FOLLOW US: facebook twitter

«Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας»: Σήμερα στο Θέατρο δρόμου στον Αύλειο χώρο του Παλιού δημαρχείου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 17-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31291″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι Τέχνες του Θεάματος μάς προσφέρουν μια ποιητική παρένθεση γύρω από τον μύθο του ποταμού Αλφειού.  Ο Κωνσταντίνος Βαζαίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του project και ιδρυτής & Καλλιτεχνικό διευθυντής του καλλιτεχνικού Οργανισμού Circus Dayz και του Φεστιβάλ τσίρκου “Athens Circus Festival” και οι νέοι καλλιτέχνες από την Γαλλική Οργάνωση TEP, διπλωματούχοι της Σχολής Τσίρκου του Μπορντό της Γαλλίας, συναντιούνται για να δουλέψουν μια πρωτότυπη σύνθεση, την οποία θέλουν να μοιραστούν με το κοινό, σε μια εξαιρετική παράσταση που θα δοθεί απόψε το βράδυ στον αύλειο χώρο του Παλαιού δημαρχείου Ολυμπίας. Η παράσταση «Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» είναι γεμάτη αρμονία και άθλους. Η καλλιτεχνική αυτή συνάντηση επαναπροσδιορίζει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας υιοθετώντας μια απολύτως σύγχρονη, φρέσκια ματιά.

Σημειωτέον ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και προτείνουν ένα διαφορετικό είδος σύγχρονου τσίρκου.

«Αλφειός και Αρέθουσα

Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Αλφειός (στα αρχαία Ελληνικά Αλφειός / Alpheiós, στα Λατινικά Alpheus) είναι ένας ποτάμιος Θεός, γιός του Τιτάνα Ωκεανού και της αδερφής του Τηθύας.

Κυνηγά τη Νύμφη Αρέθουσα (η οποία έκανε μπάνιο στα νερά του) μεταμορφωμένος σε κυνηγό.  Τρομαγμένη εκείνη, περνά τη θάλασσα μέχρι την Σικελία και βρίσκει καταφύγιο στη νήσο Ορτυγία, κοντά στις Συρακούσες. Η Θεά Άρτεμις την μεταμορφώνει σε πηγή. Ο Αλφειός όμως, αποφασισμένος, περνά με τα νερά του υποθαλάσσια μέχρι την Σικελία και καταφθάνει στην Ορτυγία ώστε να ενωθεί με την Αρέθουσα.

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τπαράστασης «Αλφειός και Αρέθουσα – ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» με αλφαβητική σειρά είναι οι:

Lou Barnes, Clara Hardy, Claire Godreau, Maria Petukhova, Fernando Arevalo Casado, Antonio Arbues Moreira Mileirico Rodrigues, Bartholomé Amiel, Guillaume Blanc, JosianTerzariol, SamuelRodrigues, FlorisBosser, EyalBorCarral

Καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης: Κωνσταντίνος Βαζαίος

Συμμετέχει επίσης η ομάδα CircusDayz.

Hπαράσταση συνδιοργανώνεται από την Γαλλική οργάνωση  “Toutestpossible” τον Ελληνικό καλλιτεχνικό οργανισμό “CircusDayz” και την Ελληνική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Κέντρο Νεότητας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ο Ερμής», με έδρα την Γαστούνη .

 Ο στόχος της Οργάνωσης

Ο στόχος της Οργάνωσης είναι η κοινωνική ένταξη μέσω του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι ένας παράγοντας χειραφέτησης και η Οργάνωση ευελπιστεί να συνεχίσει να κάνει ταξίδια μετ’ επιστροφής μεταξύ διαφόρων χωρών (δημόσια συνεδρίαση και τη διευκόλυνση της κινητικότητας σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό και επαγγελματίες) και της καλλιτεχνικής έκφρασης ( Αναδυόμενη ή / και επαγγελματική):  με μια ισχυρή επιθυμία να συμβάλει στην οργάνωση μιας πολιτιστικής, κοινωνικο-πολιτισμικής χαρτογράφησης, χωρίς σύνορα.Το τσίρκο είναι μία δημιουργική και ταυτόχρονα πρωτοποριακή τέχνη με πλούσια ιστορία. Οι μεταλλάξεις αυτού του καλλιτεχνικού τομέα οδηγούν στις μέρες μας τους πληθυσμούς στην ανάπτυξη αυτού του άξονα καθώς ευνοούν τον εκδημοκρατισμό του πολιτισμού και την κοινωνική συνοχή, τη «συνύπαρξη». Σε μια εποχή που ο κόσμος βιώνει νέες δογματικές αναταραχές, πρέπει να διατηρηθεί και να αναζωογονηθεί αυτός ο σύνδεσμος που καθιστά  καθέναν μας παράγοντα αλλά και δρώντα στην περιοχή που ζει και σε άλλες περιοχές. Η κουλτούρα με την ευρεία έννοια, παραμένει ένας πολύτιμος μοχλός προς αυτήν την κατεύθυνση, παρ’ όλο που αποδυναμώνεται  από ένα στρεσογόνο κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο.Οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες και πιο συγκεκριμένα οι δράσεις του τσίρκου προωθούν συναντήσεις και ανταλλαγές: ενώνουν, κινητοποιούν με συνέπεια.   

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ώρα 21.00 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος