FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητώντας τη χαμένη μας «Ιθάκη»

Ημερομηνία: 17-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μετά από μια βασανιστική πορεία οκτώ χρόνων στο τούνελ των σκληρών μνημονίων και της άγριας λιτότητας που κόστισαν σε απώλειες το 30% του ΑΕΠ της χώρας και το 50% του εισοδήματος των νοικοκυριών, όλα δείχνουν ότι η χώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο στις αγορές.

Παρότι επισήμως το οικονομικό επιτελείο τηρεί «σιγήν ιχθύος» φαίνεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αποφασισμένος να βγει στο δρόμο αναζητώντας την χαμένη «Ιθάκη».

Και ας γνωρίζει ότι στο ταξίδι έχει να αντιμετωπίσει σαν ένας άλλος σύγχρονος Οδυσσέας, Συμπληγάδες, Κύκλωπες και Κίρκες. Και ας μην φρόντισαν, ως όφειλαν και μπορούσαν, οι «Θεοί των Βρυξελλών»  να διασφαλίσουν ούριους άνεμους.

Γιατί πιστεύουν με τη σειρά τους σαν σύγχρονοι μνηστήρες ότι όσο εμείς βολοδέρνουμε με τα μνημόνια, αυτοί μπορούν να πολιορκούν ανενόχλητοι την Πηνελόπη για να τους παραδώσει τους πολύτιμους θησαυρούς της και να γεύονται δωρεάν τα αγαθά της πατρίδας ως «φιλοξενούμενοι».

Ο «νόστος» όμως για την επιστροφή της χώρας στην «κανονικότητα» είναι μεγάλος. Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα να επιχειρήσουμε το μεγάλο ταξίδι μόνοι μας. Όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στη χιλιόχρονη ιστορία μας. Είναι άλλωστε η μόνη ελπίδα για να γλιτώσουμε από την «φιλεύσπλαχνη» αγκαλιά των εταίρων και δανειστών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος