FOLLOW US: facebook twitter

Αδιέξοδο στη λαϊκή αγορά Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-12-2016 | Συντάκτης:

laiki-amaliadas4

Νέος κύκλος εντάσεων και συλλήψεις από την Αστυνομία

Διευρύνεται ο κύκλος της αντιπαράθεσης στο χώρο της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας. Η πλειοψηφία των μικροπωλητών προχθές αρνήθηκαν να μπουν μέσα στον προκαθορισμένο χώρο για δεύτερο Σάββατο και από πολύ νωρίς το πρωί επικράτησε ένταση με την Αστυνομία. Μάλιστα στην απόπειρα που έκαναν κάποιοι μικροπωλητές να στήσουν τους πάγκους τους έξω από το χώρο της λαϊκής υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών αρχών, προσαγωγές και συλλήψεις. Μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Παναγόπουλος πρόεδρος του συλλόγου Αναγέννηση και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα.
Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και το Δικαστικό μέγαρο όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα με προφορική εντολή Εισαγγελέως, ενώ με τη σειρά τους υπέβαλαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

laiki-amaliadas3

Από την πλευρά τους οι μικροπωλητές κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή πως οι διαδικασίες που έχουν γίνει για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς αλλά και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι παράνομες. Παρουσίασαν δε, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια και βάσει αυτής ακυρώνεται η υπ’ αριθμ. 287/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ήλιδας, με θέμα «Προσωρινή μετακίνηση- μεταφορά λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας», ως μη νόμιμα ληφθείσα όπου σύμφωνα με το αιτιολογικό, δεν είχαν προηγηθεί αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

laiki-amaliadas5

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών αγορών «Άγιος Χαράλαμπος»
Στέφανος Τομαρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως οι διαδικασίες είναι παράνομες και εντός του χώρου της λαϊκής αγοράς από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για τη μοριοδότηση των ενδιαφερόμενων για τις θέσεις. Για το θέμα των προσαγωγών και συλλήψεων μικροπωλητών τόνισε πως και αυτοί από την πλευρά τους θα απαντήσουν με μηνύσεις και καταγγελίες σε βάρος της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων.

laiki-amaliadas1

Δημοτικοί αστυνόμοι κατά τη διάρκεια της έντασης μετέβησαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς και διενήργησαν ελέγχους στους εγκατεστημένους μικροπωλητές, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε όσους είχαν ελλείψεις ή είχαν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόστιμα ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ, ενώ υπήρξε περίπτωση που έφτασε και τα 5000 ευρώ.

laiki-amaliadas2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος