FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Ακόμα περιμένουν το δάσκαλο στο 1ο δημοτικό σχολείο

Ημερομηνία: 25-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η χρονιά ξεκίνησε όμως οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, δεν έχουν δει ακόμα το δάσκαλό τους. Δέκα ημέρες μετά τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς και οι 22 μαθητές και μαθήτριες ακόμα περιμένουν. Η διευθύντρια του 1ου δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδος, Ζωή Βουρλούμη ανέφερε στους γονείς που την επισκέφθηκαν γεμάτοι αγανάκτηση πως η ίδια έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά το κενό δεν έχει καλυφθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα. Παρά τις προσπάθειες που κάνει η διεύθυνση του σχολείου με κινήσεις εκ των έσω, το πρόβλημα σαφώς δεν λύνεται. Αντιπροσωπία των γονέων επισκέφθηκαν την αναπληρώτρια διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να βρεθεί άμεσα αναπληρωτής δάσκαλος για την τάξη, ενώ δηλώνουν πως αν δεν συμβεί αυτό θα προβούν σε άλλες ενέργειες.

Η Βάσω Αθανασοπούλου είναι μητέρα δύο παιδιών στο συγκεκριμένο τμήμα και βιώνει διπλά το πρόβλημα. «Μέχρι σήμερα τα παιδιά δεν έχουν δάσκαλο, καλύπτονται με προσωρινές λύσεις οι διδακτικές τους ώρες και για τον λόγο αυτόν απευθυνθήκαμε πρώτα στο σχολείο προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη λύση και στην συνέχεια στην Πρωτοβάθμια στον Πύργο όπου μας διαβεβαίωσαν ότι εντός της εβδομάδος και συγκεκριμένα σε μια δύο μέρες, θα καλυφθεί αυτό το κενό με δάσκαλο που να μπορεί να αναλάβει τα παιδιά της Ε δημοτικού. Ελπίζουμε σε αυτή τη λύση διαφορετικά όλοι οι γονείς που είμαστε αγανακτισμένοι, αν δεν βρεθεί λύση εντός των χρονικών ορίων, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε άλλες ενέργειες. Ότι είναι απαραίτητο να γίνει θα γίνει , προκειμένου να καλυφθεί  η θέση και να συνεχίσουν τα παιδιά μας όπως πρέπει σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική Ε’ δημοτικού».

Η μητέρα μαθητή Χριστίνα Σκαλτσά ανέφερε ότι «… απευθυνθήκαμε στην διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά μας αλλά δεν όπως μας είπε η διευθύντρια δεν έχει καμία απάντηση σχετικά με το θέμα. Έτσι απευθυνθήκαμε σήμερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  προκειμένου δοθεί  λύση στο πρόβλημα αλλά και από εδώ δεν μας έχει δοθεί συγκεκριμένη απάντηση. Η κ. Ασημακοπούλου μας είπε να περιμένουμε μία δύο μέρες προκειμένου να δούμε τι θα γίνει με το θέμα. Έχουμε αγανακτήσει όλοι οι γονείς  και περιμένουμε να δοθεί λύση. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα προβούμε σε άλλες ενέργειες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος