FOLLOW US: facebook twitter

Αιμοδοσία-άθλος στο Κατάκολο: Εν μέσω ιώσεων και χειμώνα, συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53992″ img_size=”full”][vc_column_text]Μπορεί να μην επανέλαβε το ρεκόρ του ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατακόλου στην χθεσινή αιμοδοσία, αλλά οι 55 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αποτελούν έναν άθλο μέσα στο χειμώνα, όπου πολλοί αιμοδότες είτε ταλαιπωρούνται από ιώσεις, είτε λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Έτσι χθες στο Κοινοτικό Κατάστημα Κατακόλου, προσήλθαν πολλοί περισσότεροι εθελοντές από όσους τελικά αιμοδότησαν και ο τελικός αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκε, δίνει μια μεγάλη ανάσα στον Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου, που έχει δει τα αποθέματά του σε αίμα να περιορίζονται δραματικά και οι εκκλήσεις να είναι πλέον συχνές για συγκέντρωση αίματος προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κατακόλου και πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου της περιοχής, π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος δήλωσε πως «… με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήσαμε την 31η εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας και πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη, κυρίως νέων ανθρώπων. Αυτό δηλώνει ότι αρχίζουν οι νέοι άνθρωποι και ευαισθητοποιούνται και είναι ένας σημαντικός παράγοντας αυτός για να μπορέσουμε και εμείς να συνεχισουμε με όρεξη αυτό το οποίο έχουμε ξεκινήσει εδώ και 17 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα όλους τους εθελοντές αιμοδότες που είναι η ψυχή της αιμοδοσίας, τους αντιδημάρχους Πύργου κ.κ. Γεωργόπουλο και Σεϊντή που ήρθαν σήμερα να αιμοδοτήσουν για το σύλλογο Κατακόλου, να ευχαριστήσω τη νηπιαγωγό του σχολείου μας Έλενα Αναστασίου και τα παιδιά του σχολείου που με τον δικό τους τρόπο προέβαλαν αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια, καθώς και όλα τα μέσα που προβάλουν και αυτά την προσπάθειά μας.».

Από την πλευρά της η Συντονίστρια – Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έγινε τον π. Παναγιώτη Αθανασόπουλο. «Εδώ είναι μια από τις μεγαλύτερες αιμοδοσίας που γίνεται σε συνεργαζόμενο σύλλογο του νοσοκομείου μας. Πρέπει όμως να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να μπορέσουμε να έχουμε εθελοντές αιμοδότες παρά αιμοδότες αναπλήρωσης» σχολίασε, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα που υπάρχει σε αίμα.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1520234025907-b6776e1f-e5fe-10″ include=”53993,53994,53995″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot