FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Καστρινός: «Περιμένετε λίγο…»

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αινιγματικός ο δήμαρχος Πηνειού για το μέλλον – Πρώτη προτεραιότητα όμως η επόμενη θητεία – Άνοιξε τον ‘ασκό του Αιόλου’ ο Σκουρλέτης

«Εγώ απαντάω κάθε τέσσερα χρόνια και τώρα κάθε πέντε» με αυτή τη φράση που έκλεισε τις δηλώσεις του για το θέμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, άνοιξε ένα άλλο κεφάλαιο συζήτησης, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που ακολούθησαν, για το όριο στις θητείες των αιρετών και την πιθανή μεταπήδηση σε άλλο μετερίζι, όπως αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Στο προσκήνιο ήρθε το θέμα Σκουρλέτη σχετικά με την πρόταση για όριο στις θητείες των δημάρχων. «Ο κ. Σκουρλέτης, πόσες τετραετίες είναι βουλευτής» ήταν ή αντερώτηση του δημάρχου Πηνειού. «Η απόφαση της ΚΕΔΕ είναι ομόφωνη να ισχύσει μια τέτοια πρόταση από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο. Αυτό δεν είναι το κοινό περί δικαίου αίσθημα; Θιγόμενοι είναι οι δήμαρχοι. Ο βουλευτής μπορεί να βάλει παράλληλα για δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος. Δεν έχουμε δει όμως και νόμο με αναδρομική ισχύ σε αυτά. Αλλά και να είναι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η παράταξή μας πάλι θα είναι ο νικητής των εκλογών και θα είμαι παρών. Σας το λέω με σιγουριά».

Ο κ. Καστρινός επισήμανε πως δεν του ταιριάζει ο ρόλος του βουλευτή, αλλά αυτός του δημάρχου. «Αν με θέλει ο επικεφαλής της παράταξής μου, πάω και για δημοτικός σύμβουλος. Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Και τόπος μου πιο πολύ είναι ο δήμος Πηνειού. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Ας δούμε όμως πρώτα το νόμο. Σας δηλώνω πως θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, αλλιώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος».

Ο κ. Καστρινός αρνήθηκε πως κάποιοι βουλευτές εκλέγονται με τις «πλάτες» των δημάρχων και είπε πως και αυτοί κάνουν το δικό τους αγώνα. «Περιμένετε λίγο» ήταν η φράση του κ. Καστρινού αφήνοντας αρκετά ανοιχτό το μέλλον και τη δυνατότητα να δοθεί όποια ερμηνεία επιθυμεί ο καθένας. Ωστόσο δεν αρνήθηκε πως ένα κόμμα προερχόμενο από το χώρο της αυτοδιοίκησης θα μπορούσε πολύ εύκολα να πιάσει το όριο της εισόδου του στη Βουλή. «Είναι κίνημα λαού, οργή και η οργή αν ξεσπάσει θα έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα προς πάσα κατεύθυνση» είπε ο δήμαρχος Πηνειού, επισημαίνοντας το πόσο πολιτικός όρος είναι το «κίνημα»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot