FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός στο Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου παρουσία του υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη τελέστηκε χθες ο αγιασμός στο Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου που μεταφέρθηκε στο νέο του χώρο, στο πρώην δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη. Με χαμόγελα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, έκαναν ένα νέο ξεκίνημα στο σχολείο που παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα, θα παράσχει στους μαθητές καλύτερες συνθήκες. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος παρουσία των τοπικών φορέων, που συνέβαλαν στην θετική έκβαση της εξεύρεσης στέγης για το ειδικό γυμνάσιο Πύργου, με την ελπίδα γρήγορα να βρεθεί αντίστοιχη στέγη και για το ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου, κ. Παπαθεοδώρου, στο χαιρετισμό του τόνισε πως χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για να φτάσουμε στην ημέρα της λειτουργίας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια που κατέβαλε η προηγούμενη διευθύντρια κα Δρακοπούλου, αλλά και στην συμβολή των καθηγητών και του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου για τη μεταφορά, με δικά τους μέσα και εργασία. «Έχουμε βελτιώσει κάποια πράγματα στο χώρο εδώ, αλλά οι ελλείψεις είναι αρκετές και ελπίζουμε πως με την έναρξη της νέας χρονιάς θα έχουν καλυφθεί».

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην ομιλία του είπε, πως αν απαιτείται να βρεθούν λύσεις, τότε βρίσκονται. «Βασικός παράγοντας είναι να υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στις εκπαιδευτικές αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση που έχει σοβαρό λόγο και ρόλο σε τέτοια θέματα. Οι δυσκολίες είναι για να τις λύνουμε. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι κοντά σας. Η στελέχωση των σχολείων ειδικής αγωγής με εκπαιδευτικό προσωπικό, πήγε πολύ καλύτερα φέτος από κάθε άλλη χρονιά. Αποδεικνύεται πως αν υπάρχει διάθεση μπορούν τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Ευχόμαστε να πάνε ακόμα καλύτερα την ερχόμενη χρονιά. Καλή δύναμη, στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς»…

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στέγαση του ειδικού γυμνασίου, σε μία δύσκολη μετακίνηση από τα λυόμενα σε κανονικό κτίριο. Ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή, εκπαιδευτικούς, δήμο Πύργου, φορείς και τον υφυπουργό Παιδείας. «Να βάλουμε ως στόχο και εκτιμώ πως είναι δυνατό, τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Πύργου, τη νέα χρονιά να μην βρίσκονται στα λυόμενα» σχολίασε ο κ. Δημητρέλλος και για το έτερο ειδικό σχολείο του Πύργου.

Ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ανέφερε στο χαιρετισμό του πως «μετά από πολλές μετακινήσεις, το Ειδικό Γυμνάσιο βρήκε το σπίτι του, για να συνεχίσει την πορεία της μάθησης, για να ενταχθούν οι μαθητές μέσα στην καθημερινότητα…» σχολίασε και ευχήθηκε τα καλύτερα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ Γιάννης Παπαδάτος έκανε λόγο για το όνειρο της στέγασης του ειδικού γυμνασίου που πλέον γίνεται πράξη. «Η εκπαίδευση ανοίγει τις πόρτες να διεκδικήσουν οι μαθητές του, ευχάριστα τη ζωή με την καθοδήγηση των καθηγητών τους» είπε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου κ. Μεσαλλά, την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας κα Ζάγκλη, τον κ. Παπαθεοδώρου και την κα Δρακοπούλου για την συμβολή τους στην μεταφορά στο νέο χώρο.

Ο σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής Θανάσης Ρισβάς ανέφερε πως η μεταφορά του σχολείου είναι μια θετική εξέλιξη για τα άτομα με αναπηρία και πλέον θα πρέπει τα ΑμεΑ να τα αντιμετωπίζουμε με τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες, με ισότιμη εκπαίδευση και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τους μαθητές των ειδικών σχολείων.

Τέλος ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη Κώστας Μανδαράκης καλωσόρισε αυτή τη νέα εκπαιδευτική δομή στο χωριό, λέγοντας πως θα ήταν άδικο ένα σχολείο όπως αυτό που μεταφέρθηκε το ειδικό γυμνάσιο, να παραμένει κλειστό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος