FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητούν βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του Μουσείου «Μπελογιάννη»

Ημερομηνία: 06-10-2016 | Συντάκτης:

mouseio-mpelogianni-xristod-vouli

Ευρεία σύσκεψη στη Βουλή

Οι δύο προτάσεις που εξετάζονται

Σε ανώτερο πλέον επίπεδο,  αναζητείται βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα καθώς το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Νίκου Βούτση στην οποία εκτός των άλλων παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στην συνάντηση, στην οποία αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα συντονισμού των προσπαθειών ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το Μουσείο «Μπελογιάννη», συμμετείχαν η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων και Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου του Προέδρου της Βουλής κ. Κ. Ζαμπέλη, η προϊσταμένη του Γραφείου του Γ.Γ. της Βουλής κ. Τσακανίκα, ο προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού Σ. Παναγιωτίδης, ο προϊστάμενος Γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού κ. Γρ. Θεοδωράκης, ο γιός του Μπελογιάννη, κ. Ν. Μπελογιάννης, η βουλευτής Ηλείας κ. Ε. Γεωργοπούλου Σαλτάρη, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Λ. Πολυχρονόπουλος και ο πολιτικός επιστήμονας κ. Η. Νικολακόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να εξεταστούν δυο προτάσεις. Αν το Μουσείο Μπελογιάννη πρέπει να παραμείνει στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ήλιδας ή να μετατραπεί σε Κοινωφελές Ίδρυμα. Το ποια ακριβώς θα ακολουθήσουν, ανέλαβε να διερευνήσει σε συνεργασία με το νομικό τμήμα του γραφείου του Πρωθυπουργού ο κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Εκείνο όμως που τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και έγινε αποδεκτό, ήταν πως ότι και αν επιλέξουν, πρόεδρος του Μουσείου Μπελογιάννη θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ήλιδας. Βεβαίως, στο συμβούλιο του, θα μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Βουλή και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς  με τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα έχει ήδη εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης της ίδρυσης και οργάνωσης του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Γενικότερα, συζητήσαμε πως θα συντονίσουμε τις προσπάθειες Δήμου και Βουλής ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο και με τις λιγότερες δυνατές δαπάνες να λειτουργήσει βιώσιμα το Μουσείο» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος και πρόσθεσε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της ιστορικής μελέτης που έχει αναλάβει ο κ. Νικολακόπουλος ώστε να αναθέσουν στη συνέχεια σε Μουσειολόγους τη Μουσειακή μελέτη. «Βεβαίως το δεύτερο κομμάτι που αφορά τη μουσειακή μελέτη, ενδέχεται να την αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις, σε ανώτατο επίπεδο πλέον χάρις το συντονισμό της κ. Σαλτάρη και αναμένουμε τη νέα συνάντηση που θα γίνει σε 15 μέρες με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωράκη από το γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος