FOLLOW US: facebook twitter

Αγριεύει κι άλλο η ΑΑΔΕ

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πολιορκητικό κλοιό σε όσους χρωστούν στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε μια προσπάθεια να φέρει στα ταμεία εισπράξεις 5 δισ. από φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το «πρέσινγκ» προς τους οφειλέτες θα είναι ασφυκτικό, αφού για κάθε 100 ευρώ καινούργιου χρέους οι φορολογούμενοι θα πρέπει με κάθε τρόπο να καταβάλουν τα 24 ευρώ της νέας οφειλής.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η ΑΑΔΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα «όπλα» προκειμένου να αναγκάσει τα 4 εκατομμύρια των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση να περάσουν από το δημόσιο ταμείο.

Εκτός από τις κατασχέσεις που το 2017 επιβλήθηκαν σε περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια περιπτώσεις, τα μέτρα πίεσης προς τους οφειλέτες καθώς και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που θα ληφθούν είναι τα εξής:

1. Υποβολή αιτημάτων για ποινική δίωξη των φορολογουμένων που έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση

2. Εγγραφή υποθήκης σε ακίνητα του οφειλέτηπροκειμένου να διασφαλιστεί η οφειλή του Δημοσίου

3. Λήψη μέτρων διασφάλισης της απαίτησης του Δημοσίου με άνοιγμα σχετικών φακέλων οφειλών στις εφορίες, που στη συνέχεια μετατρέπονται δικαστικά σε διαταγές πληρωμής.

4. Έκδοση διαταγών πληρωμής για σημαντικά ποσά. Η φορολογική διοίκηση καταφεύγει στη συγκεκριμένη δικαστική ενέργεια προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στη συνέχεια στην εγγραφή προσημειώσεων και υποθηκών σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος