FOLLOW US: facebook twitter

 Αναμονή για την οριοθέτηση στην Πηνεία

Ημερομηνία: 03-08-2024 | Συντάκτης:

Επίκειται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης

-Σειρά επαφών με Τριαντόπουλο, Σδούκου και Καμπούρη είχε ο αντιδήμαρχος Κ. Αναγνωστόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα οριοθετεί τις πληγείσες περιοχές και θα χορηγεί στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν καταστραφεί, περιμένουν οι κάτοικοι της Πηνείας και η δημοτική αρχή Ήλιδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Γενική Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, από τα κλιμάκια μηχανικών που συνέδραμαν στη διενέργεια των αυτοψιών, οι αυτοψίες σε δώδεκα κτίσματα έδειξαν ότι τρία από αυτά χαρακτηρίστηκαν ως «Κτίρια κατάλληλα για χρήση (ΠΡΑΣΙΝΑ)», επτά χαρακτηρίστηκαν ως «Κτίρια προσωρινά ακατάλληλα για χρήση (ΚΙΤΡΙΝΑ)» και δύο χαρακτηρίστηκαν ως «Κτίρια επικίνδυνα για χρήση (ΚΟΚΚΙΝΑ)». Κατόπιν των ανωτέρω η Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., ως αρμόδια Υπηρεσία, θα προβεί άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την έκδοση της ΚΥΑ.

Χθες ο αντιδήμαρχος Πηνείας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, πραγματοποίησε σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Αρχικά συνάντησε τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον γενικό γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών & Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη, με τους οποίους συζήτησε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να χορηγηθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις.

«Έγινε συνάντηση και συζήτηση κρατικής βοήθειας, χωροθέτησης της περιοχής αλλά και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την καταστροφική πυρκαγιά στο οδικό δίκτυο, τις υποδομές, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, τα δίκτυα ύδρευσης, αλλά και το περιβάλλον, καθώς και το πρόβλημα που προκύπτει από τη βοήθεια σε ζωοτροφές, με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τον γενικό γραμματέα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών & κρατικής αρωγής Πέτρο Καμπούρη. Θα ακολουθήσουν επαφές και επίσκεψη στην Ηλεία», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε την πρόταση χρηματοδότησης του αγροτικού εξηλεκτρισμού στη πυρόπληκτη ζώνη. Όπως τόνισε στην Πρωινή, στόχος του είναι να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα ηλεκτροδότησης των σταβλικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να μπορέσουν να ανακάμψουν γρήγορα οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot