεύγεις σε δυνάμεις καταστολής για να επιβάλεις αποφάσεις που στερούν και την ελάχιστη αξιοπρέπεια μια κοινωνίας τότε διαπράττεις την μεγαλύτερη ύβρη. Και σ’ αυτόν τον λαό δεν απομένει κανένας άλλος δρόμος παρά να αντισταθεί. Να δώσει ξανά τον υπέρτατο αγώνα υπέρ βωμών και εστιών…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος