FOLLOW US: facebook twitter

Αγρότες του μέλλοντος: Το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τόπο.

Ημερομηνία: 14-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1251″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι η γενιά της κρίσης. Τα παιδιά που τελειώνοντας το λύκειο και το πανεπιστήμιο διαπιστώνουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί. Που αναγκάζονται να μεταναστεύουν χωρίς αυτό να αποτελεί επιθυμία τους. Που γνωρίζουν πλέον ότι η πρόσβαση και ο διορισμός στο δημόσιο, είναι αν όχι αδύνατη πολύ δύσκολη για να αποτελεί κριτήριο επιλογής στο επαγγελματικό αδιέξοδο.

Όμως δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Κι αν σπούδασαν ψυχολογία, βιολογία ή αγγλική φιλολογία κλάδοι που σήμερα δεν τους εξασφαλίζουν το μέλλον επιλέγουν να στραφούν στις παραδοσιακές μας αξίες.

Αλλάζουν επαγγελματική κατεύθυνση και στρέφονται στη γεωργία. Ήδη το ποσοστό των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πρωτογενή τομέα καταγράφει το υψηλότερο επίπεδο από ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα. Μόνο στον μικρό μας νομό οι αιτήσεις από 250 το 2009 έφθασαν το 2016 τις 650.

Είναι τα νέα παιδιά που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες δηλώνουν εμφαντικά «μένουμε Ελλάδα». Με νέες ιδέες, πρωτότυπες και πρωτοπόρες καλλιέργειες, αξιοποιούν τις γνώσεις τους για την παραγωγή νέων αγροτικών προϊόντων.

Είναι οι αγρότες  του μέλλοντος που συνδυάζουν την παραγωγή με την μεταποίηση και την προώθηση και βλέπουν τις προσπάθειες τους να αποδίδουν καρπούς. Η ύπαιθρος ζωντανεύει. Χάρη στα παιδιά που επιλέγουν την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες και που αν η πολιτεία τα στηρίξει όπως απαιτείται με το απαραίτητο αρχικό κεφάλαιο για τις πρώτες ύλες, και είναι αρωγός τους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι σίγουρο ότι το νέο τους ξεκίνημα και η επιλογή τους θα αποδώσει.

Κάτι αλλάζει στη νέα γενιά και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τόπο…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot