FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Ελεύθερος ο ένας εκ των τριών διαρρηκτών της σπείρας με τα radio-cd

Ημερομηνία: 06-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Δημήτρης Καραγιάννης, δικηγόρος Αμαλιάδας

 

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή Αμαλιάδας ο 21χρονος που κατηγορείτο για τη συμμετοχή του ως μέλος της σπείρας των radio-cd. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκήσει η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας κατηγορείται μαζί μα άλλα δύο άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού και κατ’  εξακολούθηση που τελέστηκαν από δύο ή περισσότερα άτομα από που είχαν ενωθεί (συμμορία) για να διαπράττουν κλοπές, και ειδικά από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο 21χρονος κατηγορείτο ότι μαζί με άλλους δύο εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη προφυλακισμένος, ενώ για τον δεύτερο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διώκεται από τις αστυνομικές αρχές, κατά το χρονικό διάστημα από 6/3 έως 12/5/2017, μεταμεσονύκτιες ώρες είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες. Συγκεκριμένα αφού αρχικά εντόπιζαν αυτοκίνητα σταθμευμένα σε σχετικά απόμερες μεριές, έσπαζαν το τζάμι της πόρτας του οδηγού και στη συνέχεια στρέβλωναν το πλαίσιο της πόρτας με ειδικό διαρρηκτικό εργαλείο και αφαιρούσαν συνήθως τα radio-cd των ΙΧ τα ηχεία τον ενισχυτή και ότι χρηματικό ποσό ή αντικείμενο αξίας έβρισκαν εντός.

Από τα κοινά χαρακτηριστικά των εν λόγω διαρρήξεων ως προς το χρόνο τον τόπο, τον τρόπο δράσης τον αριθμό των δραστών και τον ρόλο του ενός εκάστου εξ αυτών, οι αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαλιάδας, έχοντας την πληροφόρηση για το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούσαν, συγκεκριμένης μάρκας και χρώματος, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, κατέληξαν πολύ γρήγορα στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη αυτού, ο οποίος και ομολόγησε τη συμμετοχή του στις εν λόγω διαρρήξεις υπέδειξε το σημείο που είχε αποκρύψει κάποια από τα κλοπιμαία, ενώ αποκάλυψε και την ταυτότητα των δύο συνεργών του. Απολογούμενος χθες ο 21χρονος ενώπιον του Ανακριτή και σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου ρου Δικηγόρου Αμαλιάδας Δημήτρη Καραγιάννη, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στις ως άνω κλοπές καθόσον εκτός από την κατάθεση του συγκατηγορούμενου του που όπως υποστήριξε τον εμπλέκει ψευδώς για προσωπικές αντιδικίες από το παρελθόν, κανέναν άλλο στοιχείο από την ποινική δικογραφία δεν προέκυψε σε βάρος του. Δηλαδή ούτε αποτυπώματα, ούτε κάποιος μάρτυρας που να τον αναγνώρισε, ούτε κάποιος που να ισχυρίζεται ότι του πούλησε κάτι από τα κλοπιμαία ούτε φυσικά στην οικία του ανευρέθη κάτι. Κατόπιν όλων αυτών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος