FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 08-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

dasikoi-xartes

Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Το θέμα των δασικών χαρτών παραμένει «αγκάθι» στις τοπικές κοινωνίες. Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων επικρατεί προβληματισμός καθώς ο ηλικιωμένος πληθυσμός δείχνει απρόθυμος και ανήμπορος να αντιδράσει, ενώ αρκετοί άλλοι ιδιοκτήτες γης, δείχνουν απαξίωση για αυτήν.

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι οι δασικοί χάρτες είναι παράμετρος της Ελληνικής Κοινωνίας και μπορεί να γίνεται με λάθος τρόπο – που πράγματι γίνεται με λάθος τρόπο – σε μία περίοδο που η χώρα στενάζει, που η προοπτική της είναι μόνο ο πρωτόγεννης τομέας και εμείς βάζουμε ζητήματα δύσκολα όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά και τα τέλη τα οποία επέβαλαν και η μείωση που έγινε δεν δίνει λύσεις στους ανθρώπους της ορεινής περιοχής. Στην Ηλεία και στην Ελληνική περιφέρεια υπάρχει κατακερματισμός της γης και ο κάθε ένας έχει 15-20 κομμάτια και τα 200-300 ευρώ που θέλει για να υποβάλει την αντίρρηση του, θα τα διαθέσει για 2-3 κομμάτια γης και τα υπόλοιπα δεν θα μπορεί να τα υπερασπιστεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαλιούκος.

Εξήγησε όμως πως αυτό που γίνεται είναι εις βάρος της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. «Δυστυχώς εκείνοι που ανέλαβαν να κάνουν μία εργασία δεν την έχουν κάνει σωστά και καλείται ο ιδιοκτήτης του κάθε χωραφιού να πληρώσει για να αποδείξει ότι είναι χωράφι, κι έτσι είναι με συμβόλαια και τίτλους. Να πληρώσουν εκείνοι που έχουν κάνει λάθος. Τουλάχιστον ο κόσμος θα έπρεπε να υποβάλει τις αντιρρήσεις και όσοι έχουν κάνει παρανομία να πληρώσουν» συμπλήρωσε ο δήμαρχος

Τόνισε πως γίνεται εκστρατεία ενημέρωσης από το δήμο προς τους δημότες ακόμα και στους απομακρυσμένους οικισμούς, ενώ γίνεται έλεγχος και σε άλλες «επικίνδυνες» περιοχές, ενώ ζήτησε και την βοήθεια των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια. Ο δήμος θα επιμείνει στα θέματα των αντιρρήσεων, του παραβόλου και του χρόνου υποβολής, καθώς αντιλαμβάνεται πως για παράδειγμα ένας αγρότης με σύνταξη 300 ευρώ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot